De Donut lift: een beperkte borstlift met een minimaal litteken

Een borstlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Welke methode het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van de vorm van je borsten en de mate waarin ze hangen. Bij een borstlift wordt het klier- en vetweefsel zoveel mogelijk behouden. De tepels worden omhoog verplaatst naar een natuurlijke positie en het huidoverschot wordt verwijderd. Deze operatie laat een litteken achter, wat men vaak het anker noemt. Meestal loopt dit litteken horizontaal onder de borst (weggewerkt in de borstplooi) en verticaal van de borstplooi naar de onderzijde van de tepel. Goed om te weten is dat je een litteken zeker een jaar moet geven om mooi te genezen. Na een jaar zal je zien dat het litteken veel minder zichtbaar is dan je vooraf had gedacht. Nu krijgen we ook steeds meer vragen over de mogelijkheden van een borstlift en een litteken dat minder zichtbaar is. De zogenaamde Donut lift. Daar vertel ik je graag iets meer over.

Wat is de donut lift voor een borstlift?

Bij een donut lift, chirurgen noemen het een peri-areolaire mastopexie, wordt er enkel wat huid weggenomen rondom de tepelhof. De huid wordt vervolgens weer aan de tepel gehecht, waardoor de borst rondom gelift wordt én het litteken rondom de tepel loopt. Dit litteken is daardoor nauwelijks zichtbaar. Bij een donut borstlift kan ook de tepelhof verkleind worden. Bij de donutlift wordt er dus niets aan het klier- en vetweefsel van de borst aangepast.

De donut lift is een beperkte borstlift en kan eventueel onder lokale verdoving plaatsvinden.

Bij een donut lift, chirurgen noemen het een peri-areolaire mastopexie, wordt er enkel wat huid weggenomen rondom de tepelhof.

Is de donut lift geschikt voor mij?

Eerlijk, voor de meeste vrouwen is een peri-areolaire lift te beperkt om een mooi eindresultaat te bereiken. De borsten mogen niet te veel hangen, niet te groot/zwaar zijn en ook de tepel mag bijvoorbeeld niet onder de borstplooi komen. De tepel wordt bij deze lift namelijk niet verplaatst, maar juist verkleind. Om te weten of een donut lift ook bij jou toegepast kan worden, moet de plastisch chirurg je eerst zien tijdens een vrijblijvend consult.

Voel je MOOI,

Michelle

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Plastisch chirurg bij MOOI kliniek

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.