Overtollige huid verwijderen

Overtollige huid verwijderen

Offerte op maat

Overtollige huid verwijderen2022-07-12T11:44:46+00:00

Voor een huid die MOOI aansluit bij de rest van jouw lichaam.

Ben jij extreem veel afgevallen? Bijvoorbeeld na een zwangerschap, streng dieet of door een maagbandje of maagverkleining? Dan heb je mogelijk heel veel slap vel bij je buik, borsten, armen en/of benen. Na het verwijderen van je overtollige huid, voel jij je hopelijk gezond en als herboren. Omdat je deze ingreep overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over het verwijderen van huid

Wat je snel wilt weten over het verwijderen van huid

  • Offerte op maat

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duur varieert

  • Dezelfde dag naar huis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Plastische chirurgie na extreem gewichtsverlies

Een overschot aan huid geeft niet alleen fysieke problemen zoals smetplekken en rugklachten, het kan er ook voor zorgen dat jij jezelf niet mooi vindt. Een contourherstellende ingreep kan daarom wenselijk zijn om de overtollige huid te verwijderen. Lees hier meer over een mogelijke vergoeding door de verzekering.

Voor een figuurcorrectie zijn vaak meerdere operaties nodig. Soms is het mogelijk om meerdere lichaamsdelen gecombineerd te opereren. Het beste maak je een afspraak met de plastisch chirurg om jouw situatie en de beste aanpak te bespreken.

Hieronder al enkele mogelijkheden:

BUIKWANDCORRECTIE

Bij een buikwandcorrectie verwijderen we het buikschort of het overschot aan vel. Een buikwandcorrectie wordt vaak gecombineerd met liposuctie, waarbij het overschot aan vet wordt verwijderd.

BORSTCORRECTIE OF BORSTLIFT

Bij deze operatie worden je borsten gecorrigeerd zodat het er esthetisch weer mooi uitziet. De borstlift wordt eventueel gecombineerd met het plaatsen van borstimplantaten. De tepels worden bij een borstlift ook naar boven verplaatst.

ARM-, BEEN-, OF BILLIFT

De slappe huid rondom je armen, benen of billen wordt bij deze operatie verwijderd zodat je lichaam weer mooi in vorm komt.

LOWER BODY LIFT

Bij deze operatie wordt een aantal gebieden tegelijk gecorrigeerd, zowel aan de voor- en zijkant alsook de achterzijde.

MOMMY MAKE OVER

Bij een Mommy Make Over worden twee gebieden tegelijk gecorrigeerd in één operatie door middel van een borstcorrectie en een buikwandcorrectie.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nieuw lichaam

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw ingreep te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in het verwijderen van overtollige huid. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het litteken komt. Het litteken is afhankelijk van de hoeveelheid huid en natuurlijk het betreffende lichaamsdeel.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige ingreep: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De operatie

Het verwijderen van overtollige huid vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. Waar de incisie wordt gemaakt is afhankelijk de hoeveelheid huidoverschot en het lichaamsdeel. Dit bespreekt de plastisch chirurg tijdens het consult.

Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis, maar soms is een overnachting in het ziekenhuis noodzakelijk. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Resultaat / verwachting na de operatie

De figuurcorrectie operatie verbetert je lichaamscontour. Je kunt je na de operatie beter bewegen en zult ook bepaalde ongemakken zoals smetplekken of rugklachten achter je laten. Na ongeveer zes maanden kan de plastisch chirurg het eindresultaat van de correctie bepalen. Mogelijk is er een aanvullende operatie nodig.

Perfectie kan zeker niet bereikt worden. Na de operatie heb je littekens die zichtbaar blijven. Daarnaast is het eindresultaat afhankelijk van verschillende factoren zoals je algemene gezondheid, de staat van je huid, wondgenezing etc.

Risico’s

Bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Dit is meestal goed te verhelpen. Gezien de grootte van de littekens (bij post bariatrische operaties) is er een reële kans dat deze problemen voorkomen. In de meeste gevallen wordt met verbandmaterialen gewerkt totdat de wond dicht is en is er geen aanvullende operatie nodig. Het ontstaan van dikke en bobbelige littekens, ook wel littekenhypertrofie genoemd, kan voorkomen. Indien de behandeling een borstvergroting met borstprothesen bevat, bestaat er kans op kapselcontractie of een lekkage van de prothesen op termijn.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om een chirurgische ingreep te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. De resultaten na een operatie zijn altijd uniek. Wel kun je via ZorgkaartNederland.nl de ervaringen lezen van cliënten die voor MOOI kliniek gekozen hebben.

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost deze ingreep?

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw behandeling gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI kliniek verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Wordt deze ingreep vergoed?2023-10-11T10:09:11+00:00

In de meeste gevallen wordt een operatie niet vergoed door je zorgverzekeraar. Maar er zijn een aantal uitzonderingen waarbij het verwijderen van de huid wel vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Je leest er hier meer over.

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Ga naar de bovenkant