Overtollige huid bij armen, benen en billen verwijderen

Overtollige huid bij armen, benen en billen verwijderen

Vanaf €4.780,-

Arm, been of billift2024-02-07T19:15:24+00:00

Voor een huid die MOOI aansluit bij je nieuwe figuur.

Ben jij extreem veel afgevallen? Bijvoorbeeld na een streng dieet of door een maagbandje of maagverkleining? Dan heb je mogelijk heel veel slap vel bij je armen, billen en/of benen. Na het verwijderen van je overtollige huid, voel jij je hopelijk gezond en als herboren. Omdat je deze ingreep overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over het verwijderen van huid

Wat je snel wilt weten over het verwijderen van huid

  • Vanaf €4.780,- (armlift)

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt 2 tot 3 uur

  • Overnachting in het ziekenhuis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Plastische chirurgie na extreem gewichtsverlies

Verslapte huid op armen, benen of billen kan je letterlijk en figuurlijk danig in de weg zitten. Door het liften van de verslapte huid en het weghalen van vetophopingen krijg je een mooie strakkere huid. Is je huid nog goed elastisch, dan kan liposuctie een mooie en minder ingrijpende oplossing zijn.

Indien je veel last hebt van overtollige huid rondom je ledenmaten en billen, dan kun je hiervoor een correctie ondergaan bij MOOI kliniek. Controleer van tevoren of deze operatie vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Als je de behandeling vergoed krijgt, dan verwijzen wij je graag door naar het ziekenhuis. MOOI kliniek verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nieuw lichaam

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw ingreep te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in het verwijderen van overtollige huid rondom de ledematen en billen. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het litteken komt. Het litteken is afhankelijk van de hoeveelheid huid en natuurlijk het betreffende lichaamsdeel.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige ingreep: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De operatie

De behandeling vindt plaats onder algehele narcose in een van onze ziekenhuizen. We tekenen precies af hoeveel huid er verwijderd wordt. Eerst wordt het vet zoveel mogelijk weggehaald met liposuctie. Hierna wordt de overtollige huid verwijderd; de lymfebanen worden gespaard zodat de kans op complicaties gering is. De behandeling duurt meestal 2 tot 3 uur.

Nazorg en herstel

Na een arm- dij- of bil lift blijf je een nacht in het ziekenhuis. Je kunt wat napijn hebben door de zwelling en bloeduitstortingen. Gaat het goed dan kun je na controle naar huis. Ga niet zelf rijden maar laat je veilig thuisbrengen.

Je krijgt een drukverband dat je dag en nacht moet dragen om je armen/benen/billen. Dit houdt de zwellingen tegen. Na een armlift kun je na een week weer lichte werkzaamheden doen. Na vier tot zes weken kun je de armen weer volledig bewegen. Twee weken na de behandeling verwijderen we de hechtingen. Onderhuidse oplosbare hechtingen verdwijnen vanzelf.

De eerste maanden kunnen de littekens rood zijn. Dat wordt steeds minder. Stel de littekens niet bloot aan felle zon. Door de zon kunnen ze ‘inbranden’ en daardoor blijven ze zichtbaarder.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Resultaat / verwachting na de operatie

De figuurcorrectie operatie verbetert je lichaamscontour. Je kunt je na de operatie beter bewegen en zult ook bepaalde ongemakken zoals smetplekken of rugklachten achter je laten. Na ongeveer zes maanden kan de plastisch chirurg het eindresultaat van de correctie bepalen. Mogelijk is er een aanvullende operatie nodig.

Perfectie kan zeker niet bereikt worden. Na de operatie heb je littekens die zichtbaar blijven. Daarnaast is het eindresultaat afhankelijk van verschillende factoren zoals je algemene gezondheid, de staat van je huid, wondgenezing etc.

Risico’s

Bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Dit is meestal goed te verhelpen. Gezien de grootte van de littekens (bij post bariatrische operaties) is er een reële kans dat deze problemen voorkomen. In de meeste gevallen wordt met verbandmaterialen gewerkt totdat de wond dicht is en is er geen aanvullende operatie nodig. Het ontstaan van dikke en bobbelige littekens, ook wel littekenhypertrofie genoemd, kan voorkomen.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om een chirurgische ingreep te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. De resultaten van een lift zijn altijd uniek. Wel kun je via ZorgkaartNederland.nl de ervaringen lezen van cliënten die voor MOOI kliniek gekozen hebben.

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost deze ingreep?

Vanaf €4.780,- (armlift)

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw behandeling gaat kosten. Bij MOOI kliniek kun je terecht voor hele diverse ingrepen om overtollige huid te verwijderen. Niet alle prijzen staan online.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Wordt deze ingreep vergoed?2023-10-11T10:09:11+00:00

In de meeste gevallen wordt een operatie niet vergoed door je zorgverzekeraar. Maar er zijn een aantal uitzonderingen waarbij het verwijderen van de huid wel vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Je leest er hier meer over.

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Ga naar de bovenkant