Postbariatrie: Overtollige huid verwijderen vergoed door verzekering?

Bij MOOI kliniek is een combinatie tussen verzekerde zorg en onverzekerde zorg mogelijk in een behandeling. We krijgen bij MOOI kliniek vaak de vraag of het verwijderen van overtollige huid wordt vergoed door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen wordt een deze ingreep (deels) vergoed. Lees er hier meer over.

Ben jij extreem veel afgevallen? Bijvoorbeeld na een zwangerschap, streng dieet of door een maagbandje of maagverkleining? Dan heb je mogelijk heel veel overtollige huid bij je buik, borsten, armen en/of benen. Dit overschot aan huid geeft niet alleen fysieke problemen zoals smetplekken en rugklachten, het kan er ook voor zorgen dat jij jezelf niet mooi vindt. Een contourherstellende ingreep kan daarom wenselijk zijn om de overtollige huid te verwijderen.

In de meeste gevallen wordt een operatie niet vergoed door je zorgverzekeraar. Maar er zijn een aantal uitzonderingen waarbij het verwijderen van de huid wel vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Vergoeding bij huidoverschot na extreem afvallen

Het is afhankelijk van je eigen zorgverzekeraar en zijn voorwaarden of je de ingreep, om het huidoverschot te verwijderen, vergoed krijgt. Je zorgverzekeraar hanteert hiervoor de schaal van Pittsburgh (PRS). Aan de hand van standaardfoto’s wordt de mate van huidoverschot gemeten in 4 gradaties. Alleen bij de ergste gradatie wordt plastische chirurgie vergoed. Je hebt eerst een verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist.

In veel gevallen vergoed de verzekering helaas geen operatie, ondanks dat jij toch veel overtollig vel hebt. In dat geval kun je terecht bij MOOI kliniek.

Wat moet je doen?

  • Raadpleeg je zorgpolis.
  • Denk je in aanmerking te komen voor verzekerde zorg? Vraag dan je huisarts voor een verwijzing naar de plastisch chirurg in het ziekenhuis.
  • Verwezen door de huisarts? Neem contact op met het ziekenhuis. De behandeling met een van onze plastisch chirurgen vindt plaats in ziekenhuizen: Zuyderland in Sittard of Heerlen, het MUMC+ in Maastricht, of het VieCuri in Venlo.
  • Geen verwijzing of goedkeuring machtiging? Je komt dan niet in aanmerking voor (deels) vergoede zorg. In dit geval kunnen we de gehele behandeling uitvoeren bij MOOI kliniek. Neem in dit geval contact op met MOOI kliniek.

ooglidcorrectie vergoed verzekering

* Raadpleeg je zorgpolis. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet jouw situatie aan bepaalde criteria voldoen. Bovendien kan er sprake zijn van een maximale vergoeding en het betalen van het verplichte eigen risico.

Laat je adviseren door onze specialisten

Tijdens het consult spreek je een van onze ervaren plastisch chirurgen en bespreken we de mogelijkheden.