Voor een intieme zone waar je blij mee bent.
Dat jij je eigen intieme delen ook MOOI vindt, is waar het MOOI kliniek om draait. Na een schaamlipcorrectie ondervind je geen hinder meer van je binnenste schaamlippen en vallen ze mooi binnen de buitenste schaamlippen. Wij begrijpen dat het voor jou een grote stap is om iets aan je schaamlippen te laten doen. Omdat je een schaamcorrectie overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.
Waar heb je last van?
Tijdens de puberteit verandert er vanalles in het lichaam. Bij 60% van de vrouwen zijn de binnenste schaamlippen na de puberteit groter (of langer) dan de buitenste schaamlippen. Dit is niet afwijkend maar een normale anatomische variatie. Wat je ziet of voelt is dat de binnenste schaamlippen naar buiten komen. Ook na een zwangerschap kunnen de kleine schaamlippen opeens groter zijn, of open staan. De medische term voor zo’n vergroting is hypertrofie.
Behalve dat veel vrouwen het esthetisch minder mooi vinden wanneer de binnenste schaamlippen zichtbaar groter zijn dan de buitenste, kun je er ook hinder van hebben. Voorbeelden van hinderlijke situaties zijn: pijn tijdens het vrijen, irritatie of pijn tijdens het sporten (denk bijvoorbeeld aan paardrijden en fietsen) of het zichtbaar zijn in strakke kleding en badkleding.
HET BEHANDELTRAJECT
Van consult tot schaamlipverkleining
Maak eerst een afspraak
Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de (vrouwelijke) plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.
Of bel: 043 311 8708
Het consult van A tot Z
Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw schaamlipcorrectie te bespreken. Tijdens het consult spreek je met een vrouwelijke plastisch chirurg die gespecialiseerd is in labiacorrecties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals de techniek en welk deel verwijderd zal worden.
Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige schaamlipcorrectie: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. Ook maken we vandaag foto’s voor jouw dossier.
Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.
De schaamlipcorrectie
De ingreep doen we meestal onder plaatselijke verdoving zodat je er niets van voelt. Voor de operatie wordt in overleg met jou het te verwijderen deel van de schaamlippen gemarkeerd. De binnenste schaamlippen worden zodanig verkleind dat ze als het ware binnen de buitenste schaamlippen (ook wel ‘labia majora’) vallen en er een betere verhouding ontstaat. Dit doe je door overtollige huid en weefsel te verwijderen, meestal in de vorm van een wigexcisie (een incisie in de vorm van een V). Hierbij wordt er rekening mee gehouden dat er geen littekenretractie optreedt. Na het verwijderen wordt het slijmvlies gesloten met oplosbare hechtingen die niet meer verwijderd hoeven te worden.
Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.
Nazorg en herstel
Na de behandeling kun je direct naar huis; je kunt niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. De eerste dagen kunnen de schaamlippen aardig gezwollen zijn. Goed koelen is belangrijk. Een lichte pijnstilling zoals paracetamol is vaak voldoende om de napijn onder controle te houden. Meestal is de zwelling na drie dagen al veel minder. Doe het rustig aan maar blijf bewegen. Een goede doorbloeding bevordert de genezing. Na een week kun je weer aan het werk. Vermijd zwaar buk- en tilwerk nog een paar weken.
Lees hier alles over het herstel na een schaamlipcorrectie.
Risico’s
Zoals bij elke ingreep is er ook bij een schaamlipcorrectie een kleine kans op bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Volledige symmetrie wordt nagestreefd, maar kan nooit voor 100% gegarandeerd worden.
MOOI kliniek adviseert je de esthetische bijsluiter zorgvuldig door te lezen. Deze is opgesteld om je de nodige aanvullende informatie te geven om je te helpen een weloverwogen besluit te nemen.
STOPPEN MET ROKEN
We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.
Ervaring van anderen
Je wens en redenen om je intieme delen te laten corrigeren is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Lees zeker de ervaringen van andere patiënten en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).
Onze plastisch chirurgen
Onze plastisch chirurgen
Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.
Wat kost een labiacorrectie?
voor €1.500,- (onder lokale verdoving)
Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw schaamlipverkleining gaat kosten.
Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.
Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.
VRAAG
en antwoord
Het advies is om hier 6 weken mee te wachten na de schaamlipverkleining.
Op de dag van de ingreep is goed koelen belangrijk. Je kunt het beste koelen met een nat maandverband uit de diepvries. Belangrijk is dat je iets tussen het maandverband en de huid legt ter bescherming. Draag de eerste dagen een maandverband en een stevige onderbroek.
Op de dag van de ingreep moet je rust nemen. Na een week kun je je werkzaamheden weer langzaam oppakken. Pas nog even op met tillen en druk zetten.
Natuurlijk kun je het toilet gewoon gebruiken, maar dit kan een brandend gevoel geven. Als je tijdens het plassen het operatiegebied spoelt met water, zal je minder pijn hebben. Voorzichtig droog deppen, niet wrijven.
Het operatiegebied kan dik, blauw en gezwollen zijn. Dat is normaal. De eerste week kan het gaan zitten en het gebruik van het toilet pijnlijk zijn.