Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Door plastisch chirurg

Ooglidcorrectie2024-01-08T14:41:14+00:00

De twinkeling weer terug in jouw ogen.

Een glimlach op je gezicht als je naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na de ooglidcorrectie heb je een frisse en open blik en zo voel jij je ook. Het uitvoeren van een ooglidcorrectie is voor onze plastisch chirurgen een kleine ingreep, maar wij begrijpen dat het voor jou best een grote stap is. Omdat je een ooglidcorrectie overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht. 

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een ooglidcorrectie

  • Voor €950,- (bovenoogleden, all-in)

  • Plaatselijke verdoving

  • Ingreep van 30-45 minuten

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Hangende oogleden: Bovenooglidcorrectie

Overhangende oogleden worden bij deze ingreep gecorrigeerd.

Wallen verwijderen: Onderooglidcorrectie

De verslapte huid onder je ogen, ofwel de wallen worden verwijderd.

Wanneer een ooglidcorrectie?

Je oogleden zorgen ervoor dat je er vermoeid uitziet en ouder dan je bent of je voelt. Wallen bij de onderoogleden kan dit effect nog eens versterken. Je krijgt regelmatig de vraag of je vermoeid bent. Daarnaast kunnen overhangende oogleden ook je zicht belemmeren en zorgen voor hoofdpijn. Dit zijn klachten die wij vaak horen van mensen die een ooglidcorrectie overwegen. 

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Soorten ooglidcorrecties 

Er zijn twee soorten ooglidcorrecties. De bovenooglidcorrectie is de meest voorkomende ingreep, maar een correctie van boven en onderoogleden wordt ook vaker uitgevoerd. 

Bovenooglidcorrectie 

Een bovenooglidcorrectie, ook wel ooglift genoemd, wordt uitgevoerd bij mannen en vrouwen met hangende oogleden en overhangende huid. De huid tussen de wenkbrauw en het oog hangt en kan je zicht belemmeren.

Onderooglidccorectie 

Een onderooglidcorrectie voeren wij uit bij wallen of rimpels onder de ogen en een verslapte huid direct onder de ogen. 

COMBINATIE

Een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie of een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie worden bij MOOI kliniek uitgevoerd door specialisten die hun vak verstaan en deze ingreep wekelijks uitvoeren. Wij bespreken samen met jou welke resultaten je mag verwachten en wat het beste bij jou past. 

Een ooglidcorrectie onder lokale verdoving voeren wij uit in een behandelkamer onze kliniek in Maastricht en vlakbij Meerssen. Voor een ooglidcorrectie onder algehele narcose kiezen wij heel bewust voor de veilige setting van de operatiekamer. 

Voorbereiding op een ooglidcorrectie

Hoe bereid je je voor op een ooglidcorrectie? Lees de tips van onze specialisten.

Ervaring van andere mannen en vrouwen

Je wens en redenen om een ooglidcorrectie te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een ooglidcorrectie laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

In de MOOI kliniek in Maastricht zitten zeer bekwame artsen. Ze weten en kunnen zich goed verplaatsen in je situatie. Een echte aanrader voor iedereen die overweegt een ooglidcorrectie te laten doen. Duidelijke uitleg en goede zorg is daar op zijn plek. Mijn ervaring TOPPIE.

Yvonne (64), Ooglidcorrectie

Van begin tot het einde fijn begeleid door medewerkers en arts. Mijn bovenoogleden zijn heel mooi geworden.

Silvia (50), Bovenooglidcorrectie
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Leefregels en herstel na een ooglidcorrectie

Wat mag je wel en niet doen na een ooglidcorrectie?

De beste kliniek kiezen voor jouw ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie laat je niet door een willekeurige arts uitvoeren. Het is een kleine ingreep, maar permanent en bepalend voor je aangezicht. Tijdens je zoektocht naar een goede kliniek en arts, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Dit geven wij je graag mee.

  • Veiligheid, kwaliteit en ervaring
  • Klanttevredenheid

In Maastricht en omstreken zijn diverse aanbieders te vinden: van de huisarts en cosmetisch arts tot aan een professor in de plastische chirurgie. Bij MOOI kliniek wordt elke ooglidcorrectie uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. De plastisch chirurg is bij uitstek de specialist om een ooglidcorrectie uit te voeren. Ga je klinieken vergelijken, kijk dan goed wie de ooglidcorrectie gaat uitvoeren. Door te kiezen voor een plastisch chirurg, maak je een veilige keuze.

Daarnaast kun je uiteraard vergelijken op basis van klanttevredenheid. Andere cliënten die je voor gingen, delen hun ervaringen via verschillende onafhankelijke platformen. Waaronder Zorgkaart Nederland. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan centraal in onze aanpak en dat zie je ook terug in onze reviews.

Bespaar nooit op veiligheid

Een cosmetische ingreep is onomkeerbaar en betreft je uiterlijk. Bespaar nóóit op veiligheid en kwaliteit wanneer je iets aan jezelf wilt laten doen. Wij bieden je eerlijke prijzen voor onze behandelingen, uitgevoerd door de beste specialisten.

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een ooglidcorrectie?

voor €950,- (boven oogleden alles inclusief)
voor €1.490,- (onder oogleden alles inclusief)

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw ooglidcorrectie gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, moet je voldoen aan de criteria van de zorgverzekering. Voldoe je hieraan dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?2023-10-11T10:09:23+00:00

In uitzonderlijke gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Een onderooglidcorrectie wordt sowieso nooit vergoed door je zorgverzekeraar. Je leest er hier meer over de vergoedingen.

Waarom is een ooglidcorrectie bij MOOI kliniek duurder dan bij de huisarts?2023-10-11T10:09:22+00:00

Dit ligt aan het verschil in opleiding (en ervaring). Bij MOOI kliniek werken we alleen met ervaren plastisch chirurgen. De titel ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel in Europa. De titel ‘Cosmetisch arts’ mag iedereen voeren die een artsendiploma heeft afgelegd, dus ook de huisarts. Een ooglidcorrectie wordt bij MOOI kliniek dus altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg en dat verzekert jou van het hoogst mogelijke niveau van opleiding, ervaring en zorg. Bekijk hier onze tarieven.

 

Hoelang blijft het effect zichtbaar?2023-10-11T10:09:22+00:00

Ook dit verschilt van persoon tot persoon, maar meestal heb je wel een paar jaar plezier van je ooglidcorrectie (soms 10 soms 15 jaar of langer). Omdat je natuurlijk door de jaren heen toch ouder wordt, kan het zijn dat na een aantal jaar je oogleden toch weer gaan hangen. Je kunt dan overwegen om de ingreep opnieuw te laten doen.

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?2023-10-11T10:09:21+00:00

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het 6 weken voordat het litteken goed genezen is. Het duurt een jaar om helemaal te laten uitrijpen.

Hoe zie ik eruit na de ingreep?2023-10-11T10:09:21+00:00

Na de ooglidcorrectie zijn je oogleden gezwollen. Soms zijn er bloeduitstortingen zichtbaar, waardoor het lijkt alsof je een blauw oog hebt. Daarnaast gebruiken we pleisters om de hechtingen af te plakken. Deze worden na ongeveer een week bij ons op locatie verwijderd.

Is het pijnlijk?2023-10-11T10:09:20+00:00

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is het gezegde. Gelukkig geldt dit niet voor een ooglidcorrectie. Omdat je verdoofd wordt, doet de ingreep zelf geen pijn. Sommige mensen vinden het zetten van de verdoving wel vervelend aanvoelen, maar door een speciale techniek kunnen we tegenwoordig vrijwel pijnloos injecteren. Na de ingreep ervaar je nauwelijks pijn maar doe wel even rustig aan. Ongemakken zijn met paracetamol goed te verzachten.

Moet ik onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?2023-10-11T10:09:20+00:00

Een ooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Dit betekent dat wij je oogleden verdoven. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten en de verdoving is na ongeveer één uurtje uitgewerkt. Het is overigens wel mogelijk om via MOOI kliniek een ooglidcorrectie onder narcose te laten uitvoeren.

Ga naar de bovenkant