Gynaecomastie

Gynaecomastie

Vanaf €2.130,-

Gynaecomastie: verwijderen van borstweefsel bij mannen2024-01-15T10:16:59+00:00

Comfortabel in je eigen lijf.

Jezelf MOOI en prettig voelen met een ontbloot bovenlijf, dat is wat wij iedereen gunnen. Wanneer je als man last hebt van borstvorming, dan kunnen bepaalde situaties onprettig voelen. Dat is niet nodig, want hier kun je iets aan laten doen. We vertellen je tijdens het consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek te Maastricht uitgebreid wat de opties zijn. We nemen alle tijd om vragen te beantwoorden.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een gynaecomastie correctie

Wat je snel wilt weten over een gynaecomastie correctie

  • Vanaf €2.130,-

  • Lokale verdoving of algehele narcose

  • Operatie duurt 1,5 tot 2 uur

  • Direct naar huis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer een operatie om borstvorming bij mannen te verwijderen?

Gynaecomastie (borstvorming bij mannen) komt vrij vaak voor. Soms is het aangeboren en soms ontstaat het op latere leeftijd. Bij baby’s en jongens in de pubertijd komt borstvorming regelmatig voor en dit verdwijnt meestal vanzelf weer. Echter ook medicijnen, hormonen of ziekten kunnen de oorzaak zijn van borstvorming. Hier is dan verder medisch onderzoek voor nodig.

Mannen die voor een gynaecomastie correctie bij MOOI kliniek komen, voelen zich niet prettig met hun bovenlijf. Ongeacht de oorzaak en ernst van de borstvorming, schamen zij zich vaak voor hun bovenlijf. Rondlopen in een zwembroek of onderbroek en soms ook sportkleding of strak T-shirt doen ze liever niet.

Wat zijn de opties?

Er zijn meerdere opties: 

  • Matige borstvorming kan vaak al verholpen worden door liposuctie. De vetcellen worden opgezogen met behulp van een fijne zuignaald. De littekens zijn meestal zo klein dat ze nauwelijks zichtbaar zijn.
  • Heb je veel borstvorming, dan is het verwijderen van de klierschijf noodzakelijk. We maken aan de onderkant van de tepelhof een sneetje waarlangs het teveel aan klierweefsel wordt weggehaald. Bij forse mannelijke borstvorming is er vaak een langer litteken nodig. Soms moet ook de tepel worden verplaatst als er een lift nodig is.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nazorg

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw borstverkleinende ingreep te bespreken. Schrijf van tevoren je vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in een gynaecomastie correctie. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot details zoals het verplaatsen en verkleinen van de tepel.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige ingreep. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De borstoperatie

Het verwijderen van de klierschijf of liposuctie vindt meestal plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de operatiekamer onder narcose. Bij liposuctie tekenen we precies af waar de sneetjes voor de zuignaaldjes komen. De vetcellen worden opgezogen met behulp van een fijne zuignaald. Is gekozen voor een klierschijf verwijdering, dan maken we aan de onderkant van de tepelhof een sneetje waarlangs het teveel aan klierweefsel wordt weggehaald. De sneetjes worden gehecht of alleen afgeplakt met een wondpleister. De sneetjes zijn zo klein dat je straks nauwelijks een litteken zult zien.
Bij forse mannelijke borstvorming is er vaak een langer litteken nodig. Soms moet ook de tepel worden verplaatst als er een lift nodig is. De plastisch chirurg kan het beste vertellen wat er nodig is om tot het beste en mooiste resultaat te komen. Een behandeling duurt gemiddeld één tot anderhalf uur.

Nazorg en herstel

Na de operatie moet je een compressie top dragen, deze neem je mee naar de operatiekamer en wordt direct na de operatie aangetrokken. Daarna word je naar de uitslaapkamer gebracht. Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Ga niet zelf rijden maar laat je veilig thuisbrengen.

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies en leefregels. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt.

Na de ingreep is de borst de eerste twee tot drie dagen gevoelig. Er kunnen ook bloeduitstortingen optreden. Die trekken geleidelijk weg. De zwelling verdwijnt meestal binnen vier weken. Je krijgt een elastische band die je draagt om de zwelling tegen te gaan. Na een week worden de hechtingen verwijderd. De meeste mensen gaan na twee weken weer aan het werk. Zwaar werk en tillen kan pas weer na zes weken.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op te hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de borstoperatie.

Risico’s

Net als bij elke ingreep is er bij een gynaecomastie operatie kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Soms kunnen gevoelige, onderhuidse verdikkingen ontstaan. In de meeste gevallen verdwijnen die vanzelf in de loop der tijd. Als dat niet gebeurt, kunnen we ze operatief verwijderen.In een enkel geval ontstaat gevoelloosheid van de tepels en in zeer zeldzame situaties treedt er verlies van de tepel op.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een gynaecomastie correctie

Wat is de impact van de operatie en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van andere mannen

Je wens en redenen om een borstreducerende operatie te ondergaan is persoonlijk. We realiseren ons dat een borstverkleinende operatie een hele ingreep is. Onze ervaring is dat bijna iedereen heel blij is met het resultaat. Lees zeker de ervaringen van anderen via ZorgkaartNederland.nl.

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost deze behandeling?

vanaf €2.130,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw gynaecomastie correctie gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Hoe zien de littekens er direct na de ingreep uit?2023-10-11T10:08:55+00:00

De littekens kunnen vanaf 2 weken na de ingreep wat rood en gezwollen zijn. Dat is normaal. Littekengenezing kan 6-12 maanden duren. Vanaf 3 maanden vervagen de littekens geleidelijk.  

Krijg ik littekens?2023-10-11T10:08:56+00:00

Helaas krijg je wel een litteken. Hoe groot of klein dat is, hangt af van de mate van borstvorming. In sommige gevallen is het litteken zo klein dat het bijna niet zichtbaar is. 

Wanneer kan ik weer aan het werk na een gynaecomastiecorrectie?2023-10-11T10:08:56+00:00

Na twee weken kun je je werkzaamheden weer langzaam oppakken. Pas nog op met tillen en druk zetten, dit mag pas weer na 6 weken.

Ga naar de bovenkant