Oorcorrectie bij flaporen

Oorcorrectie bij flaporen

Voor €2.100,-

Oorcorrectie2024-01-15T11:43:20+00:00

Een glimlach van oor tot oor als je je nieuwe oren bewondert.

Een glimlach van oor tot oor als je naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na een oorcorrectie stoor jij je niet meer aan je oren, die eerst best wel opvielen. Wij begrijpen dat het voor jou een grote stap is om iets aan je oren te laten doen. Omdat je een oorcorrectie overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een oorcorrectie

  • Voor €2.100,-

  • Met lokale verdoving

  • Ingreep van 75 minuten

  • Direct naar huis

  • Mogelijk vanaf 5-6 jaar

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Vanaf welke leeftijd is een oorcorrectie mogelijk?

Afstaande oren, ofwel flaporen, komen veel voor. Het is de meest voorkomende oorafwijking en het hebben van flaporen kan leiden tot een lager zelfbeeld. Zeker wanneer een kind er last van heeft, doordat het bijvoorbeeld door andere kinderen benoemd wordt. Flaporen kunnen we corrigeren vanaf een leeftijd van 5-6 jaar. De meeste verzekeringen vergoeden de behandeling. Deze behandeling bij kinderen vindt plaats onder narcose in het ziekenhuis.

Wanneer een oorcorrectie bij volwassenen?

Ook bij volwassenen kunnen de oren dusdanig van het hoofd afstaan, dat dit leidt tot een laag zelfbeeld en onzekerheid. Bij volwassenen wordt de flapoor operatie over het algemeen niet meer vergoed. Als de operatie niet vergoed wordt behandelen je in onze eigen kliniek.

In sommige gevallen is er sprake van een hangende of uitgescheurde oorlel. Dit is middels een oorlelcorrectie te verhelpen.

Oorcorrectie zonder operatie?

Flaporen kunnen bij baby’s zonder operatie gecorrigeerd worden. Dit is enkel mogelijk bij pasgeboren baby’s tot een leeftijd van 6 weken. Middels het Earwell systeem worden de oortjes zonder operatie gecorrigeerd.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot een mooie oren

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw oorcorrectie te bespreken. Tijdens het consult spreek je met een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in oorcorrecties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals de techniek en waar het sneetje komt. Het litteken komt achter het oor en is dus niet zichtbaar.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige oorcorrectie: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. Ook maken we vandaag foto’s voor jouw dossier.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De flapoorcorrectie

Bij kinderen geven wij de voorkeur aan een oorcorrectie onder volledige narcose. Bij volwassenen kan het ook onder plaatselijk verdoving, maar volledige narcose is ook mogelijk. De anesthesist brengt je dan op de OK onder narcose. Tijdens de ingreep wordt er een sneetje aan de achterzijde van het oor gemaakt en wordt het kraakbeen vrijgelegd. De vorm van het kraakbeen bepaalt de vorm van het oor. Tijdens een oorcorrectie wordt het kraakbeen in de juiste vorm gebogen. Dit wordt vastgezet met hechtingen. Na de operatie wordt het sneetje aan de achterkant weer dicht gehecht. De ingreep duurt zo’n 1,5 uur.

Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. De operatie is over het algemeen niet heel pijnlijk. Direct na de operatie draag je een hoofdverband dat één week blijft zitten.

Het is belangrijk om het de eerste week rustig aan te doen en ervoor te zorgen dat er geen druk op je gezicht komt te staan. Na een week kom je op controle bij MOOI kliniek. Het verband wordt verwijderd en vervangen door een haarband ter bescherming van de oren.

In de meeste gevallen kun je na een tot twee weken weer aan het werk, mits het geen fysiek zwaar werk is. Na zes weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en ben je waarschijnlijk weer volledig actief.

Lees hier alles over het herstel na een oorcorrectie.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een oorcorrectie een kleine kans op bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Volledige symmetrie wordt nagestreefd, maar kan nooit voor 100% gegarandeerd worden.

MOOI kliniek adviseert je de esthetische bijsluiter zorgvuldig door te lezen. Deze is opgesteld om je de nodige aanvullende informatie te geven om je te helpen een weloverwogen besluit te nemen.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een oorcorrectie?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om je oren te laten corrigeren is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzesWij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Lees zeker de ervaringen van andere patiënten en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een oorcorrectie?

voor €2.100,- (oorcorrectie lokale verdoving)
voor €780,- (oorlelcorrectie)

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw oorcorrectie gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Vanaf welke leeftijd is een oorcorrectie mogelijk?2023-10-11T10:09:00+00:00

Afstaande oren, ofwel flaporen, komen veel voor. Het is de meest voorkomende oorafwijking en het hebben van flaporen kan leiden tot een lager zelfbeeld. Zeker wanneer een kind er last van heeft, doordat het bijvoorbeeld door andere kinderen benoemd wordt. Flaporen kunnen we corrigeren vanaf een leeftijd van 5-6 jaar. De meeste verzekeringen vergoeden de behandeling. Deze behandeling vindt plaats onder narcose in het ziekenhuis.

Doet een oorcorrectie pijn?2023-10-11T10:08:55+00:00

De operatie is over het algemeen niet heel pijnlijk en vindt plaats onder plaatselijke of volledige verdoving. Meestal is na de ingreep paracetamol voldoende. Als er ernstige pijnklachten zijn, raden we je aan contact op te nemen met de kliniek. Er kan dan sprake zijn van een bloeding of het verband kan te strak zitten. Dit kunnen we in de kliniek checken.

Kan ik een bril dragen?2023-10-11T10:08:55+00:00

Je kunt de bril over het verband heen dragen.

Kan ik weer oorbellen in doen?2023-10-11T10:08:54+00:00

Ja dat kan. Wij adviseren hier 3 maanden mee te wachten.

Ga naar de bovenkant