Borstlift

Borstlift

Vanaf €4.580,-

Borstlift2024-01-15T10:18:37+00:00

Een lift aan de buitenkant, verandert de binnenkant.

Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na de borstlift trek je hopelijk met meer zelfvertrouwen een bikini aan, kijk je met een tevreden gevoel in de spiegel en voel je je mooi in alle kleding die je draagt. Omdat je een borstlift overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een borstlift

Wat je snel wilt weten over een borstlift

  • Voor €4.580,-

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt 1,5 tot 2 uur

  • Dezelfde dag naar huis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer een borstlift?

Je stoort je aan je hangende borsten en je tepels zitten niet meer waar ze vroeger zaten. Door gewichtsverlies of een zwangerschap zijn je borsten veranderd en slap geworden. Het kan goed zijn dat je tepels onder je borstplooi hangen. Een borstlift kan dan de oplossing zijn om voorgoed afscheid te nemen van je hangende borsten.

Een borstlift wordt ook steeds vaker uitgevoerd bij vrouwen die hun borstimplantaten definitief (moeten) laten verwijderen. Om te voorkomen dat de borsten na het verwijderen van de borst prothesen erg hangen, wordt de borst gelift.

Een borstlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Welke methode het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van de vorm van je borsten en de mate waarin ze hangen. De plastisch chirurgen van MOOI kliniek zijn gespecialiseerd in alle borstlift technieken: o.a. Benelli, een klassieke borstlift, Rubin en een peri-areolaire mastopexie (Donut lift)

Borstlift combineren met andere ingreep

Een borstlift kan gecombineerd worden met een borstverkleining of juist een borstvergroting. De borstvergroting kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Zo is er een optie om de borsten op te vullen met eigen lichaamsvet of met borstimplantaten. De borstimplantaten of het eigen vet zorgen voor meer volume. Om een mooi geheel te krijgen, is een tepelverkleining of verplaatsing, ook een optie. Het voordeel is dat je maar één herstelperiode hebt. Tijdens het consult bespreken wij je wensen en hoe jij je borsten graag zou zien na de operatie. De plastisch chirurg adviseert je over de mogelijkheden om dit resultaat te bereiken.

Extreem afgevallen?

Borsten laten liften na extreem afvallen? Indien je veel last hebt van overtollige huid of hangende borsten, dan kun je hiervoor een borstcorrectie ondergaan bij MOOI kliniek. Controleer van tevoren of deze operatie vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Als je de behandeling vergoed krijgt, dan verwijzen wij je graag door naar het ziekenhuis. MOOI kliniek verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Een speciale techniek die we kunnen toepassen bij vrouwen met veel gewichtsverlies is die van Rubin. Hierbij wordt het overtollig weefsel aan de zijkant van de borst gebruikt om vulling te geven aan de borst. Het litteken loopt hierbij wel door aan de zijkant van de borst maar valt onder de bh.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot gelifte borsten

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw borstlift te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in borsten liften. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het litteken komt. Het litteken is afhankelijk van de grootte van de lift en kan variëren van een litteken rond de tepelhof tot een litteken zoals bij een borstverkleining. Meestal is er minder litteken als de borstlift gecombineerd wordt met een borstvergroting. Er zijn verschillende borstlift technieken en samen met de plastisch chirurg bespreek je welke techniek het beste past bij jouw borsten en wensen.

Tijdens het consult kun je eventueel ook borstprotheses passen en kijken we wat het beste bij jouw lichaam past. Hiervoor meet de arts ook de huidige borsten op. We vinden het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt over je keuze. Twijfels? Laat het ons dan weten.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige borstvergroting: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De borstoperatie

De borstlift vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. Waar de incisie wordt gemaakt voor de lift is afhankelijk van de mate waarin je borsten hangen. Dit bespreekt de plastisch chirurg tijdens het consult. Soms plaatsen we tijdens de operatie een dun slangetje (drain) in de borsten dat ervoor zorgt dat het wondvocht goed wordt afgevoerd. De ingreep duurt 1,5 tot twee uur. Na de operatie krijg je direct een post-operatieve compressie BH aan en word je naar de uitslaapkamer gebracht.

Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie voelen je borsten gespannen en misschien wel pijnlijk aan. Dat gevoel wordt binnen een paar dagen minder. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en gezwollen zijn. Het is belangrijk om het de eerste weken rustig aan te doen en niet te tillen of je zwaar in te spannen.

Je komt regelmatig op controle bij MOOI kliniek. De eventuele drains verwijderen we na een paar dagen. Het is belangrijk direct een optimaal ondersteunende bh te dragen; wij zullen je hierover informeren. Na twee weken verwijderen we de hechtingen. Ook na de operatie en buiten de controles om, staan wij altijd voor je klaar als je vragen hebt! In onze kliniek zijn de lijntjes kort en helpen wij je zo snel mogelijk.

In de meeste gevallen kun je na twee / drie weken weer aan het werk. Na zes weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en ben je waarschijnlijk weer volledig actief.

De littekens kunnen nog een aantal maanden goed zichtbaar en rood zijn. Wij geven je uitgebreid advies en tips om je littekens te verzorgen. De littekens mogen het eerste jaar niet in de zon komen.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op te hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de borstoperatie.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Soms kunnen pijnlijke, onderhuidse verdikkingen ontstaan. In de meeste gevallen verdwijnen die vanzelf in de loop der tijd. Als dat niet gebeurt, kunnen we ze operatief verwijderen.

In een enkel geval ontstaat gevoelloosheid van de tepels en in zeer zeldzame situaties treedt er verlies van de tepel op.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een borstlift

Wat is de impact van de operatie en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van andere vrouwen

Je wens en redenen om een borstlift te laten doen – eventueel in combinatie met borstimplantaten –  is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. De resultaten van een borstlift zijn altijd uniek. Wel kun je via ZorgkaartNederland.nl de ervaringen lezen van dames die voor MOOI kliniek gekozen hebben.

Vanaf het begin tot het einde zo fijn geholpen, super vriendelijke lieve medewerkers, en een compliment voor dr Feijen.. Indien nodig kies ik zeker weer voor deze kliniek.

Vleugels, Borstlift

Enkele weken geleden borstlift, met lipofilling laten uitvoeren door Dr. Meesters. Ik wilde perse door haar behandeld worden en heb daar zeker geen spijt van. Vanaf begin tot einde super fijne begeleiding. Ze is zeer professioneel, duidelijk, eerlijk en denkt met je mee om zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Van te voren was moeilijk inschatten wat resultaat zou worden, omdat implantaten verwijderd werden, maar resultaat is mooier dan ik had durven hopen. Ben er heel blij mee!

Petra Janssen (52), Borstlift

Ben 27-7-2020 door Dr. Feijen geholpen voor verwijderen en plaatsen nieuwe borstimplantaten met borstlift. Resultaat is verbluffend zijn erg mooi geworden, littekens zijn ook erg mooi gedaan. Ik vind haar erg kundig en ook begaan met de patiënt. Bedankt.

Anoniem, Borstlift
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een borstlift?

vanaf €4.580,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw borstlift gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Wanneer kan ik weer werken na de borstoperatie?2023-10-11T10:09:18+00:00

Dit is uiteraard afhankelijk van het soort werk dat je doet. Houd minimaal 2 weken na de operatie rust. Na 2 weken kom je ook op controle en worden je hechtingen verwijderd. Je kunt daarna ook weer beginnen met werken zolang je fysiek geen zwaar werk hoeft te doen: niet tillen en je armen mag je niet boven schouderhoogte brengen.

Kan ik na mijn borstlift nog borstvoeding geven?2023-10-11T10:09:19+00:00

Dat is afhankelijk van de ingreep. Bespreek de wens om in de toekomst nog borstvoeding te geven altijd vooraf met de plastisch chirurg.

Doet een borstlift pijn?2023-10-11T10:09:23+00:00

Van de operatie zelf voel je niets omdat je onder narcose wordt gebracht. Na de operatie kun je wel pijn ervaren. In overleg met je arts kun je pijnstilling nemen. De zwelling, verkleuringen en pijn trekt na een paar dagen weg.

Waar komt het litteken?2023-10-11T10:09:23+00:00

Dat is afhankelijk van de mate waarin je borsten hangen. De plastisch chirurg bekijkt jouw situatie en adviseert je hierover tijdens het consult. Als ze erg hangen, is een grote lift nodig. Het litteken is dan te vergelijken met het litteken bij een borstverkleining, ankervormige incisie. Hoeven je borsten in mindere mate gelift te worden, dan wordt de incisie gemaakt rond het tepelhof.

Ga naar de bovenkant