Borstvergroting consult

De meeste vrouwen lopen al jaren met het idee rond iets aan hun borsten te laten doen. Toch vinden veel vrouwen het een moeilijke keuze om écht een borstvergroting te doen. Het duurt soms een aantal jaar voordat ze een afspraak durven te maken voor een consult en ze vinden het moeilijk om vragen te stellen. Het consult is er juist om je te informeren over de mogelijkheden, alle voor- en nadelen te bespreken en om vragen te stellen aan de plastisch chirurg. Het is helemaal oké als je na het consult nog tijd nodig hebt om na te denken, of uiteindelijk beslist om het niet te doen.

In dit blog vertel ik graag wat meer over het eerste consult wanneer je een borstvergroting overweegt. Hoe verloopt zo’n intake en welke keuzes moeten er gemaakt worden?

De eerste kennismaking

Hoe de eerste kennismaking verloopt is erg afhankelijk van de klant. Sommige vrouwen willen voornamelijk geïnformeerd worden over de mogelijkheden en gaan aan het eind van het consult naar huis om er nog eens over na te denken. Ze twijfelen enorm. Maar er zijn ook veel vrouwen die eigenlijk al weten wat ze willen vóórdat ze het consult hebben gehad. Zij denken al jaren na over een borstvergroting en hebben zich vaak al helemaal ingelezen op het internet. Ook nemen zij vaker foto’s mee van borstvergrotingen die zij mooi vinden. Dat is helemaal prima, want zo weet ik welk resultaat jij ongeveer verwacht. Houd er wel rekening mee dat iedereen uniek is en zo ook het resultaat.

Jouw situatie en wensen

We beginnen het gesprek altijd over jou (en je borsten natuurlijk) en waarom je bij mij aan tafel zit. Er zijn vrouwen die bijvoorbeeld nog nooit naar een zwembad zijn geweest of in de zomer geen topje durven te dragen. De psychosociale consequenties zijn vaak heel groot en ondanks dat niet iedereen dit begrijpt is het wel de realiteit. Ik besteed hier dan ook best veel aandacht aan. Het beeld dat je soms op tv ziet van enorme borstvergrotingen zie ik in de praktijk weinig. De meeste vrouwen die ik zie hebben een A-cup of nog minder.

Sommige vrouwen weten exact wat ze willen: van A-cup naar C cup of van B-cup naar D-cup. Als je al wensen of ideeën hebt, dan bespreken we deze. Heb je nog geen idee wat je wilt, dan informeren we je over behandelopties.

Mogelijkheden, voor- en nadelen en risico’s

Of je nu nog twijfelt over een borstvergroting, of al precies weet wat je wilt, tijdens een consult bespreken we altijd de mogelijkheden. Zo zijn er verschillende soorten implantaten qua vorm, materiaal en volume. Daarnaast kunnen deze implantaten op verschillende manieren geplaatst worden. Ik bespreek hier altijd de voor en nadelen en ook de risico’s van een borstvergroting.

consult borstvergroting voorbereiden

Het onderzoek, passen en advies

Als je er klaar voor bent, dan volgt een borstonderzoek. Je krijgt ook de mogelijkheid om proefprotheses gebruiken om een beetje een indruk te krijgen hoe het gaat uitzien met een bepaald volume vergroting. Ik leg daarbij ook altijd uit dat ik niet precies kan voorspellen welke cupmaat je na de operatie hebt omdat dit van heel veel factoren afhankelijk is. In gezamenlijk overleg besluiten we dan of we het beste anatomische of ronde implantaten kunnen gebruiken en of de implantaten voor of achter de spier geplaatst moeten worden. Ik probeer daarbij altijd aan te geven wat ik zelf denk dat in deze situatie het best zou zijn voor de betreffende klant, maar luister ook heel goed naar de exacte wensen die er zijn.

Foto’s maken

Het consult eindigt meestal met het maken van foto’s voor het dossier. De foto’s zijn een verplicht onderdeel van het patiëntdossier.

Na het consult ga je naar huis met heel veel informatie. Ook krijg je een offerte op maat mee zodat je weet wat de borstvergroting kost. Mocht je na het consult toch nog vragen hebben, dan kunnen we een nieuwe (eventueel telefonische) afspraak maken. Wil je zelf een eerste consult plannen? Dat kan telefonisch via 043 311 8708 of via dit contactformulier. Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voel je MOOI,
René

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.