Neuscorrectie

Neuscorrectie

Vanaf €2.100,-

Neuscorrectie2024-01-15T12:27:39+00:00

Je bent MOOI en face én en profile, het maakt niet uit.

Met vertrouwen naar jezelf in de spiegel kijken, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na een neuscorrectie stoor jij je niet meer aan je neus, die toch wel bepalend is voor je gehele gezicht. We kunnen het puntje van je neus aanpassen, een neus verkleinen, de vorm verbeteren, een scheve neus rechtzetten of een kromming in de neusrug weghalen. Wij begrijpen dat het voor jou een grote stap is om iets aan je gezicht te laten veranderen. Omdat je een neuscorrectie overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht. 

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de neuscorrectie

  • Vanaf €2.100,-

  • Lokale verdoving of narcose
  • Ingreep van 40-120 minuten

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer een neuscorrectie?

De grootte en vorm van de neus zijn in belangrijke mate bepalend voor hoe je eruitziet. Je neus staat immers midden in je gezicht. Je laat je neus niet zomaar corrigeren. De meeste mensen die uiteindelijk kiezen voor een neuscorrectie, storen zich al heel lang aan hun neus. Ze vinden de vorm van hun neus niet mooi en vinden dat hun neus hun aangezicht ontsiert.

Veel voorkomende klachten zijn:

  • Grote neus of grote neusvleugels
  • Een bobbel op of in de neus
  • Een scheve neus
  • Ademhalingsproblemen

Neuscorrectie zonder operatie?

Bij zeer kleine correcties is een neuscorrectie zonder operatie mogelijk. Hierbij wordt je neus gecorrigeerd met behulp van injectables. Meestal kan een afwijkende vorm van de neus niet gecorrigeerd worden met fillers of injectables. Soms is er sprake van een minimale bobbel boven op de neus, waarbij een filler wel een oplossing kan zijn. Echter deze behandeling zal je regelmatig moeten blijven herhalen. In dat geval kan net boven en onder de bobbel een filler geïnjecteerd worden waardoor de bobbel minder zichtbaar is. De plastisch chirurg die je tijdens het consult spreekt kan je goed adviseren over de mogelijkheden.

Soorten neuscorrecties 

Geen enkele neus is hetzelfde en daarom zijn er ook veel verschillende neuscorrecties. Daarbij komen verschillende technieken om de neus te corrigeren. Soms is een kleine ingreep voldoende waar alleen het puntje van je neus wordt aanpast (neuspuntcorrectie). Het is ook mogelijk je neus te verkleinen, de vorm te verbeteren, een scheve neus recht te zetten of een kromming in de neusrug weg te halen. 

Afhankelijk van jouw neus en wensen kan de plastisch chirurg je het beste adviseren over de mogelijke correcties en technieken. 

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot een mooie neus

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw neuscorrectie te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in neuscorrecties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals de techniek en waar het sneetje komt. In alle gevallen zorgen we voor een nauwelijks opvallend litteken. 

Belangrijk bij een neuscorrectie is te kijken of er harmonie is in het gezicht. Met andere woorden past de neus in het gezicht? Daarnaast is het altijd heel belangrijk te ontdekken wat de verwachting is van een neuscorrectie, of het gezicht veel zal veranderen, of dat er slechts subtiel iets zichtbaar zal zijn. Dat bespreken we tijdens het consult. Ook maken we vandaag foto’s voor jouw dossier. 

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige neuscorrectie: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De neuscorrectie

De neuscorrectie vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. Er zijn verschillende technieken om de neuscorrectie uit te voeren. Dit is vooraf met jou besproken tijdens het consult. Bij een open neuscorrectie wordt een sneetje aan de onderkant van jouw neus gemaakt. Vanuit dit sneetje wordt de operatie uitgevoerd. Littekens zijn nadat alles weer gehecht en genezen is bijna niet zichtbaar. Bij een gesloten neuscorrectie wordt aan de binnenzijde van de neus een sneetje gemaakt. Daarna zijn er aan de buitenkant geen zichtbare littekens. Een gesloten neuscorrectie wordt alleen niet altijd aangeraden omdat de chirurg zo minder zicht heeft op bepaalde kraakbeenstructuren. De binnenzijde wordt met oplosbare hechtingen gehecht en de buitenkant met enkele niet oplosbare dunne hechtingen. De ingreep duurt zo’n 1,5 uur.  

Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel. 

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie voelt je neus waarschijnlijk wat drukkend aan, maar pijn treedt nagenoeg niet op na de operatie. Je neus wordt na de operatie beschermd en ondersteund met een kapje of met pleisters. Hiermee blijft je neus in de juiste positie staan, gaat het de zwelling tegen en zorgt ervoor dat alles goed geneest. Soms is het ook nodig om neustampons in te brengen. Deze worden meestal een dag na de operatie verwijderd. In sommige gevallen blijft de neustampon langer zitten omdat deze dan ook gebruikt wordt als spalkje voor het neustussenschot. De plastisch chirurg zal je na de operatie hierover inlichten.   

Het is belangrijk om het de eerste twee weken rustig aan te doen en ervoor te zorgen dat er geen druk op je gezicht komt te staan. 

Na een week of na 10 dagen kom je op controle bij MOOI kliniek. De hechtingen en het spalkje worden dan verwijderd. 

In de meeste gevallen kun je na een tot twee weken weer aan het werk, maar je gezicht kan wel nog wat blauwe plekken hebben en/of gezwollen zijn. Na zes weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en ben je waarschijnlijk weer volledig actief. 

Lees hier alles over het herstel na een neuscorrectie.

Goed om te weten

Na het verwijderen van de spalk is de neus nog niet genezen. Zowel het kraakbeen als de botstructuren moeten nog hun definitieve vorm aannemen. Tijdens de periode van genezing kunnen nog geringe veranderingen in de vorm van de neus optreden, zowel in gunstige als in ongunstige zin. In sommige gevallen kan men bij aanraken van de neusrug kleine onregelmatigheden voelen. Dit is een normaal verschijnsel. Alleen als deze onregelmatigheden ook duidelijk te zien zijn kan het nodig zijn een tweede, kleine correctie uit te voeren.

Het is van groot belang dat je verwachtingspatroon wordt afgestemd op het resultaat dat technisch mogelijk is, voordat het besluit genomen wordt de neuscorrectie uit te voeren. Wanneer je verwachtingen hebt die niet uitvoerbaar zijn, kan grote teleurstelling ontstaan.  
Daarnaast is het belangrijk het resultaat van de neuscorrectie te beoordelen in relatie tot het totale gelaat. Het kan een probleem zijn wanneer de nieuwe neusvorm technisch en esthetisch geslaagd is, maar jij je niet kunt verenigen met de veranderde neusvorm.  

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een neuscorrecties een kleine kans op bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen.

MOOI kliniek adviseert je de esthetische bijsluiter zorgvuldig door te lezen. Deze is opgesteld om je de nodige aanvullende informatie te geven om je te helpen een weloverwogen besluit te nemen.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een neuscorrectie?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om je neus te veranderen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzesWij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een neuscorrectie laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Aanvullende informatie over neuscorrecties

Wat kost een neuscorrectie?

vanaf €2100,- (neusvleugelcorrectie)
vanaf €3470,- (neuspuntcorrectie)

Neuscorrecties komen in alle vormen en maten. Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw neuscorrectie gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Moet ik onder narcose tijdens een neuscorrectie?2023-10-11T10:08:54+00:00

Bijna alle neuscorrecties vinden plaats onder narcose. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan bijvoorbeeld de neuspunt gecorrigeerd worden onder lokale verdoving.

Is een neuscorrectie pijnlijk?2023-10-11T10:08:54+00:00

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is het gezegde. Gelukkig geldt dit niet voor een neuscorrectie. Omdat je verdoofd wordt, doet de ingreep zelf geen pijn. Ook na de ingreep ervaar je nauwelijks pijn maar doe wel even rustig aan. Wel kun je ongemak ondervinden ten gevolge van de opgezwollen ogen (soms zijn de ogen volledig dicht) en ten gevolge van de dichtgestopte neusgaten.

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?2023-10-11T10:08:53+00:00

Het eindresultaat na een neuscorrectie is vaak pas na 12 tot 18 maanden goed te beoordelen. Het herstel duurt over het algemeen wat langer dan bij andere ingrepen. Naast de huid, heeft ook het bot en het kraakbeen tijd nodig om te herstellen. Gemiddeld duurt het 6 weken voordat het litteken goed genezen is. Het duurt een jaar om helemaal te laten uitrijpen.

Kan ik een bril dragen?2023-10-11T10:08:53+00:00

Nee, je mag de eerste 6 weken na de neuscorrectie geen bril dragen.

Krijg ik een neuscorrectie vergoed?2023-10-11T10:08:52+00:00

In MOOI kliniek worden alleen ingrepen uitgevoerd die niet vergoed worden door de zorgverzekering. Mocht je voor vergoeding in aanmerking komen, helpen wij je verder in één van onze samenwerkende ziekenhuizen in de regio. De ingreep wordt dan gewoon door een van onze MOOI plastisch chirurgen uitgevoerd.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een neuscorrectie?2023-10-11T10:08:52+00:00

Na een neuscorrectie kun je na één week weer lichte werkzaamheden doen. De eerste 4-6 weken mag je niet sporten of lichamelijk inspannend werk doen. Na zes weken kun je beginnen met rustig sporten. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie en het verloop van de genezing.

Hoe zien de littekens er na de neuscorrectie uit?2023-10-11T10:08:52+00:00

De plastisch chirurg voert de ingreep via de neusgaten uit. Soms is een sneetje aan de onderrand van het neustussenschot nodig. Of op de overgang van de neusvleugels naar de lippen. Voor welke methode je samen met de chirurg ook kiest, je zult er nauwelijks iets van zien. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en gezwollen zijn. Dat is normaal.

Heeft iedereen neustampons na een neuscorrectie?2023-10-11T10:08:51+00:00

Nee, neustampons zijn niet altijd nodig en is afhankelijk van het type neuscorrectie dat je hebt gehad. De neustampon neemt eventueel vocht en bloed op. Je kunt alleen door de mond ademen, mocht je moeten niezen, doe dit dan met open mond.

Ga naar de bovenkant