Zo bereid je je voor op je neuscorrectie

Je hebt besloten om een neuscorrectie te laten doen. De datum voor de operatie is geprikt en je bent klaar om afscheid te nemen van de vorm van je oude neus waar je je al jaren aan stoort. Je hebt je wensen en verwachtingen uitgebreid met de plastisch chirurg besproken. Misschien weet je ook dat er verschillende neuscorrecties zijn. Zoals een neusvleugel-, neustip- of een uitgebreide neuscorrectie. De plastisch chirurg heeft je ook geattendeerd op de nazorg en leefregels na een neuscorrectie. Kortom, je bent klaar voor de ingreep. Toch?

Omdat het best spannend is om een neuscorrectie te laten doen, bereiden onze plastisch chirurgen je zo goed mogelijk voor. Prof. Dr. René van der Hulst geeft je graag nog wat extra tips om je goed voor te bereiden op de ingreep. Want voor elke operatie geldt, dat hoe beter je je voorbereid hoe beter het herstel zal zijn. Plan hier eerste een consult.

Start met een gezonde leefstijl

Een goede conditie, zowel geestelijk als lichamelijk, voor elke operatie kan helpen bij een beter herstel. Er bestaan altijd risico’s op complicaties maar die willen we zo klein mogelijk houden. Heel belangrijk is het om niet te roken omdat de kans op complicaties in de vorm van infectie en wondgenezingsproblemen bij rokers veel hoger is dan bij mensen die niet roken.

Vrij regelen van je werk

Het is belangrijk om een rustperiode in te plannen na de operatie. Je neus zal sowieso ingepakt zijn en je moet ook regelmatig koelen. Pijn zal je niet zo snel ervaren, maar eerder bepaalde ongemakken. Na 1 week zou je weer lichte werkzaamheden mogen doen, maar 2 weken vrij regelen van het werk is geen overbodige luxe. De plastisch chirurg kan je hier goed over adviseren tijdens het consult.

Hulp regelen in huis

Ook in en rondom het huis mag je niet te veel doen. Zeker de eerste dagen moet je het echt rustig aan doen en je mag niet bukken of je inspannen. Alle huishoudelijke taken moet je even aan iemand anders overdragen. Het is fijn om iemand om je heen te hebben die je kan ondersteunen en verzorgen. Extra tip! Het is ook prettig om ter voorbereiding je huis lekker op orde te hebben: een schoon bed, geen berg was meer en een gepoetst huis zodat je er een weekje tegenaan kan.

Vervoer regelen

Na de neuscorrectie mag je niet zelfstandig en alleen naar huis te rijden. Maak met iemand een afspraak en laat je brengen en halen. Het advies is om tot 1 week na de operatie niet zelf achter het stuur te kruipen.

Geen bril dragen

De eerste zes weken na de operatie mag je geen bril dragen. Dus ben jij een brildrager, dan moet je hier vooraf een oplossing voor bedenken. Het is fijn als je voor de operatie al gewend bent aan contactlenzen. Kun je echt geen lenzen verdragen? Dan is het belangrijk dat je bril niet steunt op je neus. Je bril vast tapen aan je voorhoofd behoort tot de serieuze tips van onze cliënten die een neuscorrectie hebben ondergaan.

Haal deze spulletjes in huis

Na de operatie wil je liever niet meer de deur uit en daarnaast is het handig om enkele producten in huis te hebben voor de operatie. Haal het volgende sowieso in huis:

 • Neusspray met zoutoplossing
 • Paracetamol
 • Zak diepvrieserwten

Haal ook voldoende etenswaar in huis en bereid eventueel al wat maaltijden voor, zodat je deze alleen maar hoeft op te warmen. We horen vaker van onze cliënten dat groot en hard voedsel niet fijn is om te eten na een neuscorrectie, maar let ook op met erg hete dranken en soepjes. Fruit en gekookte groenten zijn altijd goed.

Haal voldoende paracetamol in huis om de eerste dagen goed door te komen. In overleg met de plastisch chirurg ontvang je andere pijnstillers. Denk er ook aan dat je hoesten en niezen beter kan voorkomen na de operatie i.v.m. de druk die je dan zet op je gezicht. Heb je een allergie of gebruik je medicijnen? Bespreek dit dat altijd met de plastisch chirurg.

Ook kan het fijn zijn om met een extra kussen te slapen, zodat je niet helemaal plat ligt.

Dit neem je mee naar MOOI kliniek

De neuscorrectie vindt plaats in de operatiekamer van MOOI kliniek. Wat moet je allemaal inpakken?

 • Je ID of paspoort
 • Loszittende en makkelijk kleding
 • Schoenen of sloffen waar je makkelijk instapt
 • Telefoon + oplader
 • Toiletspullen
 • Indien gewenst een boek/tijdschrift/tablet en/of oordopjes

Nuchter zijn

Als je ’s ochtends geopereerd wordt is het belangrijk dat je nuchter naar MOOI kliniek komt. Dit betekent dat je ’s avonds vanaf 24.00 uur niet meer mag eten, drinken en roken.

Persoonlijk consult & voorbereiding

Onze plastisch chirurgen zien jou het liefst goed voorbereid op de operatie. Tijdens het consult krijg je veel informatie en heb je ook de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Voel je MOOI,
René

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Plan een vrijblijvend consult

  Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.