Bobbel op je neus verwijderen? Dit kun je doen

Misschien stoor je je er al een hele tijd aan, die vervelende bobbel op je neus. Hierdoor lijkt je neus krom en het beïnvloedt vooral je zijaanzicht. De grootte en vorm van de neus zijn in belangrijke mate bepalend voor hoe je eruitziet. Je neus staat immers midden in je gezicht. Een bobbel op je neus wordt daarom vaak als onaantrekkelijk ervaren. Het kan je zelfvertrouwen nadelig beïnvloeden. Hoe kom je aan die bobbel, en nog belangrijker, wat kan je eraan doen? Onze plastisch chirurg Andrzej Piatkowski de Grzymala en cosmetisch arts Rachel Dijkstra geven het antwoord!

Hoe kom je eraan?

De vorm van jouw neus wordt gevormd door bot. Een bobbel op je neus ontstaat soms doordat een bot een vergroeiing heeft. Daardoor wordt er meer bot zichtbaar op de neusbrug en is dit niet meer egaal. Een andere oorzaak van een bobbel komt door een ophoping van kraakbeen op de neus. Doordat je neus in het midden van je gezicht staat kan zo een afwijking nogal opvallend zijn. In plaats van een bobbel spreken we dan ook wel eens van een te hoge neusbrug. Helaas zal dit niet vanzelf weggaan. Sterker nog, kraakbeen blijft altijd heel langzaam doorgroeien.

Wat kun je aan de bobbel doen?

We begrijpen dat je je nogal kunt storen aan een dergelijke afwijking op je neus. Je kunt hierdoor minder zelfvertrouwen ervaren. Wij kunnen je hierbij helpen. Er zijn namelijk verschillende behandelingen mogelijk om de bobbel op je neus te verwijderen of te verminderen. Dit kan namelijk al zonder ingrijpende operatie doormiddel van fillers. Soms kan het wel nodig zijn om het bot en of kraakbeen te corrigeren met een neuscorrectie. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een consult. Hierbij kunnen we samen met jou kijken welke behandeling het beste bij jou past.

Fillers, een neuscorrectie zonder operatie

Bij zeer kleine correcties is een neuscorrectie zonder operatie mogelijk. Er is dan sprake van een minimale bobbel boven op de neus, waarbij het gebruik van fillers een oplossing kan zijn. In dat geval kan net boven en onder de bobbel een filler geïnjecteerd worden waardoor de bobbel minder zichtbaar wordt. Eventuele krommingen en of deukjes worden zo weggewerkt. Hierdoor krijg je een egale en rechte neusbrug. De ingreep is van korte duur en de herstelperiode is ook minimaal. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van tijdelijke fillers. Permanente fillers zijn namelijk verboden omdat deze ernstige complicaties met zich mee kunnen brengen waaronder ontstekingen. Het nadeel van de tijdelijke fillers is wel dat deze na ongeveer een jaar weer verdwijnen en dat de behandeling dus regelmatig herhaald moet worden om het resultaat te behouden.

Neuscorrectie om de bobbel te verwijderen

Het kan zo zijn dat fillers geen optie voor jou zijn. De bobbel is wat groter dan met een filler kan worden weggewerkt of je ziet het herhalen van de fillers niet zo zitten. Het herhaaldelijk zetten van neusfillers kan op de lange termijn ook duurder uitvallen dan een échte neuscorrectie.

Er kan dan worden besloten om de bobbel op jouw neus te verwijderen doormiddel van een neuscorrectie. Belangrijk bij een neuscorrectie is te kijken of er harmonie is in het gezicht. Met andere woorden past de neus in het gezicht? Daarnaast is het altijd heel belangrijk te ontdekken wat de verwachting is van een neuscorrectie, of het gezicht veel zal veranderen, of dat er slechts subtiel iets zichtbaar zal zijn. Dat bespreken we tijdens een consult. De plastisch chirurg haalt tijdens de operatie het overschot aan kraakbeen weg, waardoor de bobbel verdwijnt. De behandeling is een relatief eenvoudige ingreep maar moet toch altijd onder algehele narcose worden uitgevoerd.

Geen enkele neus is hetzelfde en daarom zijn er ook veel verschillende neuscorrecties. Daarbij komen verschillende technieken om de neus te corrigeren. Afhankelijk van jouw neus en wensen kan de plastisch chirurg je het beste adviseren over de mogelijke correcties en technieken. Het duurt even voordat het resultaat van de operatie zichtbaar is omdat het kraakbeen moet herstellen. Na de herstelperiode is het resultaat wel blijvend.

Mocht je na het lezen van dit artikel meer informatie willen over het behandelen van een bobbel op de neus? We informeren je graag tijdens een consult. Voor het plannen hiervan kun je contact met ons opnemen.

Voel je MOOI,
Rachel en Andrzej

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.