PLASTISCH CHIRURG

Prof. Dr. Andrzej Piatkowski de Grzymala

Ik vind plastische chirurgie zo boeiend omdat het een heel breed vak is. Het reikt van de brandwondenchirurgie via handchirurgie tot de cosmetische chirurgie. "

Over Andrzej

‘Ik vind plastische chirurgie zo boeiend omdat het een heel breed vak is. Het reikt van de brandwondenchirurgie via handchirurgie tot de cosmetische chirurgie. Het is iedere keer weer een uitdaging aan de eisen van de patiënt te voldoen.’

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Aken in Duitsland. In het Universitair Ziekenhuis in Aken heb ik mijn opleiding tot plastisch chirurg gevolgd alsmede een Fellowship Handchirurgie. In de VS heb ik een Fellowship Aesthetic Surgery gedaan via de American Society of Aesthetic Plastic Surgeons.

Ik ben in 2004 gepromoveerd in Duitsland op het proefschrift ‘Tierexperimentelle Untersuchungen zur Adipogenese in Gel-Trägern als Weichgewebsersatz’. In 2016 ben ik ook in Nederland gepromoveerd op het proefschrift ‘Endothelial Progenitor cells: New ways to improving neovascularization in Plastic Surgery.’ Daarnaast werk ik met met grote regelmaat mee aan wetenschappelijke artikelen.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als plastisch chirurg; ik werk in het MUMC en VieCuri in Venlo. In 2024 ben ik benoemd tot hoogleraar op de profileringsleerstoel Innovatieve Reconstructieve Chirurgie.

Aandachtsgebieden

Gezicht:

Borst

Lichaam & overige

Wetenswaardigheden

Ik ben bestuurslid van de NVEPC en was van 2016 tot 2019 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor plastische chirurgie (NVPC).

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en Pools.

Ga naar de bovenkant