Borstimplantaten vervangen of verwijderen

Borstimplantaten vervangen of verwijderen

Vanaf €2.630,-

Borstimplantaten vervangen of verwijderen2024-02-20T13:04:17+00:00

MOOI jezelf blijven en je goed voelen!

Jezelf MOOI voelen, begint bij goede zorg voor je lichaam en geest. In sommige gevallen betekent dit dat je bestaande borstimplantaten vervangen moeten worden of zelfs verwijderd. Wanneer je in het verleden een borstvergroting hebt gehad met borstimplantaten, dan is het verstandig om jouw borsten eens in de 10 jaar bij een plastisch chirurg te laten controleren. Wij informeren je graag over het vervangen of verwijderen van je borstimplantaten tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over deze behandeling

Wat je snel wilt weten over deze behandeling

  • Voor €2.630,- i.c.m. verzekerde zorg mogelijk

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt 1 tot 2 uur

  • Dezelfde dag naar huis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer borstimplantaten vervangen?

Ook na een borstvergroting kunnen je borsten nog veranderen. Bijvoorbeeld door een zwangerschap kan de huid slapper worden, waardoor je borsten wellicht meer zijn gaan hangen. Gewichtstoename of -verlies kan hier ook voor zorgen. Daarnaast kunnen complicaties zoals kapselvorming of een ruptuur in het implantaat een reden zijn om de oude borstimplantaten te verwijderen en vervangen. Dit noemen we een prothese wissel. De oude implantaten worden vervangen door nieuwe implantaten van hetzelfde volume of een aangepast volume. Als je borsten erg verslapt zijn, is een prothese wissel inclusief een borstlift een optie.

Wanneer borstimplantaten laten verwijderen?

Sommige dames kiezen er zelf voor om hun borstimplantaten geheel te laten verwijderen en geen nieuwe terug te plaatsen. Bij complicaties als kapselvorming of door ziekte, kan dit de beste optie zijn. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij de borstoperatie gedeeltelijk vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Wij ontvangen je graag op consult bij de plastisch chirurg als jij een wens hebt om de prothesen te verwijderen.

Mogelijkheden bij volledige verwijdering

Bij verwijdering van de borstimplantaten zonder plaatsing van nieuwe, kun je andere de mogelijkheden zoals lipofilling (borstvergroting met eigen vet) het beste met de plastisch chirurg bespreken. Daarnaast zijn er nog verschillende manieren om de implantaten te verwijderen. Dit bespreken we tijdens het consult.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nazorg

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om de prothese wissel of verwijdering te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die hierin gespecialiseerd is. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals inhoud van de operatie.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent de operatie: je krijg van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. Vandaag zullen er ook foto’s gemaakt worden voor in jouw medisch dossier.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De borstoperatie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. Meestal vindt de ingreep plaats via het bestaande litteken; soms moeten we dit wat groter maken of een sneetje maken op een andere plaats. Natuurlijk wordt dit van tevoren met je besproken. De ingreep duurt één tot twee uur, afhankelijk van wat er gaat gebeuren.

Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Het herstel is uiteraard afhankelijk van de exacte ingreep die je ondergaan bent. Bij een wissel, ligt het herstel grotendeels in lijn met een normale borstvergroting.

Na de operatie voelen je borsten gespannen en misschien wel pijnlijk aan. Dat gevoel wordt binnen een paar dagen minder. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en gezwollen zijn. Het is belangrijk om het de eerste weken rustig aan te doen en niet te tillen of je zwaar in te spannen.

Je komt regelmatig op controle bij MOOI kliniek. Het is belangrijk direct een optimaal ondersteunende bh te dragen; wij zullen je hierover informeren. Na twee weken verwijderen we de hechtingen. Ook na de operatie en buiten de controles om, staan wij altijd voor je klaar als je vragen hebt! In onze kliniek zijn de lijntjes kort en helpen wij je zo snel mogelijk.

In de meeste gevallen kun je na twee weken weer aan het werk. Na zes weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en ben je waarschijnlijk weer volledig actief. Lees hier meer over het herstel bij definitieve verwijdering.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op te hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de borstoperatie.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen.

Na het plaatsen van een borstprothese heeft het lichaam de natuurlijke reactie om een bindweefsellaagje rond de prothese te vormen; een zogenaamd kapsel. Soms trekt het kapsel zich samen en worden de borsten hard en onnatuurlijk rond. Helaas is hiervoor nog geen oorzaak gevonden.

Tijdelijk kunnen er vochtophopingen zijn, die soms langer aanhouden i.v.m. de ontstane protheseholte bij volledige verwijdering. Onregelmatigheden die er ook met een borstimplantaat zijn kunnen soms beter zichtbaar worden. En tenslotte ook bij bijvoorbeeld een uitgebreide capsulectomie kunnen door het verwijderen van gezond weefsel onregelmatigheden zichtbaar worden.

Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd of soms zelfs overgevoelig zijn. Geleidelijk aan zal zich dit herstellen. In een enkel geval ontstaat gevoelloosheid van de tepels wanneer er veel kapsel verwijderd moet worden en in zeer zeldzame situaties treedt verlies van de tepel op.

Het uiteindelijke uiterlijk van de littekens verschilt per persoon. Om een mooi resultaat te krijgen wordt er onderhuids gehecht. Desondanks kunnen bij sommige cliënten dikke, hobbelige littekens ontstaan. In elk geval zijn de littekens in het begin roze en verbleken deze geleidelijk gedurende het eerste jaar. Het is belangrijk te weten dat de littekens nooit volledig onzichtbaar worden. Indien je erg actieve littekens maakt kan dit middels een speciale litteken pleister of met injecties behandeld worden. Deze behandelingen vallen onder de verzekerde zorg. Dit zal echter wel ten koste gaan van je eigen risico. Indien nodig kunnen storende littekens later gecorrigeerd worden.

MOOI kliniek adviseert je de bijsluiter zorgvuldig door te lezen. Deze is opgesteld om je de nodige aanvullende informatie te geven om je te helpen een weloverwogen besluit te nemen.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van deze operatie?

Wat is de impact van het volledig verwijderen van borstprothesen? En hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van andere vrouwen

Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij nemen ook de tijd voor jou om te kijken wat het beste bij je past. Lees zeker de ervaringen van andere patiënten via ZorgkaartNederland.nl.

Ik heb na bijna 21 jaar mijn borstimplantaten laten verwijderen. Voor mij was de Mooi kliniek het beste want men heeft zeer goede reviews. En dat heb ik ook zo ervaren. Iedereen die er werkt is vriendelijk en deskundig. Je wordt als cliënt “gezien” en “gehoord”. Er hangt een gemoedelijke sfeer. Ik zag totaal niet tegen de ingreep op. Alles is heel goed en vlot verlopen.

MC (55), Verwijderen implantaten

Implantaten laten verwijderen en borstlift door Drs Meesters. Het eindresultaat is super geworden. Drs Meesters is heel deskundig en zou haar iedereen aanbevelen.

Anoniem via Zorgkaart, Verwijderen incl. borstlift

Implantaten laten verwijderen en borstlift door Drs Meesters. Het eindresultaat is super geworden. Drs Meesters is heel deskundig en zou haar iedereen aanbevelen.

Anoniem via Zorgkaart, Verwijderen incl. borstlift
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost de ingreep?

Verwijderen voor €2.630,-

Prothese wissel voor €4.660,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw operatie gaat kosten.

Let op: er zijn een aantal uitzonderingen waarbij deze borstoperatie gedeeltelijk vergoed wordt door je zorgverzekeraar. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Kan ik grotere borstimplantaten nemen?2023-10-11T10:09:32+00:00

Tijdens een consult kun je je wensen met de plastisch chirurg bespreken. Vaak is dit wel mogelijk en soms zelfs nodig om een mooi resultaat te bereiken.

Wanneer kan ik weer werken na de borstoperatie?2023-10-11T10:09:17+00:00

Dit is uiteraard afhankelijk van het soort werk dat je doet. Houd minimaal 2 weken na de operatie rust. Na 2 weken kom je ook op controle en worden je hechtingen verwijderd. Je kunt daarna ook weer beginnen met werken zolang je fysiek geen zwaar werk hoeft te doen: niet tillen en je armen mag je niet boven schouderhoogte brengen

Hoe groot is de kans op kapselvorming?2023-10-11T10:09:17+00:00

Kapselvorming is een normaal verschijnsel, dat optreedt omdat er een lichaamsvreemd object (de implantaten) in je lichaam is geplaatst. Je lichaam reageert hierop door een laagje bindweefsel aan te maken rondom het implantaat. 

Bij een klein percentage van de vrouwen met borstimplantaten is er echter sprake van overmatige kapselvorming en kapselcontractie. Je lichaam maakt dat teveel bindweefsel aan rondom de prothese, wat kan leiden tot pijn en een vormverandering van de borst. Je borsten kunnen ook harder aanvoelen en er minder mooi uitzien. 

Wanneer je te maken krijgt met overmatige kapselvorming, dan kun je in aanmerking komen voor een behandeling om het kapsel te verwijderen. Een andere optie is om zowel het kapsel als het borstimplantaat te laten verwijderen. 

Kan ik na de borstvergroting nog een borstonderzoek laten uitvoeren?2023-10-11T10:09:16+00:00

Ja dat kan. Meld vooraf wel even dat je borstprotheses hebt. 

Heb ik garantie?2023-10-11T10:09:15+00:00

Standaard krijg je 10 jaar garantie op borstimplantaten met een CE-keurmerk (mits van een Europese fabrikant). Als de borstimplantaten zouden scheuren, zonder externe oorzaak zoals een ongeval, dan krijg je de nieuwe borstimplantaten vergoed. Bij Motiva krijg je echter een levenslange garantie op alle borstimplantaten van het merk Motiva. Dit houdt in dat de implantaten (het product) worden vergoed in geval van rupturen en krijg je 10 jaar lang productvervanging in het geval van overmatig kapselvorming (Baker klasse 3 of 4). De hersteloperatiekosten voor het vervangen van de implantaten zijn echter niet gedekt. Houd er rekening mee dat deze kosten voor eigen rekening zijn. Wel krijg je de mogelijkheid om – tegen betaling van €100 – een financiële vergoeding te ontvangen van maximaal €1000 per implantaat om tot 2 jaar na de eerste borstoperatie de hersteloperatiekosten te bekostigen in geval van ruptuur of kapselvorming. Kijk hier voor meer informatie over het Motiva garantieprogramma en de voorwaarden. Het garantieprogramma wordt sowieso besproken tijdens je consult met de plastisch chirurg. 

Moeten de borstimplantaten nog vervangen worden?2023-10-11T10:09:15+00:00

Je moet rekening houden met dat borstimplantaten een beperkte levensduur hebben. Motiva spreekt over een levensduur van 10-20 jaar. Daarbij kunnen capsulaire contractuur ervoor zorgen dat je je prothesen moet vervangen.  

Ga naar de bovenkant