Mommy Make-Over: borsten en buik

Mommy Make-Over: borsten en buik

Vanaf €7.880,-

Mommy Makeover2024-01-15T12:26:13+00:00

Je lichaam weer haar vrouwelijke vorm teruggeven.

Moeder worden is mooi en bijzonder. Een vrouwenlichaam kan een klein mens creëren en dat is nog altijd een wondere gebeurtenis. Maar deze oerkracht kan ook sporen nalaten. Veel vrouwen ervaren lichamelijke veranderingen na een zwangerschap. Vooral je borsten en buik worden door de zwangerschap een stuk groter, om vervolgens na de geboorte en borstvoeding weer flink te slinken. Omdat je een mommy makeover overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een Mommy Make Over

  • Vanaf €7.880,-

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt 2 tot 3 uur

  • Opname incl. 1 nacht

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer een Mommy Makeover?

Je merkt dat je lichaam flink veranderd is na de zwangerschap of als je de ouder wordt… Mogelijk hangen je borsten een stuk meer doordat de huid hier is opgerekt en aan elasticiteit heeft verloren. Ook kunnen je borsten aan volume verloren zijn en waardoor ze niet meer zo vol zijn als voor je zwangerschap. Bij een Mommy Makeover worden niet alleen je borsten veranderd, we kijken ook naar je buik, de plek waar jouw kindje zich 9 maanden heerlijk thuis heeft gevoeld. Om je kindje veel ruimte te geven, zijn mogelijk je buikspieren verplaatst en opgerekt. Dat deze terug gaan naar de originele plek is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook kan je last hebben van slappe en overtollige huid onder je navel tot aan je schaamstreek. Die problemen worden middels een buikwandcorrectie gecorrigeerd.

Goed om alvast te weten is dat je na de Mommy Makeover een tijdje niet mag tillen. Het advies is daarom om sowieso te wachten totdat je kindje goed kan lopen en al redelijk zelfstandig is.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot je oude lijf terug

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw Mommy Make Over te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in borstvergrotingen en buikwandcorrecties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals de eventuele borstimplantaten en waar de incisies worden gemaakt.

Tijdens het consult kun je ook uitgebreid borstprotheses passen als dat je wens is en kijken we wat het beste bij jouw lichaam past. Hiervoor meet de arts ook de huidige borsten op. We vinden het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt over je keuze van prothese. Twijfels? Laat het ons dan weten.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige Mommy Make Over: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De operatie

De Mommy Make Over vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. Hoe en wat er precies gaat gebeuren tijdens de operatie is uiteraard afhankelijk van jouw lichaam, wensen en keuzes.

Een Mommy Make Over is een combinatie van behandelingen uitgevoerd kunnen worden. Deze combinatie is bij MOOI kliniek maatwerk, maar de meest voorkomende combinaties zijn:

  • Een buikwandcorrectie en een borstvergroting.
  • Een buikwandcorrectie en een borstlift.

Hoe deze ingrepen verlopen kun je lezen op de betreffende pagina’s voor borstvergrotingen, borstlift en buikwandcorrecties.

Afhankelijk van welke ingreep er wordt gedaan duurt de operatie zo’n 2 tot 3 uur. Bij sommige ingrepen is een overnachting in het ziekenhuis noodzakelijk.

Nazorg en herstel

Je kunt wat napijn hebben, met name als de buikwandspier ook verstevigd is. Je hebt een buikband nodig die je dag en nacht moet dragen tot zes weken na de operatie. Dit houdt de zwelling en vochtophoping tegen. Indien nodig zorgen drains voor de afvoer van het wondvocht. Deze worden na enkele dagen verwijderd.

Het is belangrijk de eerste zes weken een goede bh te dragen. Deze geeft veel steun en gaat de zwelling tegen. Als drains geplaats zijn kunnen deze vrijwel altijd de dag na de ingreep verwijderd worden. Na twee weken halen we de hechtingen eruit.

Meestal blijf je een nacht in het ziekenhuis. Als alles goed gaat en de plastisch chirurg de nacontrole heeft gedaan, mag je naar huis. Je mag niet zelf rijden dus laat je vellig thuisbrengen.

Je mag vanaf de derde dag beginnen met voorzichtig korte afstanden te lopen in licht voorovergebogen houding. Doe het in de eerste weken kalm aan en vermijd zware inspanning en tilwerk. De littekens kunnen rood en gezwollen zijn, dit wordt steeds minder. Meestal kun je na 6 weken je oude leventje weer oppakken.

Lees hier meer over het herstel na een borstlift
Lees hier meer over het herstel na een borstvergroting met implantaten
Lees hier meer over het herstel na een buikwandcorrectie

De ingrepen in het kort

Wat is een Mommy Make Over? Bij een Mommy Make Over worden twee gebieden tegelijk gecorrigeerd in één operatie door middel van een borstcorrectie en een buikwandcorrectie. Deze combinatie is bij MOOI kliniek maatwerk, maar de meest voorkomende combinaties zijn:

  • Een buikwandcorrectie en een borstvergroting.
  • Een buikwandcorrectie en een borstlift.

“Mommy-make over” is eigenlijk niet de juiste benaming. Letterlijk zou dit betekenen dat je een nieuw lichaam krijgt en dat kan én wil je natuurlijk niet. Daarnaast zijn het echt niet alleen moeders die deze overweging hebben. Een B&B-correctie zou een MOOIere nieuwe naam zijn.

BUIKWANDCORRECTIE

Bij een buikwandcorrectie wordt de buikhuid volledig losgemaakt van de spierlaag tot bij de ribbenboog. Daarna wordt alle overtollige huid en/of vet onderaan verwijderd. De buikhuid wordt naar beneden toe opgespannen en weer vastgehecht. Voor de navel wordt een nieuwe opening gemaakt. Het litteken wordt gemaakt net boven de schaamstreek en vlak onder de bikinilijn van heup tot heup. Soms kan het beter zijn om een buikwandcorrectie te combineren met een liposuctie.

BORSTVERGROTING

Als je borsten aan volume verloren hebben na je zwangerschap, of zijn gaan hangen, dan is een borstvergroting een mogelijkheid. Er zijn verschillende soorten borstvergrotingen: met protheses of met eigen vet (lipofilling). Sommige vrouwen hadden al borstprotheses vóór hun zwangerschap. Ook met protheses kan het voorkomen dat borsten gaan hangen of aan volume verliezen. Dat is normaal. Een prothesewissel of een combinatie met een borstlift kan dan een optie zijn. De plastisch chirurg adviseert je graag persoonlijk.

BORSTLIFT

Een borstlift kan een oplossing zijn voor borsten die erg zijn verslapt, door zwangerschap of gewichtsverlies. Een borstlift kan ook gecombineerd worden met een borstvergroting of borstverkleining. Het grote verschil tussen een borstlift en een borstverkleining is dat bij een borstlift meestal alleen huid wordt verwijderd en weinig tot geen borstklierweefsel. Het litteken is afhankelijk van de grootte van de lift en kan variëren van een litteken rond de tepelhof tot een litteken zoals bij een borstverkleining. Meestal is er minder litteken als de borstlift gecombineerd wordt met een borstvergroting.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op te hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de borstoperatie.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een Mommy Make Over kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Dit is meestal goed te verhelpen. Gezien de grootte van de littekens is er een reële kans dat deze problemen voorkomen. In de meeste gevallen wordt met verbandmaterialen gewerkt totdat de wond dicht is en is er geen aanvullende operatie nodig.

Een Mommy Make Over is een combinatie van ingrepen. Hierdoor kan de tijd dat je onder narcose bent oplopen. Een voordeel is wel dat je één herstelperiode hebt. Het herstel van de littekens kan nooit helemaal voorspeld worden. Het ontstaan van dikke en bobbelige littekens, ook wel littekenhypertrofie genoemd, kan voorkomen.

Indien de behandeling een borstvergroting met borstprothesen bevat, bestaat er kans op kapselcontractie of een lekkage van de prothesen op termijn. Alle risico’s omtrent een borstvergroting met prothesen staan beschreven in de een “bijsluiter”. Dit document moet je voor de operatie goed doorlezen.

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een borstvergroting

Wat is de impact van de operatie en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van andere vrouwen

Je wens en redenen om een Mommy Make Over te doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij nemen ook de tijd voor jou om te kijken wat het beste bij je past. Andere vrouwen die ook een borstvergroting hebben laten doen via MOOI kliniek hebben wellicht voor dezelfde keuzes en twijfels gestaan als jij nu doet. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl.

Ik ben zeer tevreden over de uitleg, de behandeling, service, nazorg en resultaat.

Laura (27), Borstvergroting

Drs. Michelle Feijen luisterde goed naar mijn wensen en gaf duidelijk aan wat mogelijk is. Tijdens een tweede gesprek (omdat ik nog een paar vragen had) nam zij ook de tijd voor me en dat was tevens de bevestiging om door te gaan. Op de OK wist ze me gerust te stellen, waardoor ik minder zenuwachtig de narcose in ging.

Peeters (39), Borstvergroting
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een Mommy Make Over?

vanaf €7.880,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw borstcorrectie en buikwandcorrectie gaat kosten. De prijs is o.a. afhankelijk van de combinatie van ingrepen.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Wanneer kan ik weer aan het werk na een Mommy Make Over?2023-10-11T10:09:10+00:00

Na een Mommy Make Over kun je na twee weken weer lichte werkzaamheden verrichten. De eerste twee weken mag je beslist niet tillen of lichamelijk inspannend werk doen. Je mag eventueel korte afstanden lopen en eventueel zittend werk mag. Na zes weken kun je beginnen met rustig sporten.

Heb ik een drain na een Mommy Make Over?2023-10-11T10:09:10+00:00

Dat kan, dit kan per persoon verschillen. De plastisch chirurg bepaalt dit tijdens de operatie. Een drain zorgt voor de afvoer van het wondvocht.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:09+00:00

Dit is afhankelijk van je huidtype, maar ook levensstijl en gewichtstoename spelen hierbij een belangrijke rol. Een Mommy Make Over geeft vrijwel altijd bevredigende resultaten mits je een reëel verwachtingspatroon hebt.

Ga naar de bovenkant