Borstverkleining

Borstverkleining

Voor €5.000,-

Borstverkleining2024-01-15T10:09:10+00:00

Weer gelukkig als je ziet hoe goed je borsten bij jouw lichaam passen.

Jezelf MOOI en fijn voelen met borsten die bij jouw lichaam passen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Te grote borsten kunnen dit gevoel in de weg zitten. Na de borstverkleining passen je borsten goed bij de rest van je lichaam en trek je hopelijk met meer zelfvertrouwen een truitje met decolleté aan. Als je denkt over een borstverkleining dan denken we bij MOOI graag mee. We vertellen je tijdens het consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek te Maastricht uitgebreid wat de opties zijn en kijken wat het beste past bij je figuur. We nemen alle tijd om vragen te beantwoorden.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een borstverkleining

Wat je snel wilt weten over een borstverkleining

  • Voor €5.000,-

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt 1,5 tot 2 uur

  • Soms is een overnachting nodig

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer een borstverkleining?

Je vindt je borsten veel te groot en niet in verhouding met je lichaam. Naast dat jij je borsten niet mooi vindt, kun je ook last hebben van fysieke ongemakken. Grote (zware) borsten kunnen zorgen voor hoofdpijn en nek- en rugklachten; ook kunnen ze hinderlijk zijn bij het sporten.

Tijdens het consult kijken we niet enkel naar je gewenste volume, maar ook naar de vorm en de gewenste stand van je borsten. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot kleinere borsten

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw borstverkleining te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in borstverkleiningen. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot details zoals het verplaatsen en verkleinen van de tepel.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige borstverkleining. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De borstoperatie

De borstverkleining vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. Tijdens de operatie halen we aan de onderkant van de borsten huid- en klierweefsel weg. Hierdoor worden de borsten kleiner en steviger. Meestal verplaatsen we de tepel naar boven; de tepelhof maken we vaak ook wat kleiner zodat deze in verhouding is met de kleinere borst. De sneetjes worden gehecht met heel fijn hechtmateriaal. Er is een litteken rond het (kleinere) tepelhof, van tepel naar de onderste borstplooi en in de onderste borstplooi. Soms plaatsen we tijdens de operatie een dun slangetje (drain) in de borsten dat ervoor zorgt dat het wondvocht goed wordt afgevoerd. De ingreep vindt plaats onder volledige narcose in een van onze ziekenhuizen en duurt ongeveer 90-120 minuten.

Na de operatie worden je borsten in een stevig compressieverband gewikkeld of krijg je een sportBH aan en word je naar de uitslaapkamer gebracht.

Meestal blijf je één nacht in het ziekenhuis. Als je wel al dezelfde dag naar huis mag, dan is het belangrijk dat je je veilig laat thuisbrengen. Je mag zelf geen autorijden.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies en leefregels. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Meestal blijf je één nacht in het ziekenhuis. Als alles goed gaat en de plastisch chirurg de nacontrole heeft gedaan, mag je naar huis. Je mag niet zelf rijden dus laat je vellig thuisbrengen. Als drains geplaats zijn kunnen deze vrijwel altijd de dag na de ingreep verwijderd worden. Na twee weken halen we de hechtingen eruit.

Het is belangrijk de eerste zes weken een goede bh te dragen. Deze geeft veel steun en gaat de zwelling tegen. Doe het in de eerste weken kalm aan en vermijd zware inspanning en tilwerk. De littekens kunnen rood en gezwollen zijn, dit wordt steeds minder. In de meeste gevallen kun je na twee weken weer aan het werk. Sporten kun je het beste na zes weken weer rustig opbouwen.

Lees meer over het herstel na een borstverkleining.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op te hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de borstoperatie.

Risico’s

Net als bij elke ingreep is er bij een borstverkleining kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Soms kunnen gevoelige, onderhuidse verdikkingen ontstaan. In de meeste gevallen verdwijnen die vanzelf in de loop der tijd. Als dat niet gebeurt, kunnen we ze operatief verwijderen.

In een enkel geval ontstaat gevoelloosheid van de tepels en in zeer zeldzame situaties treedt er verlies van de tepel op.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een borstverkleining

Wat is de impact van de operatie en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van andere vrouwen

Je wens en redenen om een borstverkleining te laten doen is persoonlijk. We realiseren ons dat een borstverkleinende operatie een hele ingreep is. Onze ervaring is dat bijna iedereen heel blij is met het resultaat. Andere vrouwen die ook een borstverkleining hebben laten doen via MOOI kliniek hebben wellicht voor dezelfde keuzes en twijfels gestaan als jij nu doet. Lees hun ervaringen ZorgkaartNederland.nl de ervaringen lezen van dames die voor MOOI kliniek gekozen hebben.

Geopereerd door dokter Booi. Borstverkleining en liposuctie heupen en flanken. Zeer kundig arts, neemt rustig de tijd voor je. Hij is eerlijk en vertelt wat je mag verwachten, en wat de voor en nadelen kunnen zijn. Voor mij een dikke vette 10! Mijn lichaam is zoveel mooier dan ik ooit had durven dromen.

Via Zorgkaart, Borstverkleining

Ik ben erg tevreden met het resultaat! Heb mijn prothesen laten verwijderen en tevens een borstlift met verkleining laten doen. Ik was eerst bang voor een ‘leeggelopen’ effect, maar niets van dat alles. Dr Meesters verstaat haar vak uitstekend.

Via Zorgkaart, Meerdere ingrepen
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een borstverkleining?

voor €5.000,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw borstverkleining gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Wanneer kan ik weer werken na een borstverkleining?2023-10-11T10:09:32+00:00

Dit is uiteraard afhankelijk van het soort werk dat je doet. Houd minimaal 2 weken na de operatie rust. Na 2 weken kom je ook op controle en worden je hechtingen verwijderd. Je kunt daarna ook weer beginnen met werken zolang je fysiek geen zwaar werk hoeft te doen: niet tillen en je armen mag je niet boven schouderhoogte brengen.

Kan ik na mijn borstverkleining nog borstvoeding geven?2023-10-11T10:09:32+00:00

Er is kans dat je geen borstvoeding meer kunt geven na een borstverkleining. De plastisch chirurg kan je hierover voorlichten.

Heeft iedereen drains na een borstverkleining?2023-10-11T10:09:31+00:00

Meestal niet, alleen als tijdens de ingreep blijkt dat een drain plaatsing toch nodig is, dan zal de plastisch chirurg deze plaatsen. Deze drain wordt vrijwel altijd de dag na de ingreep verwijderd.

Hoe zien de littekens er na een borstverkleining uit?2023-10-11T10:09:31+00:00

De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en gezwollen zijn. Dat is normaal. Na 2 weken verwijderen we hechtingen en de pleisters op je borsten. Het duurt meestal een jaar voordat de littekens hun uiteindelijke vorm en kleur hebben gekregen.

Ga naar de bovenkant