Borstvergroting met eigen vet

Borstvergroting met eigen vet

Vanaf €5.850,-

Borstvergroting met eigen vet2024-05-07T09:26:18+00:00

Een 100% natuurlijke borstvergroting door lipofilling van de borst, dat is 100% puur jezelf.

Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen met een natuurlijke borstvergroting, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Als je liever geen gebruik maakt van borstimplantaten, dan kun je je borsten ook laten vergroten met eigen lichaamsvet (ofwel lipofilling). Bij deze borstvergroting halen we vet weg op plekken waar dit kan (liposuctie) en spuit de plastisch chirurg het opnieuw in bij je borsten. Omdat je een borstvergroting met eigen vet overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over lipofilling van de borsten

Wat je snel wilt weten over lipofilling van de borsten

  • Vanaf €5.850,-

  • Zonder siliconen

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt minimaal 2 uur

  • Dezelfde dag naar huis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer lipofilling van de borsten?

Je stoort je aan je borsten omdat ze relatief klein zijn, hangen of ongelijk zijn. Een borstvergroting met eigen vet is een goede oplossing voor vrouwen die op een natuurlijk wijze een cupmaat meer wensen. Het is een goed alternatief voor borstimplantaten, want dit is een borstvergroting zonder siliconen borstprothesen. Lipofilling is ook mogelijk wanneer je borsten kleiner zijn geworden door gewichtsverlies of een zwangerschap. Tijdens het consult kijken we naar de mogelijkheden en hoe jij je borsten graag na een operatie zou zien.

Lipofilling van de borsten wordt ook steeds vaker toegepast bij vrouwen die hun borstimplantaten laten verwijderen.

Waar halen we het vet vandaan?

Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat er overtollig vet van ongewenste locaties naar de borsten verplaatst wordt. We halen de vetcellen weg uit bijvoorbeeld je buik, benen of heupen om het vervolgens – na behandeling – terug te injecteren in je borsten. Er is natuurlijk wel een bepaalde hoeveelheid vet nodig om een borstvergroting uit te kunnen voeren. Om bijvoorbeeld beide borsten van 400 ‘cc vet te voorzien, moet er ongeveer 1 liter vet weggehaald worden uit de donorgebieden. Van deze 400 ‘cc eigen vet gaat nog 30%-50% verloren. Als je een laag BMI hebt, dan kom je misschien niet in aanmerking voor deze behandeling.

Lipofilling combineren met EVE Cups

De plastisch chirurgen van MOOI kliniek lopen voorop bij het aanbieden en ontwikkelen van de nieuwste technieken en kunnen je voorlichten over lipofilling gecombineerd met de EVE Cups (ook bekend als de BRAVA Bra). EVE staat voor “External Vacuum Expander” en is een nieuwe methode waarbij er meer vet in één operatie teruggeplaatst kan worden in de borsten. EVE bestaat uit twee cups die je ter voorbereiding op de lipofilling behandeling draagt. De cups zuigen aan je huid – als een soort vacuüm – en creëren zo meer ruimte in je borsten. Door deze ruimte kan er tijdens de operatie meer vet teruggeplaatst worden én ondervinden de teruggeplaatste vetcellen minder druk, waardoor er meer vetcellen succesvol ingroeien.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nieuwe borsten

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw borstvergroting middels lipofilling te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in deze behandeling. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het vet wordt ingespoten en het te verwachten resultaat.

Tijdens het consult bekijken we wat mogelijk is en worden noodzakelijke metingen voor een eventuele operatie verricht. Eventueel kun je ook borstprotheses passen als je twijfelt tussen de twee opties, of als lipofilling in jouw geval niet mogelijk blijkt te zijn. We vinden het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt over je keuze. Vandaag maken wij ook foto’s voor in je dossier.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige natuurlijke borstvergroting: van ons eerlijk advies, het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De borstoperatie

De borstvergroting met lipofilling vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de operatiekamer onder narcose. Vervolgens gaat de plastisch chirurg twee ingrepen verrichten: het vet wegzuigen uit het ‘donorgebied’ en vervolgens – na preparatie van de vetcellen – weer inspuiten bij je borsten. Een borstvergroting met lipofilling laat littekens ter grootte van een prikgaatje achter.

De ingreep duurt één tot twee uur. Na de operatie mag er geen druk komen op je borsten, zodat het vet goed kan ingroeien. Een los topje is vaak voldoende.

Ter plaatse van het ‘donorgebied’ zal je wel een drukkende broek of buikband moeten dragen, hierover word je vooraf geïnformeerd.

Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie voelen je borsten wat beurs en misschien wel pijnlijk aan. Dat gevoel wordt binnen een paar dagen minder. De littekens zijn veel kleiner dan bij een borstvergroting met implantaten en zullen ook sneller genezen. Het is belangrijk om het de eerste week rustig aan te doen en niet te tillen of je zwaar in te spannen. Ook de plek waar het vet is weggehaald kan wat gevoelig en blauw zijn de eerste dagen.

Je komt regelmatig op controle bij MOOI kliniek. Het is belangrijk de juiste bh te dragen; wij zullen je hierover informeren. Je krijgt ook een drukpak voor de plekken waar het vet is weggehaald. Na twee weken verwijderen we de hechtingen. Ook na de operatie en buiten de controles om, staan wij altijd voor je klaar als je vragen hebt! In onze kliniek zijn de lijntjes kort en helpen wij je zo snel mogelijk.

In de meeste gevallen kun je na twee weken weer aan het werk. Na vier weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en ben je waarschijnlijk weer volledig actief. Lees hier meer over de nazorg en leefregels na een borstvergroting met lipofilling.

Leading in lipofilling

Onze plastisch chirurgen zijn één van de meest ervaren chirurgen in Europa, op het gebied van lipofilling borstvergrotingen. In het MUMC+ leidt Prof. Dr. Andrzej Piatkowski de Grzymala, de BREAST-trial, waarbij borstreconstructie met lipofilling werd onderzocht. De resultaten en ervaringen uit deze onderzoeken worden toegepast in de cosmetische chirurgie en natuurlijk onze kliniek. Meerdere malen per jaar verzorgd Prof. Dr. Piatkowski samen met andere plastisch chirurgen van MOOI kliniek Masterclasses Lipofilling voor andere plastisch chirurgen in Europa. Zo streven wij samen voortdurend naar de hoogste kwaliteit en de MOOIste resultaten!

Belangrijk om te weten

Bij een borstvergroting met eigen vet kunnen je borsten per behandeling ongeveer één tot anderhalve cupmaat voller gemaakt worden, tenzij je behandeld kan worden met het EVE systeem. Het volume dat ingebracht kan worden is vaak beperkt en na de ingreep zal een percentage (gemiddeld tussen de 30%-50%) van het ingebrachte vet nog verdwijnen. Als je echt een significant verschil wilt zien, dan is een borstvergroting met implantaten misschien toch beter voor jou of een voorbehandeling met de EVE Cups. Het voordeel is dat onze plastisch chirurgen beide ingrepen vaak uitvoeren en daarom een goed advies kunnen geven wat voor jou de beste oplossing is.

Jouw keuze

Niemand kan voor jou bepalen hoe jij je voelt en hoe jij denkt over jouw borsten. Wat voor jou klein is, is voor een ander misschien wel prima. Wat jij echt niet mooi vindt aan jezelf, vindt een ander meestal wel meevallen. Bij MOOI kliniek hebben we aandacht voor jouw verhaal. Onze missie is niet zo zeer om jou MOOIer te maken, maar om jezelf MOOI te laten voelen.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op te hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de borstoperatie.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij lipofilling bij de borsten een kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Omdat er met lichaamseigen materiaal wordt gewerkt is de kans op complicaties beperkt. Afstoting of inkapseling komt na de lipofilling behandeling niet voor.

Het volume dat ingebracht kan worden is vaak beperkt en na de ingreep zal een percentage van het ingebrachte vet nog verdwijnen. De resultaten van lipofilling zijn dus minder te voorspellen dan wanneer gebruik wordt gemaakt van prothesen.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie. Daarbij heeft roken een nadeling effect op de ingroei van het vet.

Herstellen van een lipofilling borst behandeling

Wat is de impact van een borstvergroting met eigen vet en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van andere vrouwen

Je wens en redenen om een borstvergroting te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij nemen ook de tijd voor jou om te kijken wat het beste bij je past. Andere vrouwen die ook een borstvergroting met eigen vet hebben laten doen via MOOI kliniek hebben wellicht voor dezelfde keuzes en twijfels gestaan als jij nu doet. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl.

Het resultaat is boven mijn verwachtingen uitgekomen. Drs. Meesters heeft goed naar mijn wensen geluisterd, ik ben er echt superblij mee! Twee vliegen in 1 klap waarbij ongewenst vet weggehaald is uit mijn benen en middels lipofilling ingebracht is in mijn borsten.

Anoniem, Borstvergroting lipofilling
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een natuurlijke borstvergroting?

vanaf €5.850,-

Wij werken met all-in prijzen. Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw borstvergroting met eigen vet gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Waar komen de littekentjes?2024-03-04T11:20:53+00:00

Er worden kleine gaatjes gemaakt om het vet weg te halen uit bijvoorbeeld je benen, flanken of buik. De littekentjes zijn klein, tussen de 3-5 mm en plaatsen we zoveel mogelijk in bestaande plooien (bilplooi, bilnaad, borstplooi) of in het ondergoed gebied. Ook bij de borsten worden kleine gaatjes gemaakt, meestal in de plooi, zodat je het na genezing bijna niet ziet. Na genezing (uitrijpen duurt tot 1 jaar) zijn deze littekens nauwelijks zichtbaar.

Kan ik zelf bepalen waar het vet wordt weggehaald?2023-10-11T10:09:05+00:00

Dit gaat altijd in overleg met jou én de plastisch chirurg. Meestal wordt het vet weggehaald uit de benen, maar ook buikvet en vet boven de heupen kan gebruikt worden.

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Is lipofilling van de borsten een 2-in-1 behandeling?2023-10-11T10:09:30+00:00

Ja en nee. Bij liposuctie alleen wordt er normaliter veel meer vet weggezogen. Echter, op de plek waar we vetcellen weghalen om opnieuw in te brengen zal je wel iets slanker worden. Het is alleen niet te vergelijken met een liposculptuurbehandeling.

Wanneer kan ik weer werken na lipofilling van de borst?2023-10-11T10:09:25+00:00

Dit is uiteraard afhankelijk van het soort werk dat je doet. Houd minimaal 2 weken na de operatie rust. Na 2 weken kom je ook op controle en worden je hechtingen verwijderd. Je kunt daarna ook weer beginnen met werken zolang je fysiek geen zwaar werk hoeft te doen.

Is het resultaat van lipofilling blijvend?2023-10-11T10:09:24+00:00

Het resultaat direct na de operatie kan nog wijzigen. Pas na 3 maanden kun je het eindresultaat beoordelen en dit is een blijvend resultaat. Goed om te weten is dat de verplaatste vetcellen zich gedragen als andere vetcellen: als je gaat lijnen of in gewicht aankomt, dan kan dit ook effect hebben op het volume van je borsten.

Doet een borstvergroting met eigen vet pijn?2023-10-11T10:09:24+00:00

Van de operatie zelf voel je niets omdat je onder narcose wordt gebracht. Na de operatie kun je wel pijn ervaren door de zwelling en een beurs gevoel. In overleg met je arts kun je pijnstilling nemen. De zwelling en pijn trekt na een paar dagen weg.

Wat wordt mijn nieuwe cupmaat na lipofilling?2023-10-11T10:09:17+00:00

Natuurlijk ben je razend benieuwd naar je nieuwe cupmaat, maar helaas is dat moeilijk te voorspellen (zelfs voor de meest ervaren plastisch chirurg). Tijdens het consult bekijkt de plastisch chirurg de mogelijkheden. Goed om te weten is dat we je borsten per behandeling ongeveer één tot anderhalve cupmaat voller kunnen maken wanneer gebruik wordt gemaakt van lipofilling.

Kan ik na mijn borstvergroting nog borstvoeding geven?2023-10-11T10:09:16+00:00

Ja dat is geen probleem omdat de melkklieren tijdens de operatie met rust gelaten worden.

Ga naar de bovenkant