Lipofilling van de borsten met de EVE cups: een grotere cupmaat

Een borstvergroting met eigen lichaamsvet middels lipofilling wordt steeds populairder. Het is de meest natuurlijke manier om je borsten te vergroten. Eén groot nadeel van een borstvergroting met eigen vet ten opzichte van borstimplantaten, is dat het volume dat ingebracht kan worden vaak beperkt is. Per behandeling kunnen de borsten ongeveer een cupmaat vergroot worden… tenminste dat was zo. Want nu kan de lipofilling borstvergroting gecombineerd worden met de EVE Cups. Plastisch chirurg Dr. Andrzej Piatkowski de Grzymala doet baanbrekend onderzoek in de BREAST-trial met lipofilling en is de enige plastisch chirurg in Nederland met zoveel ervaring met deze lipofilling techniek met een voorbehandeling met de EVE Cups. Andrzej vertelt graag meer over de EVE Cups in dit interview.

Wat is EVE?

EVE staat voor “External Vacuum Expander” en is een nieuwe methode waarbij er meer vet in één operatie teruggeplaatst kan worden in de borsten. EVE is ook wel bekend als de “BRAVA Bra”. EVE bestaat uit twee cups die je ter voorbereiding op de lipofilling behandeling draagt. Het is ontwikkeld door Roger Khouri, een Amerikaanse plastisch chirurg. Eén van de beperkende factoren bij het reconstrueren van een borst met lipofilling is de rekbaarheid van de huid. En door de EVE/BRAVA vergroot je de rekbaarheid.

Aan het dragen van de EVE BRAVA zijn extra kosten verbonden.

Hoe werkt het dan?

Je draagt de EVE cups als een BH. De cups worden over je borsten geplaatst en zuigen aan je huid – als een soort vacuüm, gecreëerd door een apparaatje – en creëren zo meer ruimte in je borsten. Door dit vacuüm ontstaat een oedeem, dus vocht in het borstweefsel en deze maakt dat de huid gerekt blijft. Vrouwen dragen de EVE bra 2 weken voor de lipofilling behandeling en tot 4 weken daarna. In totaal zo’n 200 uur en dat komt neer op minimaal 10 uur per dag.

Tekst gaat verder onder deze foto van de EVE Cups.

EVE cups lipofilling

De cups 10 uur per dag dragen klinkt best intensief?

Dat klopt. Het vraagt discipline en de eerste dagen zal het dragen van de EVE BH ook niet zo comfortabel zijn. Hierover geven wij vrouwen een volledige voorlichting voordat de behandeling start.

Met de EVE Cups kan ik dus toch meerdere cupmaten vergroten met eigen vet?

Dat is vooraf nog steeds lastig in te schatten en afhankelijk van heel veel factoren. Tijdens een consult kunnen we hier wel een betere indicatie van geven. Indien er voldoende vet uit het donorgebied gehaald kan worden, dan kan er na het dragen van de EVE Cups meer vet geplaatst worden in de borsten dan zonder deze voorbehandeling. Naast dat er meer vet teruggeplaatst kan worden, ondervinden de teruggeplaatste vetcellen minder druk na EVE, waardoor er meer vetcellen succesvol ingroeien/overblijven.

Kunnen de EVE Cups door iedereen gedragen worden?

Bij smallere vrouwen (borstomtrek < 75 cm) blijven de cups minder goed zitten omdat het soms lastiger is om het vacuüm te behouden. In principe kunnen de cups door iedereen gedragen worden, maar het is niet voor iedereen nodig. De EVE Cups zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen met kleine borsten, met een strakke huid. Wanneer de borsten, en dus de huid, erg verslapt is door bijvoorbeeld gewichtsverlies of een zwangerschap, dan hoeft de huid niet verder opgerekt te worden voor lipofilling. De cups worden nu veel gebruikt in het BREAST-Trial onderzoek, bij vrouwen waarbij de borsten volledig gereconstrueerd moeten worden na borstkanker. Maar het kan dus ook toegepast worden bij vrouwen met weinig borstvorming.

Wil je meer weten over het EVE systeem? Of denk je na over een borstvergroting met eigen vet? Neem dan contact op met MOOI kliniek voor een vrijblijvend consult.

Andrzej

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.