Hybride borstvergroting, wat is dat?

Borstvergrotingen zijn er in allerlei soorten en maten. Ook zijn er verschillende methoden om borsten te vergroten. De klassieke manier is een borstvergroting met borstimplantaten en daarnaast wordt een borstvergroting met eigen vet steeds populairder. De combinatie van deze twee methoden is een hybride borstvergroting. Hierbij combineert de plastisch chirurg borstimplantaten met jouw eigen lichaamsvet om je borsten te vergroten.

Waarom een hybride borstvergroting?

De vraag naar een hybride borstvergroting komt steeds vaker voor. Waarom? Omdat deze borstvergroting het beste van de twee ingrepen combineert. Een borstvergroting met alleen eigen lichaamsvet leidt meestal niet tot een vergroting van meerdere cupmaten, maar het is wel helemaal ‘natuurlijk’. Een borstvergroting met protheses daarentegen, kan wel aanzienlijk volume toevoegen aan de borst, maar kan ook zorgen voor een minder natuurlijk uitziend resultaat.

Wanneer je implantaten met eigen vet combineert, zorgt dit voor bepaalde voordelen.

Voordelen

Een hybride borstvergroting zorgt voor een perfecte balans in de borst. Volume en de zachtheid van je eigen vet worden gecombineerd en zorgen voor 100% maatwerk. Met de eigen vet injecties kunnen kleine correcties gemaakt worden aan de vorm en het volume per borst. Heb je bijvoorbeeld ongelijke borsten (dit heeft bijna elke vrouw), dan kan dit middels eigen vet verder verbeterd worden. Ook zorgt eigen vet voor een natuurlijk aanvoelende borst en kan de zichtbaarheid van het implantaat verminderd worden. Mochten je borsten nu ver uit elkaar staan en heb je weinig vet op je borstkast, dan kan een beetje eigen vet zorgen voor een mooier decolleté.

Nadelen

Een nadeel van een hybride borstvergroting is dat je eigenlijk twee verschillende operaties ondergaat in één sessie, en dus meer risico’s hebt. Het eigen vet wordt namelijk middels liposuctie weggehaald uit andere delen van je lichaam. Doordat je zowel liposuctie als de borstvergroting zelf ondergaat, neemt dit ook meer risico’s en kans op complicaties met zich mee. Nog een nadeel is dat een hybride borstvergroting prijziger is dan een klassieke borstvergroting met implantaten of enkel lipofilling.

De operatie

Een hybride borstvergroting gebeurt onder algehele narcose en duurt ongeveer 2 uur. De anesthesist brengt je op de operatiekamer onder narcose. Vervolgens gaat de plastisch chirurg twee ingrepen verrichten: het vet wegzuigen uit het ‘donorgebied’ en vervolgens – na preparatie van de vetcellen – weer inspuiten bij je borsten i.c.m. het plaatsen van de prothese.

Het eigen plaatsen we rondom de prothese zodat deze minder zichtbaar is. Een hybride borstvergroting met de gebruikelijke dual plane plaatsing van de prothesen is ook mogelijk.

Ter plaatse van het ‘donorgebied’ zal je wel een drukkende broek of buikband moeten dragen, hierover word je vooraf geïnformeerd.

Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen.

Consult aanvragen?

Wil je graag je borsten laten vergroten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Tijdens het consult bekijken we wat mogelijk is en worden noodzakelijke metingen voor een eventuele operatie verricht. Eventueel kun je ook borstprotheses passen als je twijfelt tussen de twee opties, of als lipofilling in jouw geval niet mogelijk blijkt te zijn. We vinden het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt over je keuze. Maak hier een afspraak!

Voel je MOOI,
Darren Booi

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.