Oorcorrectie bij pasgeboren baby's

Oorcorrectie bij pasgeboren baby's

Voor €1.650,-

EarWell oorcorrectie bij baby’s2024-01-15T11:44:40+00:00

Voor de rest van hun leven MOOIE oortjes, zonder operatie!

In Nederland wordt 33% van de baby’s geboren met, in meer of mindere mate, een afwijking van de vorm van de oren. Afstaande oren, ofwel flaporen komen het meest voor. Andere oorafwijkingen komen vaak voor in de oorschelp, bijvoorbeeld een gevouwen oortje of een misvorming in de buitenste rand van het oor. Inmiddels is er een oplossing om veel oorafwijkingen bij pasgeboren baby’s te verhelpen: EarWell. Bij MOOI kliniek bieden we deze behandeling aan, waarbij de oren van baby’s op jonge leeftijd gecorrigeerd kunnen worden. Hiermee voorkom je een operatie op latere leeftijd. Deze behandeling vindt plaats met het EarWell systeem en is zonder operatie. Voor meer informatie over de behandeling kijk ook eens op de website van Earwell.nl.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over EarWell

  • Voor €1.650,-

  • Pijnloze behandeling

  • Behandeling duurt 4-8 weken

  • Oorcorrectie zonder operatie

  • Direct naar huis

  • Mogelijk tot 6 weken oud

Oorcorrectie zonder operatie?

Flaporen en andere oorafwijkingen kunnen bij baby’s zonder operatie gecorrigeerd worden. Dit is enkel mogelijk bij pasgeboren baby’s tot een leeftijd van 6 weken. Middels het Earwell systeem worden de oortjes zonder operatie gecorrigeerd.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot een mooie oren

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een afspraak in te plannen. Geef duidelijk aan dat het om je kindje gaat, want snel behandelen is noodzakelijk. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult en behandeling bij de plastisch chirurg

Bij het eerste consult zullen de oortjes beoordeeld worden en kan ook direct gestart worden met de behandeling. De behandeling bestaat uit het aanbrengen van het EarWell systeem. Dit zorgt ervoor dat de oren van je baby op de juiste manier gevormd worden en corrigeert op deze manier de afwijking.

Duur van de behandeling:

De gemiddelde duur van de behandeling is 4-8 weken. Na twee weken wordt het systeem vervangen en wordt er een nieuw systeem geplaatst.

Nazorg en herstel

De behandeling heeft een succes garantie van 95%, het is pijnloos en er zitten geen risico’s aan voor je baby. Belangrijk is echter wel dat de behandeling tijdig start. Het liefst in de 2e of 3e week na de geboorte. Mogelijk moeten de oortjes van je baby nog enkele weken worden afgeplakt na het verwijderen van het EarWell systeem. Er is niet echt sprake van ‘herstel’, wel van nazorg tijdens de behandeling.

Lees hier meer over de nazorg.

Risico’s

MOOI kliniek adviseert ouders om de esthetische bijsluiter zorgvuldig door te lezen. Deze is opgesteld om je de nodige aanvullende informatie te geven om je te helpen een weloverwogen besluit te nemen.

Ervaring van andere ouders

Ons zoontje had twee ongelijke oren. Hij had een kleine afwijking in de helixrand van zijn rechteroor en bij beide oren stonden zijn oorlellen erg naar voren. We hebben zijn oren laten behandelen onder het motto van ‘niet geschoten is altijd mis’. Als baby zou hij niets van deze oorcorrectie merken en op latere leeftijd zou hij alleen maar profijt hebben van zijn mooie oren. Wij zijn erg blij met het resultaat! Lees hier onze ervaring.

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een Earwell oorcorrectie?

voor €1.650,- (beide oren)
voor €1.320,- (enkelzijdig)

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Is Earwell een operatie?2023-10-11T10:09:09+00:00

Nee, EarWell is geen operatie. Het is een behandeling waarbij we gebruik maken van de plooibaarheid van het kraakbeen van de jonge baby. EarWell is een soort mal die ervoor zorgt dat het oortje in de juiste vorm gevormd wordt.

Is de behandeling pijnlijk?2023-10-11T10:09:09+00:00

De behandeling is niet pijnlijk, alleen het verwijderen van het systeem, dit wordt vastgeplakt, kan soms gevoelig zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?2023-10-11T10:09:08+00:00

In principe is het één behandeling. Deze bestaat uit het plaatsen van de kapjes en na twee weken het plaatsen van nieuwe kapjes. Na 4 – 8 weken kan, over het algemeen, de behandeling worden afgerond.

Voor wie is Earwell geschikt?2023-10-11T10:09:08+00:00

EarWell is geschikt voor baby’s vanaf 1 week oud. Het liefst starten we met behandeling vóór de 3e week. Dan is de behandeling in 95% van de gevallen succesvol. Als we na 6 weken starten neemt de slagingskans af tot ongeveer 50%.

Zitten er voor mijn kindje risico’s aan een behandeling met EarWell?2023-10-11T10:09:01+00:00

Nee, er zitten geen echte risico’s aan de behandeling. Er ontstaan soms wel kleine drukplekjes of wondjes, waardoor het systeem tijdelijk verwijderd moet worden.

Krijgt mijn kindje littekens na behandeling met EarWell?2023-10-11T10:09:01+00:00

Nee, de behandeling met EarWell zorgt, in tegenstelling tot een operatie, niet voor littekens.

Ga naar de bovenkant