Nazorg en leefregels na een behandeling met EarWell

Je bent met je kindje bij ons geweest in verband met een oorafwijking. De plastisch chirurg heeft je vooraf over de behandeling geïnformeerd en heeft het EarWell systeem aangebracht met als doel dat aan het eind van de therapie de oren van je kindje normaal gevormd zullen zijn. Onderstaande informatie zal bijdragen aan het bereiken van het maximale resultaat van de EarWell behandeling. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten: (Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld door de behandeld arts.)

De gemiddelde duur van de behandeling is 4-8 weken. Na twee weken wordt het systeem vervangen en wordt er een nieuw systeem geplaatst.

Het plakken van de EarWell

  • De EarWell zit rondom je baby’s oortje vastgeplakt met een speciale medische lijm, die is ontwikkeld om goed te blijven plakken en irritatie te minimaliseren. Na het aanbrengen zal de EarWell ongeveer veertien tot zeventien dagen blijven zitten.
  • Bekijk de EarWell dagelijks om te beoordelen of deze nog vastzit. Het kan zijn dat de EarWell eerder los laat dan verwacht, b.v. door bewegen of transpireren van je kindje. Als je ziet dat de EarWell los laat neem dan contact op met de MOOI kliniek.
  • Tot de afspraak in de MOOI kliniek kun je de EarWell zelf tijdelijk fixeren met de tape die je eerder hebt meegekregen. Je kan ook een haarbandje over de EarWell heen doen om deze te beschermen en fixeren. Laat het kindje nooit alleen of slapen met het haarbandje!
  • Belangrijk om te weten: mocht de Earwell tijdelijk loskomen, maak je dan geen zorgen. Dit zal het resultaat niet beïnvloeden.

Schoonmaken en droog houden

  • De EarWell moet zo droog mogelijk blijven, zodat deze goed blijft plakken.
  • Probeer de EarWell dus droog te houden en ga deze niet schoonmaken met water.
  • Het is belangrijk dat er geen melk, spuug of voeding in de EarWell loopt. Als dit onverhoopt toch gebeurt, neem dan contact op met de MOOI kliniek. Hier kunnen we, indien nodig, het systeem schoonmaken en opnieuw aanbrengen.

Tip! Was je kindje in een tummy tub, zo houd je de oortjes droog! Was de haartjes alleen met water en een washandje.

Roodheid

  • De EarWell is gemaakt van doorzichtig materiaal zodat roodheid gezien kan worden.
  • Als het oor rood wordt of er ontstaat een drukplekje tijdens de behandeling, neem dan contact op met de MOOI kliniek.

Resultaat

Als de Earwell is verwijderd zijn na één week de resultaten al zichtbaar en zullen in de meeste gevallen blijvend zijn.

Twijfel je over jouw situatie of je iets wel of niet mag? Neem dan contact met ons op!

Denk je na over een Earwell?

Bij MOOI kliniek ben je in goede handen. We informeren je graag volledig tijdens het consult.