Voorbereiding op een ooglidcorrectie

Heb je last van overhangende oogleden? Zie je er vermoeid uit? Of stoor je je aan de wallen onder je ogen? Een ooglidcorrectie zorgt voor een frisse en uitgeruste blik. Ook klachten als vermoeidheid door zware oogleden kunnen we verhelpen met een ooglidcorrectie.

Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Onder lokale verdoving, neemt de plastisch chirurg de overtollige huid weg. Toch is het goed om je voor te bereiden op de ingreep. Daarom geven wij je graag wat tips.

Start met een gezonde leefstijl

Wij adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Drink ook geen alcohol en neem geen bloed verdunnende pijnstillers zoals: aspirine en ibuprofen. Als je stopt met roken heeft dit een gunstig effect op de wondgenezing.

Spulletjes kopen

Na de ooglidcorrectie wil je liever niet meer de deur uit. Ter voorbereiding is het goed alvast diepvrieserwten in huis te halen en deze te verdelen in boterhamzakjes. Diepvrieserwten zijn niet alleen gezond, ze zijn ideaal om de ogen mee te koelen na de ingreep. Leg er wel altijd een gaasje tussen als je gaat koelen. Natuurlijk kun je ook met een coldpack of een koelbril koelen.

Verder is het zeker aan te bevelen om een littekencrème te kopen voor een goede verzorging en het soepel houden van het litteken. Zodra de laatste korstjes natuurlijk zijn verdwenen (niet aan krabben) dan mag er een littekencrème gebruikt worden. Deze kan gekocht worden bij ons in de kliniek. Wij leggen je graag uit hoe je het litteken het beste kan verzorgen.

Denk ook aan een goede bescherming van je ogen tegen de zon, zeker de eerste maanden na een ooglidcorrectie.

Vervoer

Wij adviseren om na de ingreep niet zelfstandig en alleen naar huis te rijden. Maak met iemand een afspraak en laat je brengen en halen. Uiteraard mag er ook iemand blijven wachten in onze wachtkamer met een lekker kopje koffie of thee!

Een ooglidcorrectie en je werk

Het meest ideaal is om na een week je werkzaamheden weer op te pakken, dit is natuurlijk ook afhankelijk van het werk dat je doet. Na één week zijn de hechtingen verwijderd en de meeste zwelling/ blauwe plekken genezen. Let wel nog op met tillen en druk zetten. Overleg dit tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Thuis

Het is verstandig de eerste dagen rust te nemen. De pijn en de zwelling worden daarmee zoveel mogelijk beperkt. Een stukje wandelen bijvoorbeeld is prima, maar ga niet het hele huis poetsen of een marathon rennen.

Een pijnstiller is meestal niet nodig. De dunne ooglidhuid geneest normaal gesproken snel en goed.

Ook is het goed om geen make-up te dragen, in ieder geval geen oogmake-up.

Een lippenstift of foundation mag natuurlijk wel gewoon. Na 3 weken mag je ook weer de oogmake-up gaan gebruiken.

Voel je MOOI,
Team MOOI

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.