De ooglidcorrectie van Sjraar: lees zijn ervaring en verhaal

Ongeveer drie jaar geleden maakte mijn vrouw voor het eerst een opmerking over mijn afzakkende oogleden. In het begin maakte ik me hier geen zorgen over, maar na een tijdje begon ik er zelf ook serieuzer naar te kijken. Ik begon meer te kijken naar andere personen met hangende oogleden en vond dat zij er ouder en vermoeider uitzagen dan zij waren. Dit maakte mij meer bewust van mijn eigen uitstraling. Toen, medio 2018, ben ik serieuzer gaan nadenken over een ooglidcorrectie.

‘Nu moet je echt iets aan je oogleden gaan doen!’

hangende oogleden man

Via de huisarts naar Zuyderland naar MOOI kliniek

Toen ik merkte dat het mij echt bezighield, ben ik in het najaar van 2019 naar de huisarts gegaan en hebben we gesproken over een ooglidcorrectie. Als je met enige regelmaat hoort dat je toch echt iets aan die oogleden moet doen, dan gaat het toch wel knagen. De huisarts begreep mijn vraag en verwees mij door naar de afdeling “Plastische Chirurgie” van Zuyderland. De plastisch chirurg maakte mij duidelijk dat een ingreep heel reëel zou zijn, maar dat de kosten voor eigen rekening zouden komen omdat ik niet voldeed aan de criteria van de ziektekostenverzekeraar. Hij maakte mij attent op de MOOI kliniek.

‘De prijs lag iets hoger, maar hun professionaliteit gaf voor mij de doorslag.’

man ooglidcorrectie voor

Naast de MOOI kliniek, heb ik me ook laten consulteren bij een andere praktijk. Voor mij was de keuze voor de MOOI kliniek snel gemaakt. Hoewel de prijs weliswaar iets hoger lag, was de professionele uitstraling bepalend voor mijn keuze. De eerste contacten (afspraak maken; ontvangst; intake) bevestigden mijn beeld over de professionaliteit. De verstrekte info bij de intake was duidelijk en het contact informeel (Chirurg: “ik word moe als ik naar uw ogen kijk”). Bovendien was de wachttijd met een week of vier beperkt, wat prettig is als je eenmaal die knoop hebt doorgehakt.

De dag van de ooglidcorrectie en het resultaat

ooglidcorrectie ervaringen

Als je een ingreep in de buurt van je ogen moet ondergaan voelt het niet als een simpele ingreep, hoewel een ooglidcorrectie een routinematige ingreep is. Gelukkig voelde ik niet veel spanning op de dag van de correctie en had alle vertrouwen in het duo dat de ingreep verrichtte; zij waren zeer relaxt.

Na de ingreep heb ik geen pijn gehad, ook niet nadat de verdoving was uitgewerkt. De instructies over wat te doen in de dagen na de operatie waren duidelijk. Heel prettig dat er ook nog twee coldpacks om te koelen werden meegegeven.

Mijn hechtingen werden verwijderd, ondanks de corona-perikelen en ik heb ook nog een extra controle gehad. Het feit dat ik de ingreep heb laten verrichten geeft mij een goed gevoel. Ik hoor vaker dat anderen al langer een correctie overwegen, maar de stap niet zetten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met het resultaat!

Sjraar van Heijster

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.