Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed door de verzekering?

We krijgen bij MOOI kliniek vaak de vraag of een ooglidcorrectie vergoed wordt door de zorgverzekeraar. In uitzonderlijke gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Een onderooglidcorrectie wordt sowieso nooit vergoed door je zorgverzekeraar.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Een bovenooglidcorrectie kan in een zeer enkel geval vergoed worden door de basisverzekering. Dat kan alleen wanneer er sprake is van een medische indicatie (ofwel een medische noodzaak).

Wanneer is er sprake van een medische indicatie?

  •  Heb je een afwijking waar je mee geboren bent?
  • Heb je een chronische ziekte?
    • Heb je last van ernstige gezichtsveldbeperking? (Hierbij hangt de onderrand van je bovenooglid of overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van je pupil)

vergoeding zorgverzekering ooglidcorrectie

Wat moet je doen?

  • Denk je in aanmerking te komen voor verzekerde zorg? Vraag dan je huisarts voor een verwijzing naar de plastisch chirurg in het ziekenhuis voor een bovenooglidcorrectie.
  • Verwezen door de huisarts? Neem contact op met het ziekenhuis. De specialist beoordeelt of er sprake is van medische noodzaak en vraagt vervolgens toestemming aan jouw zorgverzekeraar.
  • Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering*? Dan vindt de behandeling met een van onze plastisch chirurgen plaats in een van de ziekenhuizen: Zuyderland in Sittard of Heerlen, het MUMC+ in Maastricht, of het VieCuri in Venlo.
  • Geen verwijzing of goedkeuring machtiging? Je komt dan niet in aanmerking voor vergoeding voor je ooglidcorrectie. In dit geval kunnen we de ooglidcorrectie uitvoeren bij MOOI kliniek. Neem in dit geval contact op met MOOI kliniek.

ooglidcorrectie vergoed verzekering

Andere behandelingen die voor verzekerende zorg in aanmerking kunnen komen zijn: buikwandcorrectie, flapoorcorrectie, littekencorrectie en neuscorrectie. Ook hier is het devies, raadpleeg je zorgverzekering voor de voorwaarden.

*Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet jouw situatie aan bepaalde criteria voldoen. Bovendien kan er sprake zijn van een maximale vergoeding (van bijvoorbeeld een aanvullende verzekering) en het betalen van het verplichte eigen risico.

Denk je al lang na over een ooglidcorrectie?

Je eigen ogen en gezicht weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.