Wallen laten verwijderen

Wallen laten verwijderen

Onderooglidcorrectie voor €1.490,-

Onderooglidcorrectie: wallen verwijderen2024-05-21T12:43:05+00:00

Weer een MOOIe en open uitstraling, zoals je die eerst ook had.

Een glimlach op je gezicht als je naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Wanneer je wallen en rimpeltjes onder je ogen verwijderd zijn, heb je je frisse en verjongde blik terug. Het uitvoeren van een onderooglidcorrectie is voor onze plastisch chirurgen een kleine ingreep van zo’n 45 minuten, maar wij begrijpen dat het voor jou best een grote stap is. Omdat je een ooglidcorrectie overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht. 

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de onderooglidcorrectie

Wat je snel wilt weten over de onderooglidcorrectie

  • Voor €1.490,-

  • Onder lokale verdoving

  • Ingreep van 45 minuten

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wallen of donkere ringen onder de ogen

Wallen en donkere kringen onder de ogen worden vaak door elkaar gehaald. Wallen zijn ‘zakjes’ die ontstaan door een overschot aan vocht, vet of huid onder je ogen. Het is juist een verdikking, een soort kussentje. Donkere kringen komen juist door een dunne huid onder je ogen. Juist door het gebrek aan vet, schijnen de onderliggende bloedvaatjes door, met als gevolg een blauw-paarse waas. Veel mensen klagen over de kringen onder hun ogen en noemen dit (onterecht) wallen. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om de donkere kringen te verminderen. Denk aan voldoende slaap, niet roken, voldoende drinken en gezond leven. Dit is soms niet voldoende om de donkere kringen volledig weg te krijgen. Dit kan soms wel met behulp van fillers bereikt worden. 

Wanneer je wallen laten verwijderen?

Wallen ontstaan vaak door veroudering. Door ophoping van vocht of vet in de overtollige huid. Wanneer je huid slapper wordt, gaat het hangen en beginnen je wallen je vaak te storen. Je ziet er ouder uit door de wallen en krijgt ook regelmatig de vraag of je slecht geslapen hebt. Met een eenvoudige ingreep is dit te verhelpen. 

Er is geen ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie. Wanneer je wilt weten of je het voor jou een oplossing zou zijn, is het handig om een afspraak te maken met een van onze plastisch chirurgen. Deze kan in samenspraak met jou bepalen of het nodig is, of je verbetering kunt verwachten en wat het resultaat zal zijn van een behandeling. 

Het verwijderen van de wallen doen wij tijdens een onderooglidcorrectie onder lokale verdoving en voeren wij uit in een behandelkamer onze kliniek in Maastricht en vlakbij Meerssen. Het is ook mogelijk om bij een onderooglidcorrectie te kiezen voor sedatie (een roesje). Hiervoor geldt een meerprijs ten opzichte van de lokale verdoving. Voor een ooglidcorrectie onder algehele narcose kiezen wij heel bewust voor de veilige setting van de operatiekamer. 

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot frisse oogopslag

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw onderooglidcorrectie te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het sneetje komt (netjes in de oogplooi/wimperrand). In alle gevallen zorgen we voor een nauwelijks opvallend littekentje. 

Soms is het ook mogelijk om wallen onder je ogen op een andere manier te behandelen. Zo kunnen we donkere wallen en/of rimpels met een filler en of een peeling behandelen. Dit is afhankelijk van het type wallen onder de ogen. Onze plastisch chirurgen informeren je hier graag over. Vandaag worden er ook foto’s gemaakt voor jouw dossier.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige ooglidcorrectie. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De ooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving zodat je er niets van voelt. De plastisch chirurg neemt de overtollige huid weg; er komt een klein sneetje onder de wimperrand van het ooglid naar de buitenste ooghoek. Het litteken zie je na genezing nauwelijks. De behandeling wordt afgestemd op elke cliënt individueel zodat we het best mogelijke resultaat behalen. Deze ingreep duurt zo’n 45 minuten. Een onderooglidcorrectie wordt vaak gecombineerd met een bovenooglidcorrectie, waarbij je last hebt van overhangende oogleden.

 Gaat het goed en voel je je goed dan kun je direct na de behandeling naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel. 

Nazorg en herstel

Voor de ingreep ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie zijn je ogen waarschijnlijk gezwollen en blauw. Dit is heel normaal. Je krijgt een coldpack of ijsbril om de zwelling te verminderen. Koel thuis ook regelmatig om de zwellingen tegen te gaan. Na ongeveer een week kom je op controle in de kliniek en verwijderen we de hechtingen. 

Je mag de eerste 2 weken geen lenzen dragen en de eerste 3 weken geen oogmake-up.  

De meeste mensen nemen een weekje vrij van werk. Houd er rekening mee dat het 3 maanden kan duren voordat je ogen weer ‘normaal’ zijn. De kleine littekens zijn pas na 1 jaar uitgerijpt. De kleur en dikte van het litteken die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon. 

Lees hier alles over het herstel na een ooglidcorrectie.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Bij een ooglidcorrecties is er een kleine kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Meestal is dit niet ernstig. Soms kan het ooglid wat gaan trekken. Dit kan een paar weken tot maanden duren. Een enkele keer kan het oog niet helemaal dicht. Dit is tijdelijk. Je krijgt dan oogdruppels/zalf om te voorkomen dat de ogen uitdrogen. Soms treedt gevoelloosheid van de oogleden op of ontstaat er wat vochtophoping. Deze klachten verdwijnen vanzelf na verloop van tijd. 

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een ooglidcorrectie?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van andere mannen en vrouwen

Je wens en redenen om een ooglidcorrectie te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een ooglidcorrectie laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

In de MOOI kliniek in Maastricht zitten zeer bekwame artsen. Ze weten en kunnen zich goed verplaatsen in je situatie. Een echte aanrader voor iedereen die overweegt een ooglidcorrectie te laten doen. Duidelijke uitleg en goede zorg is daar op zijn plek. Mijn ervaring TOPPIE.

Yvonne (64), Ooglidcorrectie

Van begin tot het einde fijn begeleid door medewerkers en arts. Mijn bovenoogleden zijn heel mooi geworden.

Silvia (50), Bovenooglidcorrectie
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

voor €1.490,- (onder oogleden/wallen)

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw ooglidcorrectie gaat kosten. De toegepaste operatie techniek of jouw wens om de ingreep onder narcose te ondergaan, kunnen nog invloed hebben op de prijs.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

VRAAG

en antwoord

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?2023-10-11T10:09:23+00:00

In uitzonderlijke gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Een onderooglidcorrectie wordt sowieso nooit vergoed door je zorgverzekeraar. Je leest er hier meer over de vergoedingen.

Waarom is een ooglidcorrectie bij MOOI kliniek duurder dan bij de huisarts?2023-10-11T10:09:22+00:00

Dit ligt aan het verschil in opleiding (en ervaring). Bij MOOI kliniek werken we alleen met ervaren plastisch chirurgen. De titel ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel in Europa. De titel ‘Cosmetisch arts’ mag iedereen voeren die een artsendiploma heeft afgelegd, dus ook de huisarts. Een ooglidcorrectie wordt bij MOOI kliniek dus altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg en dat verzekert jou van het hoogst mogelijke niveau van opleiding, ervaring en zorg. Bekijk hier onze tarieven.

 

Hoelang blijft het effect zichtbaar?2023-10-11T10:09:22+00:00

Ook dit verschilt van persoon tot persoon, maar meestal heb je wel een paar jaar plezier van je ooglidcorrectie (soms 10 soms 15 jaar of langer). Omdat je natuurlijk door de jaren heen toch ouder wordt, kan het zijn dat na een aantal jaar je oogleden toch weer gaan hangen. Je kunt dan overwegen om de ingreep opnieuw te laten doen.

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?2023-10-11T10:09:21+00:00

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het 6 weken voordat het litteken goed genezen is. Het duurt een jaar om helemaal te laten uitrijpen.

Hoe zie ik eruit na de ingreep?2023-10-11T10:09:21+00:00

Na de ooglidcorrectie zijn je oogleden gezwollen. Soms zijn er bloeduitstortingen zichtbaar, waardoor het lijkt alsof je een blauw oog hebt. Daarnaast gebruiken we pleisters om de hechtingen af te plakken. Deze worden na ongeveer een week bij ons op locatie verwijderd.

Is het pijnlijk?2023-10-11T10:09:20+00:00

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is het gezegde. Gelukkig geldt dit niet voor een ooglidcorrectie. Omdat je verdoofd wordt, doet de ingreep zelf geen pijn. Sommige mensen vinden het zetten van de verdoving wel vervelend aanvoelen, maar door een speciale techniek kunnen we tegenwoordig vrijwel pijnloos injecteren. Na de ingreep ervaar je nauwelijks pijn maar doe wel even rustig aan. Ongemakken zijn met paracetamol goed te verzachten.

Moet ik onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?2024-05-21T12:38:55+00:00

Een ooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Dit betekent dat wij je oogleden verdoven. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten en de verdoving is na ongeveer één uurtje uitgewerkt. Het is overigens wel mogelijk om via MOOI kliniek een ooglidcorrectie onder sedatie (roesje) of onder algehele narcose te laten uitvoeren.

Ga naar de bovenkant