Chemische peelings

Chemische peelings

Vanaf €790,-

Chemische peelings Maastricht2024-01-15T11:24:35+00:00

Hallo nieuw huidje. Wat zie je er weer stralend uit!

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt. De huidkwaliteit verbetert aanzienlijk, oppervlakkige lijntjes in het gezicht vervagen en ook verkleuringen (pigmentatie) verminderen. Enkel bij een diepe chemische peeling kunnen ook rimpels worden vervaagd. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de cosmetisch arts in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over chemische peelings

 • Vanaf €790,-

 • Diep, dieper diepst

 • Behandeling duurt zo’n 30 minuten

 • Thuis behandeling voortzetten
 • 2 maanden niet zonnen

 • Huidherstel 7 tot 14 dagen

Diepe chemische peelings die doordringen tot in de onderste huidlagen

Er worden verschillende soorten gezichtspeelings aangeboden op de markt. Ook schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten bieden peelings aan, maar vaak een lichte (chemische TCA) peeling die enkel doordringt tot de eerste huidlaag (de opperhuid). Bij MOOI kliniek kun je terecht voor de diepe chemische peelings die doordringen tot in de onderste huidlagen (de lederhuid of de dermis genoemd). De chemische peelings van MOOI kliniek bevatten naast trichloorazijnzuur ook het stofje fenol waardoor de behandeling enkel door een arts uitgevoerd mag worden.

WAT IS FENOL?

Fenol zorgt voor een diepgaande structuurverbetering, waardoor de huid als het ware onderhuids gelift en verstrakt wordt.

WAT IS TCA?

TCA staat voor trichloorazijnzuur en zorgt voor een mooiere en egalere huid aan de oppervlakte. Een TCA met fenolpeeling is dus een ideale combinatie om vorderende huidveroudering mee aan te pakken.

Verschillende soorten chemische peelings

Een chemische peeling kan in verschillende concentraties en dieptes gebruikt worden. Bij MOOI kliniek wordt elke peeling uitsluitend door een ervaren cosmetisch dermatoloog uitgevoerd. In het eerste gesprek neemt de arts uitgebreid de tijd om te vertellen welke behandeling het beste bij jou past, wat de behandeling inhoudt en welk resultaat je mag verwachten. Ook risico’s en mogelijke complicaties worden besproken. Er kan een keuze worden gemaakt in de volgende drie chemische peelings:

Easy Droxy Peeling

 • Fruitzuur peeling
 • Onze lichtste variant
 • Met AHA en BHA
 • Kuur van 4 sessies
 • Flinke oppepper voor je huid. Bij fijne lijntjes en de eerste tekenen van huidveroudering.

Easy TCA pain control

 • Diepe peeling
 • Onze medium peeling
 • 15% TCA en een vleugje fenol
 • Kuur van 4 sessies
 • Bij fijne lijntjes en de eerste tekenen van huidveroudering, alsook pigmentvlekken en acné

Easy Phen Very Light

 • Dieper dan Easy TCA
 • Diepe chemische peeling
 • 15% fenol, 8% TCA en 0,5% croton oil
 • Kuur van 1 behandeling
 • Bij vorderende huidveroudering en slapper wordende huid, maar ook pigmentvlekken

Diepe fenol peeling

 • Fenolpeeling Lip & Eyelid
 • Onze diepste peeling
 • 60% fenol, 1% crotonolie en saponinen
 • Kuur van 1 behandeling
 • Bij ernstige huidveroudering en diepe rimpels rondom ogen en mond, maar ook pigmentvlekken

Voor wie is een diepe chemische peeling geschikt?

Met name als je huid sterk verouderd is door huidproblemen, roken of de zon, kan een chemische peeling een zeer geschikte behandeling zijn. Niet iedereen is gezegend met een mooie gezonde huid. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van acné, of hier littekens van hebt, dan kan een chemische peeling je huid verbeteren. Ook als je last hebt van pigmentvlekjes in de huid, grove poriën hebt of een verouderde huid hebt door de zon, roken of natuurlijke veroudering, is deze diepe peeling geschikt.

chemische peeling maastricht huid

Verschillende lagen van de huid en de diepte van de werking van de peeling.

Behandeling in privé kliniek te Maastricht

Voorafgaand aan de behandeling, spreek je tijdens het consult met een van onze specialisten. Samen bespreken jullie de mogelijkheden en kijken we welke chemische peeling het beste bij jou huid en wensen past. De behandelingen vinden plaats in de prachtige vestiging in Maastricht. MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Maak een afspraak.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Goed om te weten

Het kan zijn dat er na een chemische peeling tijdelijk sprake is van het verkleuren of ontkleuren van de huid. In sommige gevallen kan dit zelfs permanent zijn. Ook kan er langdurige roodheid ontstaan. In zeer zeldzame gevallen is er een allergische reactie op één van de gebruikte crèmes die tijdens de voor- en nazorg worden gebruikt.

Combineren met fillers of injectables

Chemische peelings zijn goed te combineren met fillers en injectables! Lees er hier meer over.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een behandeling?

vanaf €790,- (4 behandelingen Easy Droxy)

Na het consult met de plastisch chirurg of cosmetisch arts weet je precies wat jouw behandeling gaat kosten.

VRAAG

en antwoord

Mag ik make-up gebruiken?2023-10-11T10:09:25+00:00

Op de dag van de ingreep en 1 week erna geen reguliere make-up gebruiken.

Wanneer mag ik weer werken?2023-10-11T10:09:29+00:00

Je mag direct weer werken en veel mensen nemen geen vrij van het werk na een TCA-peeling. Bij de diepere peelings (Easy Phen Very Light en Lip & Eyelid) is dit anders. De meeste mensen gaan echter na 1 – 2 weken weer aan het werk.

Hoe zie ik er direct na de ingreep uit?2023-10-11T10:09:30+00:00

Je huid zal rood en wat gezwollen zijn. Enkele dagen na de behandeling wordt de huid meestal wat donker, voelt droog en strak aan, en zal gaan vervellen. Hierna zal er een nieuwe egalere huid ontstaan.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:30+00:00

Het effect is blijvend. Veroudering gaat wel verder en de snelheid hiervan is afhankelijk van je huidtype, maar ook je levensstijl speelt hierin een belangrijke rol.

Krijg ik een TCA-peeling vergoed?2023-10-11T10:09:34+00:00

Bij MOOI kliniek worden alleen ingrepen uitgevoerd die niet vergoed worden door de zorgverzekering. Mocht je voor een vergoeding in aanmerking komen, dan helpen wij je verder in één van onze samenwerkende ziekenhuizen in de regio. De ingreep wordt dan gewoon door een van onze MOOI plastisch chirurgen uitgevoerd.

Mag ik roken?2023-10-11T10:09:34+00:00

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Ga naar de bovenkant