Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Ooglift door plastisch chirurg

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden2024-05-21T12:40:50+00:00

Weer een MOOIe en frisse uitstraling, zoals je die eerst ook had.

Een glimlach op je gezicht als je naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na de bovenooglidcorrectie van je overhangende oogleden (ook wel blepharoplastiek of ooglift genoemd) heb je een frisse en open blik en zo voel jij je ook. Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie is voor onze plastisch chirurgen een kleine ingreep van zo’n 30 minuten, maar wij begrijpen dat het voor jou best een grote stap is. Omdat je een ooglift overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht. 

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een bovenooglidcorrectie

  • Voor €950,- alles inclusief

  • Plaatselijke verdoving

  • Ingreep van 30-45 minuten

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Oorzaak van hangende oogleden

Vroeg of laat krijgt bijna iedereen te maken met hangende oogleden. Doordat we ouder worden, verslapt onze huid. Afhankelijk van jouw gezicht en huid, kan het vel tussen de wenkbrauw en jouw ogen gaan hangen. In sommige gevallen is dit zo erg dat deze huid over een deel van je ogen valt en daardoor je zicht belemmert. Hangende oogleden hoeven niet altijd voor klachten te zorgen, sommige mensen vinden het ook erg ontsierend voor hun gezicht.  

Sommige mensen worden ook geboren met hangende oogleden, of krijgen het door vochtophoping, of een andere aandoening rondom het oog.   

Wanneer je ogen laten liften?

Overhangende oogleden kunnen je zicht belemmeren en geven je een oudere en vermoeide uitstraling. Je ervaart dat het soms moeilijk is om je ogen geheel te openen door de zware oogleden. Klachten die je kunt ervaren zijn hoofdpijn, vermoeide ogen of verminderd zicht. Daarnaast kun je overhangende oogleden ook gewoon heel storend vinden omdat je er ouder en vermoeider door uitziet. Met een eenvoudige ingreep is dit snel en makkelijk te verhelpen. 

Er is geen ideale leeftijd om je ogen te laten liften. Wanneer je wilt weten of je het voor jou een oplossing zou zijn, is het handig om een afspraak te maken met een van onze plastisch chirurgen. Deze kan in samenspraak met jou bepalen of het nodig is, of je verbetering kunt verwachten en wat het resultaat zal zijn van een behandeling. 

Een bovenooglidcorrectie met lokale verdoving voeren wij uit in een behandelkamer onze kliniek in Maastricht en vlakbij Meerssen. Je voelt er niets van, maar bent wel bij bewustzijn. Het is ook mogelijk om te kiezen voor sedatie (een roesje). Hiervoor geldt een meerprijs ten opzichte van de lokale verdoving. Voor een ooglidcorrectie onder algehele narcose kiezen wij heel bewust voor de veilige setting van de operatiekamer. 

Bij MOOI kliniek wordt een bovenooglidcorrectie altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg

Een bovenooglidcorrectie wordt veelvuldig uitgevoerd door diverse soorten artsen. Bij MOOI kliniek staan veiligheid en kwaliteit voorop bij elke behandeling. In onze kliniek wordt een ooglidcorrectie daarom altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg. Dat is de veiligste keuze. Wist je dat plastisch chirurg een beschermde titel is? En dat je pas na 12 jaar studeren plastisch chirurg bent? In dit artikel leggen wij je graag uit waarom de plastisch chirurg de veiligste keuze is en wat de verschillen zijn tussen een plastisch chirurg en een cosmetisch arts.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot gelifte ogen

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw bovenooglidcorrectie te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het sneetje komt (netjes in de oogplooi). In alle gevallen zorgen we voor een nauwelijks opvallend littekentje. We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. 

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige ooglidcorrectie. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving zodat je er niets van voelt. Bij de bovenooglidcorrectie haalt de plastisch chirurg de overtollige huid van het ooglid weg en zo nodig ook spier- en vetweefsel. Het litteken valt keurig in de oogplooi. De behandeling wordt afgestemd op elke cliënt individueel zodat we het best mogelijke resultaat behalen. Deze ingreep duurt zo’n 30 tot 45 minuten. Een ooglift wordt ook vaker gecombineerd met een onderooglidcorrectie waarbij de wallen onder de ogen worden weggehaald.

Gaat het goed en voel je je goed dan kun je direct na de behandeling naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel. 

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie zij je ogen waarschijnlijk wat gezwollen en blauw. Dit is heel normaal. Je krijgt een coldpack of ijsbril om de zwelling te verminderen. Koel thuis ook regelmatig om de zwellingen tegen te gaan. Na ongeveer een week kom je op controle in de kliniek en verwijderen we de hechtingen. 

Je mag de eerste 2 weken geen lenzen dragen en de eerste 3 weken geen oogmake-up.  

De meeste mensen nemen een weekje vrij van werk. Houd er rekening mee dat het 3 maanden kan duren voordat je ogen weer ‘normaal’ zijn. De kleine littekens zijn pas na 1 jaar uitgerijpt. De kleur en dikte van het litteken die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon. 

Lees hier meer over herstellen van een ooglidcorrectie.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Bij een ooglidcorrecties is er een kleine kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Meestal is dit niet ernstig. Soms kan het ooglid wat gaan trekken. Dit kan een paar weken tot maanden duren. Een enkele keer kan het oog niet helemaal dicht. Dit is tijdelijk. Je krijgt dan oogdruppels/zalf om te voorkomen dat de ogen uitdrogen. Soms treedt gevoelloosheid van de oogleden op of ontstaat er wat vochtophoping. Deze klachten verdwijnen vanzelf na verloop van tijd. 

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een bovenooglidcorrectie?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van andere mannen en vrouwen

Je wens en redenen om een ooglidcorrectie te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een ooglidcorrectie laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

In de MOOI kliniek in Maastricht zitten zeer bekwame artsen. Ze weten en kunnen zich goed verplaatsen in je situatie. Een echte aanrader voor iedereen die overweegt een ooglidcorrectie te laten doen. Duidelijke uitleg en goede zorg is daar op zijn plek. Mijn ervaring TOPPIE.

Yvonne (64), Ooglidcorrectie

Van begin tot het einde fijn begeleid door medewerkers en arts. Mijn bovenoogleden zijn heel mooi geworden.

Silvia (50), Bovenooglidcorrectie
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

voor €950,- alles inclusief

Bespaar nooit op veiligheid

Een cosmetische ingreep is onomkeerbaar en betreft je uiterlijk. Bespaar nóóit op veiligheid en kwaliteit wanneer je iets aan jezelf wilt laten doen. Wij bieden je eerlijke prijzen voor onze behandelingen, uitgevoerd door de beste specialisten. Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw ooglidcorrectie gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?2023-10-11T10:09:23+00:00

In uitzonderlijke gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Een onderooglidcorrectie wordt sowieso nooit vergoed door je zorgverzekeraar. Je leest er hier meer over de vergoedingen.

Waarom is een ooglidcorrectie bij MOOI kliniek duurder dan bij de huisarts?2023-10-11T10:09:22+00:00

Dit ligt aan het verschil in opleiding (en ervaring). Bij MOOI kliniek werken we alleen met ervaren plastisch chirurgen. De titel ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel in Europa. De titel ‘Cosmetisch arts’ mag iedereen voeren die een artsendiploma heeft afgelegd, dus ook de huisarts. Een ooglidcorrectie wordt bij MOOI kliniek dus altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg en dat verzekert jou van het hoogst mogelijke niveau van opleiding, ervaring en zorg. Bekijk hier onze tarieven.

 

Hoelang blijft het effect zichtbaar?2023-10-11T10:09:22+00:00

Ook dit verschilt van persoon tot persoon, maar meestal heb je wel een paar jaar plezier van je ooglidcorrectie (soms 10 soms 15 jaar of langer). Omdat je natuurlijk door de jaren heen toch ouder wordt, kan het zijn dat na een aantal jaar je oogleden toch weer gaan hangen. Je kunt dan overwegen om de ingreep opnieuw te laten doen.

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?2023-10-11T10:09:21+00:00

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het 6 weken voordat het litteken goed genezen is. Het duurt een jaar om helemaal te laten uitrijpen.

Hoe zie ik eruit na de ingreep?2023-10-11T10:09:21+00:00

Na de ooglidcorrectie zijn je oogleden gezwollen. Soms zijn er bloeduitstortingen zichtbaar, waardoor het lijkt alsof je een blauw oog hebt. Daarnaast gebruiken we pleisters om de hechtingen af te plakken. Deze worden na ongeveer een week bij ons op locatie verwijderd.

Is het pijnlijk?2023-10-11T10:09:20+00:00

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is het gezegde. Gelukkig geldt dit niet voor een ooglidcorrectie. Omdat je verdoofd wordt, doet de ingreep zelf geen pijn. Sommige mensen vinden het zetten van de verdoving wel vervelend aanvoelen, maar door een speciale techniek kunnen we tegenwoordig vrijwel pijnloos injecteren. Na de ingreep ervaar je nauwelijks pijn maar doe wel even rustig aan. Ongemakken zijn met paracetamol goed te verzachten.

Moet ik onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?2024-05-21T12:38:55+00:00

Een ooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Dit betekent dat wij je oogleden verdoven. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten en de verdoving is na ongeveer één uurtje uitgewerkt. Het is overigens wel mogelijk om via MOOI kliniek een ooglidcorrectie onder sedatie (roesje) of onder algehele narcose te laten uitvoeren.

Ga naar de bovenkant