De ooglidcorrectie van Petra: lees haar ervaring en verhaal

Ik was ongeveer 30 jaar toen ik bij de schoonheidsspecialiste voor de eerste keer te horen kreeg dat ik licht hangende oogleden had. Op dat moment deed het me nog niet zoveel, maar toch bleef het zinnetje hangen in mijn achterhoofd. Zo’n 10 jaar later begon het me langzaam ook zelf op te vallen. Gelukkig was ik tamelijk handig met oogschaduw en mascara, waardoor ik toch een “gelift” effect kon creëren en dat zorgde voor een andere frisse uitgeruste look.

Tegen de tijd dat ik 45 jaar oud was begon ik me toch steeds ongemakkelijker te voelen bij een blik in de spiegel. Ik zag er vermoeid uit vanaf het moment dat ik opstond totdat ik weer naar bed ging. Ook oogmake-up had niet meer het gewenste effect. Tegelijkertijd was ik bezig met mijn lichaam, sportte genoeg, zorgde goed voor mezelf en was bewust van datgene wat ik at. Ik voelde me steeds fitter en werd toch steeds meer onzeker over mijn niet fitte, vermoeide oogopslag en begon na te denken over een ooglidcorrectie.

“Ik heb een kapitaal uitgegeven aan gels en crèmes die gouden bergen beloofden en dit niet konden waarmaken en werd met de dag ongelukkiger bij de aanblik in de spiegel.”

voor foto ooglidcorrectie

Oogleden voor de ingreep

Op mijn 48e heb ik mezelf een ooglidcorrectie beloofd

Alleen het idee al maakte me blij en enthousiast. Ik was alleen als de dood voor naalden en bang om in mijn oogleden te laten snijden. Het klinkt heel raar misschien maar ik zag op tegen een ingreep en heb eerst eens alle mogelijkheden onderzocht voor mezelf.

Toch eerst gekozen voor een PlexR II behandeling

Na wat onderzoek, kwam ik terecht bij een praktijk die veelbelovende PlexR II behandelingen deed en ben daar op consult gegaan. De arts was razend enthousiast en garandeerde me dat hij mijn ogen kon behandelen en dat ik zeker 5 jaar plezier zou hebben van de behandeling. Een PlexR II behandeling is non invasief (zonder te snijden). De arts beloofde mij dat ik na een week versteld zou staan van het resultaat dus ik besloot om dit te ondergaan.

De behandeling was vrij pijnlijk en na twee weken met brandwonden en dikke korsten op mijn ogen te hebben gelopen was het resultaat minimaal, dit zou nog bijtrekken aldus de arts. Na een half jaar heb ik nog een behandeling laten doen omdat ik niet echt tevreden was met het resultaat. Ook nu liep ik er twee weken behoorlijk gehavend bij en wederom was het resultaat minimaal. Een jaar na de laatste PLexR behandeling waren mijn oogleden weer bijna hetzelfde als voor de ingrepen.

“Ik bedacht me dat ik nog steeds ongelukkig was met mijn vermoeide uitstraling en hangende oogleden.”

Het aanbod van de betreffende praktijk om de behandeling nog eens te doen heb ik afgeslagen omdat ik niet wist wat voor een effect die plasma laser zou hebben op mijn huid. Toen heb ik naar MOOI kliniek gebeld.

Bij MOOI kliniek voelde het goed en vertrouwd

Telefonisch heb ik mijn verhaal verteld en gevraagd of het mogelijk was om nog iets aan mijn oogleden te doen. Ik kreeg meteen een uitnodiging om dit vrijblijvend te bespreken met Drs. Sawor. Ik heb dus ook meteen een afspraak gemaakt voor een consult.

Drs. Sawor kon ik al van een vorige ingreep en dat beviel me heel goed. De fijne sfeer, de veilige omgeving, de no-nonsense instelling en het voor mij ontzettend belangrijke gevoel dat ik in goede handen was, waren de reden dat ik niet verder hoefde te zoeken naar een kliniek of praktijk.

“Bij MOOI ben ik in goede handen.”

De dag van de ooglidcorrectie

Ik heb de ingreep ondergaan op 1 november 2019 en ik was best zenuwachtig. Eenmaal binnen, na een hartelijke ontvangst door het team, gleden die zenuwen gelukkig zo van me af. Vol vertrouwen ging ik de ingreep aan.

De ingreep zelf was niet pijnlijk, zelfs de verdoving voelde ik amper. Binnen een half uur was ik klaar en heb ik ook daarna geen pijn gehad. Het litteken was netjes afgeplakt en met een bril op kon ik gewoon naar buiten. Blauw was ik amper.

Dit had ik jaren eerder moeten doen!

ooglidcorrectie resultaat foto

Na een week mochten de hechtingen eruit. Door het advies van MOOI goed op te volgen was er bij mij vrijwel geen zwelling ontstaan. Toen ik in de spiegel mocht kijken was ik al dolblij met het resultaat, ondanks dat het genezingsproces nog wel even verder zou gaan.

Nu, een half jaar later, ben ik nog steeds heel blij met het resultaat! Als ik in de spiegel kijk zie ik een fris en uitgerust gezicht met een mooie open blik. Ik voel me fitter, ik voel me aantrekkelijker en ik voel me zelfverzekerd. Mijn zelfvertrouwen vaart er wel bij.

Dit had ik jaren eerder moeten doen!
Petra

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.