De hoogste kwaliteitsnormenBijzonder ervaren plastisch chirurgen, ook werkzaam in onze ziekenhuizenJe kunt snel bij ons terecht! Geen wachtlijst. Maak een afspraak!Andere cliënten beoordelen MOOI kliniek met een 9,6!Eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden
Lokale verdoving of algehele narcose?2024-05-16T14:41:44+00:00

Lokale verdoving, sedatie of algehele narcose?

We geven bij elke behandeling aan of we deze uitvoeren met lokale verdoving, een roesje of onder algehele narcose. Mocht je erg opzien tegen een ingreep met lokale verdoving of een andere reden hebben om te kiezen voor sedatie of een algehele narcose, dan bespreken we graag wat de mogelijkheden zijn en kiezen we de meest geschikte oplossing.

Ingrepen met lokale verdoving voeren we uit in de behandelkamers van onze MOOI kliniek. Bij ingrepen onder volledige narcose kiezen we voor de veiligheid van een volledig uitgeruste operatiekamer. Vanzelfsprekend voldoet onze eigen operatiekamer en de operatiekamers van de ziekenhuizen aan de normen en eisen voor een veilige en kwalitatieve operatie.

Wat zijn de verschillen?

Er zijn verschillende soorten anesthesie (verdoving). Bij alle soorten verdoving, voel je niets van de ingreep. Echter zijn er wel verschillen tussen de soorten verdovingen die wij bij MOOI kliniek gebruiken.

Lokale verdoving

Bij de lokale verdoving, of plaatselijke verdoving, wordt een klein deel van je lichaam verdoofd zodat je niets van de behandeling voelt. Je bent echter wel volledig bij bewustzijn (wakker) en krijgt de behandeling ook bewust mee. De lokale verdoving bestaat meestal uit één injectie. Behandelingen met lokale verdoving zijn bijvoorbeeld ooglidcorrecties, oorcorrecties, schaamlipcorrecties, tepelcorrecties en de minder invasieve lifts in het aangezicht. Vind je het spannend? En wil je niets van de behandeling meekrijgen? Dan kun je bij sommige behandelingen kiezen voor een roesje.

Sedatie (een roesje)

Sedatie is een andere vorm van anesthesie, beter bekend als een ‘roesje’. Het is een slaapmiddel gecombineerd met een pijnstiller. Met een roesje verlagen wij je bewustzijn en mogelijk val je zelfs in slaap. Je lichaam blijft wel zelf werken en je ademhaling blijft normaal. Je krijgt zo veel minder van de operatie mee en de meeste mensen herinneren zich niets meer van de ingreep. Het roesje wordt toegediend via een infuus. Bespreek je wensen tijdens het consult met de plastisch chirurg. Wil je liever behandeld worden onder sedatie in plaats van de lokale verdoving? Dan geldt er een meerpijs, deze vind je onderaan op onze tarievenpagina.

Algehele narcose

Grotere behandelingen zoals facelifts, buikwandcorrecties, borstcorrecties en contourcorrecties worden allemaal uitgevoerd onder algehele narcose. Bij deze vorm van anesthesie is je hele lichaam verdoofd en ben je in een diepe slaap. Je krijgt helemaal niets mee van de operatie mee en voelt ook niets. Via een beademingsbuisje in je keel wordt je lichaam voorzien van zuurstof. Operaties onder algehele narcose worden altijd uitgevoerd in onze operatiekamer (OK). Nergens wordt zo goed op je gelet als op een operatiekamer. Voordat de medicatie wordt toegediend via een infuus, word je aangesloten aan onze bewakingsapparatuur. Na de operatie word je naar de uitslaapkamer (recovery) gebracht, waar je lichaam weer zelfstandig functioneert.

Nieuws

Onze belofte

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak.

Ga naar de bovenkant