Huidveroudering (rimpels) tegen gaan

Er goed uit willen zien is van alle tijden, echter tegenwoordig willen we allemaal eeuwig jong blijven; of er in ieder geval jong uit zien. Als je de foto’s van beroemdheden, zoals Jennifer Lopez of Sandra Bullock bekijkt zul je zien dat ze in 10 jaar nauwelijks veranderd of verouderd zijn.

De wereld lijkt vrouwen te vertellen dat ze de eeuwige jeugd moeten nastreven. Is dit een realistisch doel? Wat gebeurt er eigenlijk met je huid als je ouder wordt? Hoe kan je ervoor zorgen dat je huid er op een oudere leeftijd toch nog goed uit ziet?

Waarom krijgen we rimpels?!

Je huid verouderd naarmate je ouder wordt en begint al rondom je twintigste levensjaar. De huidveroudering wordt beter zichtbaar wanneer je de 35 gepasseerd bent. Je ziet misschien rimpels, ouderdomsvlekjes en droogheid. De huid wordt dunner en verliest volume.

Of je veel of weinig rimpels krijgt, en wanneer de huidveroudering echt zichtbaar wordt, is grotendeels erfelijk bepaald. Het zit dus in je genen. Daarnaast zijn er andere factoren die bijdragen aan huidveroudering. De belangrijkste veroorzaker van is zonlicht. Bovendien draagt ook roken bij aan het ontstaan van rimpels. De rimpels nemen toe met de hoeveelheid sigaretten en het aantal jaren dat je rookt.

huidveroudering behandelen

Is er een manier om deze huidveroudering tegen te gaan?

Als je nu denkt dat alle vrouwen van boven de vijftig, die er nog uit zien als dertig gewoon goede genen hebben kan ik je meteen uit die droom helpen. In Amerika worden er miljoenen behandelingen per jaar uitgevoerd met botox en fillers met als doel het gezicht er jonger uit te laten zien.

Als je niet direct voor deze invasieve behandelingen wil kiezen zijn er natuurlijk wel mogelijkheden om veroudering van de huid zoveel mogelijk te voorkomen. Hierbij mijn tips:

 • Het belangrijkste is een dagcrème met minimaal factor 15 te gebruiken. Ook de zonnebank kan je beter vermijden en stop vooral met het roken van sigaretten. Daar krijg je niet alleen meer rimpels van, bovendien zijn ze ook bewezen slecht voor je gezondheid.
 • Verder zijn het allemaal voor de hand liggende stappen die je kan ondernemen om er jonger uit te zien:
  • Eet een goed gebalanceerd gezond dieet,
  • Sport,
  • Zorg dat je voldoende slaapt,
  • Drink minder alcohol,
  • Reinig je gezicht.

Bovenstaande houdt je lichaam gezonder en daarmee zal je huid ook meer stralen hetgeen je een jongere uitstraling kan geven.

Als al het bovenstaande nou onvoldoende effect heeft en je bent toch niet helemaal happy met je ouder wordende gezicht. Dan zijn er zeker mogelijkheden om daar op een subtiele manier iets aan te doen. Denk dan vooral niet meteen aan de foto’s op internet van overvolle lippen en strakgetrokken gezichten. Vaak zijn het kleine aanpassingen die je een frissere uitstraling geven. Bij dit soort behandelingen is het resultaat vaak subtiel, maar genoeg om jou weer happy te laten zijn met jezelf!

Wil je meer informatie over bovenstaande dan heten wij je graag welkom.

Voel je MOOI,
Michelle

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Plastisch chirurg bij MOOI kliniek

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Plan een vrijblijvend consult

  Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.