Rokerslijntjes of rimpels bovenlip verwijderen

Rokerslijntjes of rimpels bovenlip verwijderen

Rimpels bovenlip / rokerslijntjes2024-01-15T12:39:35+00:00

Rokerslijntjes behandeling met fillers

Rokerslijntjes zijn fijne lijntjes en rimpels rond de mond en worden geassocieerd met roken. De rimpels bij de bovenlip kunnen worden behandeld met fillers, waardoor het volume en de structuur van de huid wordt hersteld om de rimpels te verminderen. Bij MOOI kliniek werken we met verschillende A-merk fillers om jouw rokerslijntjes te behandelen vanuit onze privékliniek in Maastricht. We adviseren je graag over de keuzes en opties voor een natuurlijk resultaat. Plan een consult bij onze cosmetisch arts.

Wat zijn rokerslijntjes en hoe krijg je ze?

Rokerslijntjes, ook wel periorale rimpels, zijn fijne lijntjes en rimpels die zich rond de mond vormen. Deze lijnen ontstaan door de herhaalde bewegingen van de mondspieren en worden verergerd door verlies van collageen en elasticiteit in de huid naarmate we ouder worden. De rimpels worden geassocieerd met roken, maar ontstaan ook bij mensen die nooit gerookt hebben. Erfelijke factoren kunnen dan een rol spelen bij het ontstaan van de lijntjes boven je bovenlip. Daarnaast kunnen de rokerslijntjes ontstaan door volumeverlies na een tandheelkundige behandeling of een teveel aan zonlicht.

Welke opties zijn er om rokerslijntjes te verwijderen?

Er zijn verschillende opties om rokerslijntjes tijdelijk te verwijderen. Je kunt de rimpels boven de bovenlip verminderen met fillers, het volume kan hiermee worden hersteld om de fijne lijntjes te verminderen. Er kan ook botox worden gebruikt om de spieren rond de mond te ontspannen, waardoor de rimpels en lijnen worden verminderd. Dat is de zogenaamde lipflip. Het effect van botox houdt doorgaans ongeveer 2 tot 3  maanden aan.

Een andere optie is een diepe fenolpeeling de rokerslijntjes minder zichtbaar maken. Je huidstructuur verbetert door deze diepe peeling en wordt ook onderhuids gelift en verstrakt, waardoor zelfs diepe rimpels verdwijnen. Helaas bestaat er nog geen operatie of facelift waarmee rokerslijntjes definitief verwijderd kunnen worden.

Stoppen met roken (als je rookt)

Stoppen met roken is één van de beste manieren om rokerslijntjes te verminderen. Roken kan namelijk leiden tot een versnelde afbraak van collageen en elastine, waardoor de huid sneller veroudert en rimpels en lijnen ontstaan. Door te stoppen met roken, kan de huid zich herstellen en kan de afbraak van collageen en elastine worden vertraagd. Het kan enige tijd duren voordat je verbeteringen ziet in je huid, omdat het herstelproces tijd nodig heeft.

Met welke merken werkt MOOI kliniek?

Bij MOOI kliniek werken we uitsluitend met verschillende A-merk fillers om jouw rokerslijntjes te behandelen. Onze fillers zijn van de hoogste kwaliteit. Bij MOOI werken we – zoals de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen én de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde adviseren – alleen met tijdelijke fillers. Het lichaam breekt deze zelf af binnen drie tot achttien maanden.

De meeste fillers bestaan uit de stof hyaluronzuur, dit is een natuurlijk voorkomend suikermolecuul dat in grote hoeveelheden aanwezig is in onze huid. Hyaluronzuurfillers zijn gemaakt van synthetisch hyaluronzuur, dat is ontworpen om de natuurlijke hyaluronzuur in het lichaam na te bootsen. Wanneer hyaluronzuurfillers worden geïnjecteerd in de huid, werkt het als een spons die water aantrekt en vasthoudt, waardoor het volume en de structuur van het behandelde gebied wordt verbeterd. Hyaluronzuurfillers zijn veilig doordat ons lichaam de stof afbreekt na verloop van de tijd. Bij MOOI kliniek werken we met de A-merken fillers: zoals Belotero.

De filler behandeling

Bij een rokerslijntjes filler-behandeling worden fillers geïnjecteerd om de fijne lijntjes en rimpels rond de mond te verminderen. De fillers helpen het volume te herstellen en de huid te verzachten, waardoor de rimpels boven de bovenlip minder zichtbaar worden. Dit zorgt voor een jongere, gladdere en MOOIERE uitstraling. De behandeling begint met een consult met één van onze specialisten om jouw gezichtscontouren te beoordelen en jouw gewenste resultaten te bespreken. Tijdens het consult bespreken wij de verschillende filler-opties, risico’s en voordelen van de behandeling.

De behandeling zelf duurt meestal niet langer dan 20 minuten. De arts zal eerst een verdovende crème aanbrengen, om het ongemak van de injecties te verminderen. Vervolgens zal de arts de filler met een dunne naald voorzichtig in de rimpels injecteren om het volume te verhogen en de huid strakker te maken. De rokerslijntjes filler-behandeling is een relatief snelle en eenvoudige procedure met een MOOI resultaat en het verschil is enorm. Het effect van de behandeling met fillers is direct zichtbaar.

Na de behandeling

Na een behandeling van de rokerslijntjes met fillers hoef je in principe niet te herstellen en er is geen sprake van napijn. In enkele gevallen ontstaat er een blauwe plek, enige roodheid of een kleine zwelling. Deze bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen tot een week. Het kan zijn dat je gedurende de eerste twee weken de filler voelt zitten. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zichtbaar en verdwijnt na twee weken.

Het is belangrijk om de eerste 24 uur na de na de behandeling je huid rust te geven. Probeer om zware inspanningen, zonlicht en het gebruik van make-up op de behandelde huid te vermijden.

Pas de eerste twee uur op met het drinken van hete dranken in verband met de verdoving die nog in de omgeving van je lippen aanwezig is.

Een behandeling van de rokerslijntjes met fillers geeft een MOOI resultaat. Je zult een jeugdige uitstraling krijgen, doordat de lijntjes bij je lip zijn verminderd.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

De duur van het effect van de rokerslijntjes filler-behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het type filler dat wordt gebruikt, de hoeveelheid die wordt geïnjecteerd en de individuele reactie op basis van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl.

Over het algemeen kunnen de resultaten van de rokerslijntjes filler-behandeling ongeveer 6 tot 9 maanden aanhouden, voordat er een vervolgafspraak nodig is. Dit betekent dat je gedurende deze periode een strakkere en jeugdigere uitstraling hebt. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de filler geleidelijk door het lichaam afgebroken en kunnen de rimpels rond om de lip weer terugkomen.

De hoeveelheid filler die nodig is voor een behandeling van de rokerslijntjes met fillers is variërend per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste mate van correctie en het type filler dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt voor de behandeling van deze rimpels vaak 0,6 ml filler gebruikt.

Net zoals bij iedere filler behandeling is er een kans op een blauwe plek. Een ander risico wat verbonden is aan een filler behandeling is dat per ongeluk een bloedvat verstopt raakt met een filler. Het risico is echter zéér klein. Als dit gebeurt dan is dit makkelijk te verhelpen met een oplosmiddel.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant