Marionetlijnen verminderen

Marionetlijnen verminderen

Marionetlijnen2024-01-15T12:36:31+00:00

Marionetlijnen filler-behandeling

Marionetlijnen zijn de rimpels die vanaf de mondhoeken naar beneden lopen, waardoor het gezicht er vermoeid of triest uit kan zien. We willen de trekken die elke mens uniek maken graag behouden, maar van een trieste uitstraling wordt niemand blij. De afhangende mondhoeken kunnen worden behandeld met een filler-behandeling, wat zorgt voor een frissere en jongere uitstraling. Bij MOOI kliniek werken we met verschillende A-merk fillers om jouw marionetlijnen te behandelen vanuit onze privékliniek in Maastricht. We adviseren je graag over de keuzes en opties. Plan een consult bij onze cosmetisch arts.

Wat zijn marionetlijnen en hoe krijg je ze?

Marionetlijnen zijn de lijnen die vanaf de mondhoeken naar beneden lopen en zorgen voor afhangende mondhoeken. De lijnen lopen richting de zijkant van de kin. Marionetlijnen worden zo genoemd omdat ze lijken op de lijnen van een marionetpop of buikspreekpop.

Marionetlijnen ontstaan door een verlies aan stevigheid van de huid naarmate je ouder wordt, waardoor de mondhoeken naar beneden zakken en rimpels tussen de mondhoeken en kin zichtbaar worden. De stevigheid van de huid gaat verloren door een combinatie van factoren, waaronder natuurlijke veroudering, verlies van collageen en elastine in de huid en zwaartekracht die de huid en weefsels naar beneden trekt. De huid wordt slapper waardoor de mondhoeken gaan hangen. Ook kan het gezichtsvolume afnemen naarmate we ouder worden, waardoor de huid minder ondersteuning heeft en de marionetlijnen nog meer opvallen. Andere factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van marionetlijnen zijn blootstelling aan de zon, roken, slechte voeding, stress en gezichtsuitdrukkingen zoals fronsen, glimlachen en pruilen.

Waarom fillers gebruiken bij hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken zijn een veel voorkomend teken van veroudering, met een marionetlijnen filler-behandeling worden de mondhoeken gelift. Door het corrigeren van de hangende mondhoeken krijgt je gezicht een frissere en krachtigere uitstraling. De hangende mondhoeken liften met fillers zorgt ervoor dat de huid rondom de mondhoeken strakker en de mondhoeken omhoog worden getild. Hiermee creëer je een MOOIe en opgewekte uitstraling en verdwijnt de vermoeide, sippe en/of trieste uitdrukking.

Met welke merken werkt MOOI kliniek?

Bij MOOI kliniek werken we uitsluitend met verschillende A-merk fillers om jouw marionetlijnen op te vullen. Onze fillers zijn van de hoogste kwaliteit. Bij MOOI werken we – zoals de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen én de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde adviseren – alleen met tijdelijke fillers. Het lichaam breekt deze zelf af binnen drie tot achttien maanden.

De meeste fillers bestaan uit de stof hyaluronzuur, dit is een natuurlijk voorkomend suikermolecuul dat in grote hoeveelheden aanwezig is in onze huid. Hyaluronzuurfillers zijn gemaakt van synthetisch hyaluronzuur, dat is ontworpen om de natuurlijke hyaluronzuur in het lichaam na te bootsen. Wanneer hyaluronzuurfillers worden geïnjecteerd in de huid, werkt het als een spons die water aantrekt en vasthoudt, waardoor het volume en de structuur van het behandelde gebied wordt verbeterd. Hyaluronzuurfillers zijn veilig doordat ons lichaam de stof afbreekt na verloop van de tijd. Bij MOOI kliniek werken we met de A-merken fillers: zoals Belotero.

De filler behandeling

Bij een marionetlijnen filler-behandeling worden fillers geïnjecteerd om de hangende mondhoeken te liften wat een opgewekte uitstraling geeft. De behandeling begint met een consult met één van onze specialisten om jouw gezichtscontouren te beoordelen en jouw gewenste resultaten te bespreken. Tijdens het consult bespreken wij de verschillende filler-opties, risico’s en voordelen van de behandeling.

De behandeling zelf duurt meestal niet langer dan 15 minuten. De arts zal indien nodig eerst een verdovende crème aanbrengen, om het ongemak van de injecties te verminderen. Vervolgens wordt de filler met een dunne naald voorzichtig in de marionetlijnen geinjecteerd om het volume te verhogen en de mondhoeken te liften. De marionetlijnen filler-behandeling is een relatief snelle en eenvoudige procedure met een MOOI resultaat. Het effect van de behandeling met fillers is direct zichtbaar.

Na de behandeling

Na een marionetlijnen filler-behandeling hoef je in principe niet te herstellen en er is geen sprake van napijn. In enkele gevallen ontstaat er een blauwe plek, enige roodheid of een kleine zwelling. Deze bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen tot een week. Het kan zijn dat je gedurende de eerste twee weken de filler voelt zitten. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zichtbaar en verdwijnt na twee weken.

Het is belangrijk om de eerste 24 uur na de na de behandeling je huid rust te geven. Probeer om zware inspanningen, zonlicht en het gebruik van make-up op de behandelde huid te vermijden.

Een behandeling van de marionetlijnen geeft een MOOI resultaat. Je zult een frisse en opgewekte uitstraling krijgen en de vermoeide en/of trieste uitstraling door de hangende mondhoeken zullen verdwijnen.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

De duur van het effect van de marionetlijnen filler-behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het type filler dat wordt gebruikt, de hoeveelheid die wordt geïnjecteerd en de individuele reactie op basis van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl.

Over het algemeen kunnen de resultaten van de marionetlijnen filler-behandeling tot wel één jaar aanhouden, voordat er een vervolgafspraak nodig is. Dit betekent dat je gedurende deze periode gladdere huid en een jeugdigere uitstraling hebt. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de filler geleidelijk door het lichaam afgebroken en kunnen de marionetlijnen langzaam weer toenemen.

De hoeveelheid filler die nodig is om de mondhoeken te liften is variërend per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste mate van correctie en het type filler dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt voor de behandeling van marionetlijnen vaak 1 ml filler gebruikt.

Net zoals bij iedere filler behandeling is er een kans op een blauwe plek. Een ander risico wat verbonden is aan een filler behandeling is dat per ongeluk een bloedvat verstopt raakt met een filler. Het risico is echter zéér klein. Als dit gebeurt dan is dit makkelijk te verhelpen met een oplosmiddel.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant