Lipfillers

Lipfillers

Lipfiller2024-01-15T12:35:04+00:00

Lipfiller: MOOIE volle lippen

Niet iedereen wordt geboren met volle lippen. Dik of dun, jouw mond en lippen zijn echte blikvangers. Wil je jouw lippen meer accentueren of wil je echt meer volume? Dan is een tijdelijke lipfiller een veilige en gangbare keuze. Omdat je overweegt iets aan je lippen te laten doen, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

Wat kun je doen aan dunne lippen?

Je bent geboren met dunne lippen en daar is niets mis mee. Er zijn verschillende manieren om je lippen te verfraaien en voller te laten lijken, bijvoorbeeld met lippenstift of een lippotlood. Lipfillers zijn ook al jaren een veilige behandeling voor mensen met dunne lippen. Met een lipfiller voeg je daadwerkelijk volume toe aan je lippen, terwijl lippenstift of permanente make-up enkel optisch een verschil maken.

Voor wie zijn lipfillers geschikt?

Onze kliniek wordt bezocht door twee type cliënten:

  1. Relatief jonge mensen vollere lippen wensen of een andere vorm (+21 jaar)
  2. De ‘oudere cliënt’, die volumeverlies en of liplijnen (ook wel de ‘Smoker’s lines’ of ‘barcodes’ in de volksmond) hebben.

Vanuit het oogpunt van algemene gezondheid, mag een behandeling met fillers niet worden uitgevoerd bij cliënten met actieve koortsblaasjes of bij gebruik van bepaalde medicatie. Ook tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding is een lipfiller behandeling niet mogelijk. Zorg daarom dat je bij het consult met de arts een overzicht bij je hebt van gebruikte medicatie en/of supplementen.

De lipfillers

De meest gebruikte fillers om lippen te vergroten bevatten hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Bij injectie kan de vorm, structuur of volume aangepast worden. Verzeker jezelf van een A-merk hyaluronzuur. Vraag naar een hyaluronzuur waarvan de lange termijneffecten en kans op complicaties bekend zijn. Bij MOOI werken we – zoals de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen én de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde adviseren – alleen met veilige en tijdelijke fillers van bekende A-merken zoals Belotero.

Goed om te weten is dat een lipfiller iets anders is dan een ‘lip flip’. Bij een lip flip behandeling wordt er een microdosis Botox in de spieren van de bovenlip gespoten. Botox is een spierontspanner en zorgt ervoor dat de bovenlip ontspant en dus een beetje omkrult. Hierdoor lijken de lippen iets voller en krullen ze bij lachen minder naar binnen.

De behandeling

Tijdens het intakegesprek zal de arts samen met jou kijken naar je gezicht, lippen en adviseren wat voor jou een geschikte behandeling is je lippen mooier en voller te maken. Jullie bespreken bijvoorbeeld het gewenste resultaat, welk merk filler het beste past, hoeveel ml nodig is en ook de mogelijke bijwerkingen. Vaak kan er direct na het consult behandeld worden.

De plastisch chirurg of cosmetisch arts spuit de filler met een heel dun naaldje in je lippen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De lippen zijn erg gevoelig en om de lippen iets te verdoven kunnen we gebruik maken van een crème ofwel een tandarts verdoving waarbij er kleine prikjes rondom de mond worden gezet zodat deze geheel verdoofd is.

Na de fillerbehandeling

Direct na de behandeling kunnen je lippen wat roder en gezwollen zijn, maar in veel gevallen zien je lippen er direct mooi uit. Na een paar dagen zie je al het eindresultaat. Om eventuele zwelling tegen te gaan, mag je je lippen koelen met een koudcompres maar voorkom dat je te veel druk uitoefent op je lippen. Masseer je lippen niet. Verder mag je tot 24 uur na de lipfiller behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. De huid is extra gevoelig wanneer deze wordt blootgesteld aan UV-straling, dit kan het resultaat beïnvloeden.

lippen laten opvullenresultaat lipfillers

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

Direct na de behandeling zijn je lippen mogelijk nog wat rood en gezwollen. Wacht een aantal dagen om het eindresultaat te beoordelen. Er bestaat voor de hyaluronzuurfiller een oplosmiddel, namelijk hyalase. Wanneer dit geïnjecteerd wordt zullen je lippen weer het volume van je eigen lippen krijgen. Echter, wanneer je tijdens het consult je wensen voorlegt aan de cosmetisch arts, dan zullen je lippen mooi in verhouding zijn met je gezicht. Verwacht bij MOOI kliniek geen extreem opgespoten lippen, zoals knakworstjes of de bekende duckfaces.

Gemiddeld heb je er 1 jaar plezier van.

Na het consult weet je precies wat de lipfiller behandeling voor jou kost. De kosten zijn namelijk afhankelijk van het merk filler en de hoeveelheid die gebruikt moet worden. Bekijk hier onze tarievenlijst voor een prijsindicatie.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant