Hyaluronzuur en Collageen fillers

Dat er fillers worden gebruikt om volumeverlies te compenseren en rimpels op te vullen, dat is bekend. Maar weet je ook met welke stof dit gebeurt? Bij MOOI kliniek kun je terecht voor hyaluronzuur fillers en collageen stimulerende fillers. We werken met beide producten vanuit onze privékliniek in Maastricht. We adviseren je graag over de keus tussen beide. Plan een consult.

Wat doet hyaluronzuur?

De meeste fillers bestaan uit de stof hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof en wordt om deze redenen ook langzaam afgebroken. Hyaluronzuur ondersteunt de huid om er jong uit te blijven zien. Het stofje zorgt ervoor dat de huid in balans blijft, beschermd wordt en zich steeds vernieuwd. Daarnaast heeft hyaluronzuur ook het vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden. Het zorgt voor een beter vochtopname, waardoor de huid goed gehydrateerd blijft en er ook steviger uit. Hyaluronzuur helpt ook bij het behouden van de elasticiteit van de huid en gaat huidveroudering tegen. Hyaluronzuur heeft dus enorm veel voordelen voor de huid en is een van de beste ingrediënten die je in je huidverzorging kan aantreffen. Zorg dus gerust voor een goede dag- en nachtcrème met hyaluronzuur, zodat je je huid elke dag kan verzorgen.

Hyaluronzuurfillers

Wat een crème met hyaluronzuur helaas niet kan is bestaande rimpels laten verdwijnen. Als je last hebt van volumeverlies of diepe rimpels in je gezicht, dan kun je deze wél tijdelijk laten verdwijnen met behulp van een hyaluronzuurfiller. Met hyaluronzuurfillers kun je de contouren van je gezicht verbeteren en rimpels opvullen. Een groot voordeel van deze fillers is dat je hyaluronzuurfillers kunt oplossen als er iets misgaat. Een nadeel is dat de filler na 12 tot 24 maanden vanzelf oplost en je de behandeling moet herhalen.

Bij MOOI werken we – zoals de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen én de Nederlandse Vereniging voor Cosmetisch Dermatologie adviseren – alleen met veilige en tijdelijke A-merk fillers van het merk Belotero.

Veel voorkomende behandelingen:

Wat doet collageen?

Collageen is een belangrijk eiwit dat ons lichaam zelf aanmaakt. Collageen is belangrijk voor ons hele lichaam, maar speelt ook een belangrijke rol in de stevigheid en elasticiteit van de huid van binnenuit. Ongeveer tot ons 25ste levensjaar kan ons lichaam goed collageen aanmaken en daarna wordt er steeds minder aangemaakt. Bereik je de mooie leeftijd van 50? Dan kun je ervan uitgaan dat jouw lichaam heel weinig collageen aanmaakt en de huidelasticiteit verminderd. Je huid wordt nu slapper en dunner en dat brengt rimpels met zich mee.

Collageenfillers

De term collageenfillers is eigenlijk niet helemaal juist, het betreft een collageenstimulator. Het merk Radiesse® heeft een fillergel met een collageenstimulator (Calciumhydroxyapatite) daar aan toegevoegd. Deze stof stimuleert de huid om weer meer collageen aan te maken, zodat de huid strakker en gelift wordt. Nieuw collageen wordt in de loop van de weken en maanden na de behandeling aangemaakt waardoor een slappe huid strakker en elastischer wordt. De filler werkt direct, maar het beste resultaat behaal je na enkele maanden.

De filler behandeling

De behandeling zelf duurt meestal niet langer dan 20 minuten. De arts zal eerst een verdovende crème aanbrengen, om het ongemak van de injecties te verminderen. Vervolgens zal de arts de filler met een dunne naald voorzichtig in de rimpels injecteren om het volume te verhogen en de huid strakker te maken. Het effect van de behandeling met fillers is direct zichtbaar.

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.