Traangootjes

Traangootjes

Traangootjes2024-01-15T12:41:21+00:00

Traangootfillers

De traangoot loopt vanaf je binnenste ooghoek naar je wang. Hoe opvallend je traangootjes zijn, is afhankelijk van je leeftijd en de structuur van je gezicht. Niet iedereen heeft duidelijke traangootjes, maar als jij dat wel hebt, dan begrijpen wij het als je hier last van hebt. Diepe traangootjes zorgen namelijk voor een oudere en vermoeide uitstraling. Bij MOOI kliniek werken we met verschillende A-merk fillers om jouw traangootjes te behandelen vanuit onze privékliniek in Maastricht. Plan een consult bij onze cosmetisch arts.

Verschil tussen wallen en donkere kringen

Veel mensen denken dat ze last hebben van wallen onder hun ogen. Dat is natuurlijk goed mogelijk, maar vaak worden wallen en juist wat ingevallen ogen, of donkere kringen onder de ogen verward met wallen. Wallen zien eruit als een soort vochtkussentjes en zijn eigenlijk een verdikking van slappe huid onder de oogleden. Door de wallen lijken je ogen juist wat verdikt van onder. Donkere kringen lijken meer op donkere groeven onder de ogen, alsof de huid wat ingevallen is. De donkere kleur kan erfelijk bepaald zijn, maar kan ook in de loop der jaren ontstaan. Je huid wordt dan dunner. Bij je ogen is deze huid sowieso al erg dun. Je kunt dan door de huid heen de blauwe vaatjes of het grijze botvlies van je schedel zien. Dat noemen we de traangootjes.

Hoe ontstaan traangootjes?

Iedereen heeft in meer of mindere maten traangootjes. Indien je last heb van ingevallen traangootjes of donkere krijgen onder je ogen dan zijn er meerdere oorzaken mogelijk. Bijvoorbeeld stress, roken, vochttekort of vermoeidheid. In dit geval verdwijnen de donkere kringen meestal vanzelf. Op een latere leeftijd kun je ontdekken dat de donkere kringen niet meer weg gaan. Dit komt vooral door volumeverlies. Naarmate je ouder wordt treedt namelijk huidveroudering op. Je maakt minder collageen en elastine aan. Je slapen gaan hierdoor dieper staan en de bindweefsellaag onder de ogen wordt slapper. Als gevolg hiervan kan het weefsel onder je ogen verplaatsen en gaan hangen. Hierdoor wordt het geultje onder je oog dieper en ontstaat er meer schaduwvorming, wat leidt tot de donkere kringen, ofwel traangootjes.

Een andere reden voor donkere kringen is erfelijk bepaalt. Dit betekent dat je een aanleg van nature hebt voor het ontwikkelen van volumeverlies en dunnere en doorschijnende huid onder de ogen.

Wanneer gebruik je een filler behandeling?

Als je je stoort aan je vermoeide uitstraling of je oogopslag, dan kun je een traangoot filler behandeling overwegen. Met een traangootfiller kunnen we dat volumeverlies gemakkelijk tegengaan zodat de traangoot minder zichtbaar wordt. Hiervoor gebruiken we een hyaluronzuurfiller. Hyaluronzuur komt van nature voor in onze huid en wordt om deze redenen ook langzaam afgebroken. Fillers met hyaluronzuur worden het meest gebruikt in de cosmetische chirurgie en het effect van de filler verdwijnt ook na meerdere maanden.

Met welke merken werkt MOOI kliniek?

Bij MOOI kliniek werken we uitsluitend met verschillende A-merk fillers om het gebied onder je ogen te behandelen. Onze fillers zijn van de hoogste kwaliteit. Bij MOOI werken we – zoals de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen én de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde adviseren – alleen met tijdelijke fillers. Het lichaam breekt deze zelf af binnen drie tot achttien maanden.

De meeste fillers bestaan uit de stof hyaluronzuur, dit is een natuurlijk voorkomend suikermolecuul dat in grote hoeveelheden aanwezig is in onze huid. Hyaluronzuurfillers zijn gemaakt van synthetisch hyaluronzuur, dat is ontworpen om de natuurlijke hyaluronzuur in het lichaam na te bootsen. Wanneer hyaluronzuurfillers worden geïnjecteerd in de huid, werkt het als een spons die water aantrekt en vasthoudt, waardoor het volume en de structuur van het behandelde gebied wordt verbeterd. Hyaluronzuurfillers zijn veilig zijn doordat ons lichaam de stof afbreekt na verloop van tijd. Bij MOOI kliniek werken we met de A-merken fillers: zoals Belotero.

De filler behandeling

Bij een traangoot filler-behandeling wordt een hyaluronzuurfiller geïnjecteerd in het gebied onder je ogen. De fillers helpen het volume te herstellen en de huid te verzachten, waardoor donkere kringen verdwijnen. Dit zorgt voor een jongere, frisse en MOOIe uitstraling. De behandeling begint met een consult met één van onze specialisten om jouw gezichtscontouren te beoordelen en jouw gewenste resultaten te bespreken. Tijdens het consult bespreken wij de verschillende filler-opties, risico’s en voordelen van de behandeling.

De behandeling zelf duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Je zult het een beetje voelen dat dit gebeurd, echter pijnlijk is het niet. De filler bevat namelijk ook wat verdoving. De traangoot filler-behandeling is een relatief snelle en eenvoudige procedure met een MOOI resultaat. Het effect van de behandeling met fillers is direct zichtbaar, maar het resultaat is het mooiste na 2 weken.

Na de behandeling

Na een filler-behandeling hoef je in principe niet te herstellen en er is geen sprake van napijn. In enkele gevallen ontstaat er een blauwe plek, enige roodheid of een kleine zwelling. Deze bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen tot een week. Het kan zijn dat je gedurende de eerste twee weken de filler voelt zitten. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zichtbaar en verdwijnt na twee weken.

Het is belangrijk om de eerste 24 uur na de na de behandeling je huid rust te geven. Probeer om zware inspanningen, zonlicht en het gebruik van make-up op de behandelde huid te vermijden. Een behandeling van de traangoot geeft een MOOI resultaat en zal je vermoeide uitstraling wegnemen.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

De duur van het effect van de traangoot filler-behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het type filler dat wordt gebruikt, de hoeveelheid die wordt geïnjecteerd en de individuele reactie op basis van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl.

Over het algemeen kunnen de resultaten 1 tot 1,5 jaar aanhouden, voordat er een vervolgafspraak nodig is. Dit betekent dat je gedurende deze periode een krachtigere en jeugdigere uitstraling hebt. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de filler geleidelijk door het lichaam afgebroken en kunnen de donkere kringen weer meer zichtbaar worden.

De hoeveelheid filler die nodig is voor een behandeling van de traangoot met fillers is variërend per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste mate van correctie en het type filler dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt voor de behandeling traangootjes 1 ml filler gebruikt voor beide ogen.

Net zoals bij iedere filler behandeling is er een kans op een blauwe plek. Een ander risico wat verbonden is aan een filler behandeling is dat per ongeluk een bloedvat verstopt raakt met een filler. Het risico is echter zéér klein. Als dit gebeurt dan is dit makkelijk te verhelpen met een oplosmiddel.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant