Botox® en Bocouture® injectables

Botuline toxine kennen we beter onder de merknaam ‘Botox®‘ van Allergan. ‘Bocouture®’ is een nieuwe, gezuiverde vorm van Botuline toxine. Bij MOOI kliniek werken we met beide producten vanuit onze privékliniek in Maastricht. We adviseren je graag over de keus tussen beide. Plan een consult.

Wat doet Botox®?

Botulinum toxine is de werkzame stof in de injectable die ervoor zorgt dat een spier verlamd raakt, ofwel verslapt. Het vult dus geen rimpels op, maar geeft het gezicht vaak een gerustere look doordat het bepaalde spieren in het gezicht laat ontspannen. De werking van Botulinum toxine is 3 tot 4 maanden.

Fijne rimpels verdwijnen meestal na een eerste Botox® behandeling. Diepere rimpels hebben herhaalde behandelingen nodig of een combinatiebehandeling met een filler.

Rimpels verminderen 

Botox® wordt het meest gebruikt voor het voorhoofdrimpels en fronsrimpels. Ook de kraaienpootjes en de kleine rimpels rondom de ogen kunnen daarmee heel goed behandeld worden. Botuline toxine kan ook gebruikt worden voor de behandeling van de lachrimpeltjes op de neus, de zogenaamde Bunny lines. Een Gummy smile, kan verholpen worden als je vind dat je teveel zichtbaar tandvlees hebt bij het lachen. Dit kan worden opgelost zónder dat het je gezichtsuitdrukking verandert.

Klik op onderstaande behandelingen om er meer over te lezen.

Botox® tegen zweten

Botox oksels zweten

Overmatig transpireren (zweten) van de oksels en de handen kan ook met botuline toxine effectief worden behandeld. De werkingsduur van deze botuline toxine behandeling is zes tot twaalf maanden.

Lees hier meer over de behandeling van de oksels.

De Botox® behandeling

Het middel wordt met hele dunne naaldjes in de spieren gespoten die de rimpels veroorzaken. De behandeling duurt ongeveer een kwartier; een verdoving is niet nodig. Daarna is de huid wat rood en gezwollen. Na een paar dagen zie je al resultaat.

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.