Botox® in de oksels bij overmatig zweten

Botuline toxine is de werkzame stof die ervoor zorgt dat een spier in een ontspannen toestand raakt. Botox® wordt veel gebruikt om rimpels in het gezicht tegen te gaan en te verminderen. Doordat de spieren in het gelaat ontspannen, ga je mimiek rimpels tegen. Wat echter veel mensen niet weten is dat Botox ook voor gebruikt kan worden bij overmatig zweten. Het zorgt er namelijk voor dat de zweetkliertjes tijdelijk niet meer werken.

Geen natte oksels meer

Iedereen transpireert, maar niet iedereen transpireert even erg. Heb jij snel natte plekken in je shirts door zweetoksels? Of heb jij het gevoel dat je overmatig transpireert? Voel je je vaak ongemakkelijk omdat je snel naar zweet ruikt? Dan kun je er iets aan laten doen. Na een Botox-behandeling van de oksels, worden de zweetklieren tijdelijk stil gelegd waardoor ze geen zweet meer kunnen produceren.

De behandeling

Je komt naar de MOOI kliniek voor een consult bij de cosmetisch arts of plastisch chirurg. Het is goed om alvast je oksels te ontharen voor het consult. Tijdens het consult zal de behandeling, de risico’s en de nazorg uitvoerig worden besproken. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, het herstel en de exacte kosten. Vaak kan indien gewenst de behandeling direct worden uitgevoerd. Plan je consult!

De behandeling zelf duurt ongeveer 20 minuten. De meeste mensen vinden de prikjes niet pijnlijk en goed te verdragen.

Resultaat

Twee weken na de behandeling is het resultaat optimaal, en ben je voorlopig van je zweetoksels verlost.  De zweetkliertjes zijn gemiddeld 3 maanden volledig uitgeschakeld, vaak heeft het hierna nog 3 maanden nodig voordat deze kliertjes weer op hun oude niveau van zweetproductie  zijn. Je hebt dus vaak bijna een half jaar plezier van deze behandeling.

FAQ bij Botox in de oksels

Ga ik op andere plekken meer zweten na de behandeling?En kan het geen kwaad om die zweetklieren stil te leggen?

 De oksels zijn ongeveer 2% van je totale lichaamsoppervlakte. Je zweet over je gehele lichaam zonder dat je dit doorhebt. Dek je arm maar eens af met een stukje plastic. Als je 2% van je lichaamsoppervlak behandeld met toxine zal je hierdoor niet op andere plekken meer gaan zweten.

Zijn er verder nog risico’s verbonden aan deze behandeling?

Dit is een behandeling met dezelfde risico’s dan een andere injectable behandeling. De meest voorkomende zijn roodheid en mogelijk een blauwe plek. Meestal zijn deze binnen een paar dagen weer verdwenen.

Ik heb last van zweethanden en/of voeten, werkt de behandeling hier ook voor?

Er is ook een mogelijkheid om de zweetklieren van de handen en voeten te behandelen. Hier zijn wel andere risico’s aan verbonden. Onze arts zal je hierover inlichten indien je deze behandeling overweegt.

Werkt dit ook voor mijn voorhoofd?

Ook op het voorhoofd werkt deze anti-transpiratie behandeling. Soms kan het ook zo zijn dat de voorhoofdsrimpels ook minder hierdoor worden.

Kan ik na de behandeling meteen weer aan het werk?

Na de behandeling is het belangrijk om de eerste 24 uur niet te veel te zweten. Dus zolang je werk niet te intensief is, kan er gewoon gewerkt worden.

 

Voel je MOOI,
Rachel

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.