Voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels behandelen2024-01-15T12:42:05+00:00

Rimpels voorhoofd behandelen

De rimpels die horizontaal op je voorhoofd lopen noemen we voorhoofdsrimpels. Deze rimpels beginnen vaak als oppervlakkige en kleine lijntjes op het voorhoofd en kunnen uitgroeien tot diepe grove rimpels. Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van blijvende voorhoofdrimpels, soms meerdere boven elkaar, die de gezichtsuitdrukking nadelig beïnvloeden. Omdat je overweegt iets aan je voorhoofdsrimpels te gaan doen, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

Waardoor krijg je voorhoofdsrimpels?

Voorhoofdrimpels worden voornamelijk veroorzaakt door expressie; het optrekken van de wenkbrauwen. Deze spieren worden gebruikt bij het uitdrukken van emoties zoals verbazing, zorg of boosheid, en worden daarom veelvuldig gebruikt in het gezicht. Maar rimpels krijgen is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Naarmate je ouder wordt, neemt het collageen en elastine in de huid af. Hierdoor wordt de huid dunner en minder elastisch en minder stevig. Als je veel je mimiek gebruikt en hierbij dus veel fronst en je wenkbrauwen op trekt, dan ontstaan op de lange termijn diepe rimpels. Het verouderingsproces kan worden verergerd door blootstelling aan de zon, stress, roken of slechte eet- en leefgewoonten.

Wanneer je voorhoofdrimpels behandelen met Botox?

Wanneer jij je stoort aan je voorhoofdsrimpels, dan kun je overwegen om ze te laten behandelen. Voor de meeste mensen worden de rimpels storend zodra de lijntjes ook blijven staan bij een ontspannen gezicht. Daarnaast zijn er ook genoeg jonge mensen die vooral de horizontale lijntjes op hun voorhoofd willen voorkomen. Het is namelijk zo dat botox zowel preventief werkt als dat het daadwerkelijk de lijntjes die er al zijn verbeterd.

Zomaar even stoppen met je wenkbrauwen optillen en fronsen is niet altijd even makkelijk. Het zijn vaak gewoonten waar je jezelf niet bewust van bent en die lastig af te leren zijn. Een hulpmiddel om te stoppen met fronsen en je wenkbrauwen optillen is Botox: een spierontspanner. De stof Botuline Toxine (Botox) zorgt ervoor dat de spiersamentrekking vermindert en de huid zich ontspant. Zo voorkom je diepe voorhoofdrimpels.

Wanneer je voorhoofdrimpels behandelen met een filler?

Als je al rimpels hebt hoef je niet direct fillers hierin te injecteren. Als je (meerdere malen) met toxine behandeld wordt, worden ook de bestaande rimpels vanzelf minder. Gaan je voorhoofdrimpels niet weg, dan kun je deze mogelijk laten opvullen met een filler. Fillers worden gebruikt op volume verlies op te vangen, met andere woorden: rimpels op te vullen. Bij MOOI werken we alleen met veilige botuline toxine en tijdelijke fillers. Bij voorkeur gebruiken wij hiervoor de hyaluronzuurfillers van Belotero.

Botox® of Bocouture®

Bij MOOI kliniek werken we met twee verschillende merken spierverslappers: Botox® en Bocouture®. Botox® is het bekende merk van Allergan. Bocouture® is een nieuwe, gezuiverde vorm van Botuline toxine. Tijdens een consult lichten wij je voor over beide merken en helpen we bij het maken van de juiste keuze.

Consult en de behandeling

Tijdens het intakegesprek zal de arts samen met jou kijken naar je gezicht, rimpels en huid. Ook kijken we naar de reden waarom je je wenkbrauwen zo vaak optilt. Mogelijk is er sprake van laagstaande wenkbrauwen of heb je last van overhangende oogleden. In zo’n geval lost een Botox behandeling één probleem op, maar kan er een ander ontstaan. Voordat we overgaan tot een behandeling adviseert een specialist jou over een geschikte behandeling is. Indien Botox een geschikte behandeling is voor je voorhoofdrimpels, kun je vaak direct na het consult behandeld worden.

Bij de Botox behandeling wordt de stof met  een heel dun naaldje in de spieren gespoten die de rimpels veroorzaken. Het is heel belangrijk dat er een natuurlijk resultaat wordt behaald en jouw uitstraling niet verloren gaat. Kies daarom altijd voor een Botox behandeling bij een specialist zoals een cosmetisch arts of plastisch chirurg. De behandeling duurt ongeveer een kwartier; een verdoving is niet nodig. Daarna is de huid wat rood en gezwollen, dit trekt binnen ongeveer een kwartier ook weer weg. Je bent wel gewoon toonbaar en kunt dus ook direct weer aan het werk na de behandeling. Na een paar dagen begint het te werken en na twee weken is het spierontspannende effect optimaal.

Na de behandeling

Er is zelden sprake van bijwerkingen na een Botox behandeling. Bij zwelling of napijn kan je de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres maar dit is meestal niet nodig. Na de behandeling mag je vrijwel alles weer doen. Wij adviseren alleen om de eerste 3 tot 4 uur je hoofd rechtop de houden, en 24 uur niet e gaan sporten (ook geen yoga), zonnebank of sauna te gaan.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

Als de huid goed gehydrateerd is zullen fijne lijntjes minder opvallen. Echter diepere voorhoofdsrimpels zijn helaas niet meer te verhelpen met enkel crème. Immers als de mimiek aanwezig blijft zul je door blijven gaan het met ontwikkelen van lijntjes. Dan is een toxine behandeling toch de aangewezen keuze. Door de huid rondom je ogen goed te hydrateren kan je de vorming van rimpels langer uitstellen, maar niet voorkomen.

Dit verschilt per persoon. Hoe vaker je reeds een toxine behandeling uitgevoerd hebt hoe langer het effect ook vaak aanwezig blijft. Zo zal het effect in het begin vaak rond de 3 maanden aanhouden en later kan dit rekken tot 4-6 maanden.

Idealiter kan je je wenkbrauwen wel nog subtiel optrekken. Echter niet dusdanig sterk dat er nog rimpels ontstaan. Er kan altijd gespeeld worden met de dosering om het gewenste resultaat te behalen. Zo zal de arts altijd vragen naar de wenst van je botox resultaat. Samen maken jullie dan een behandelplan.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant