Gummy smile: tandvleeslach verminderen

Gummy smile: tandvleeslach verminderen

Gummy smile2023-09-25T18:08:59+00:00

Gummy smile: tandvleeslach verminderen

Lachen is gezond en dat doe je het liefst de hele dag. Maar jij niet. Jij lacht nu liever met gesloten lippen of met een hand voor je mond. Een zogenaamde tandvleeslach is niets om je voor te schamen en vaak aangeboren. Toch kan het zijn dat je het niet mooi of fijn vindt dat er bij jou zoveel tandvlees zichtbaar wordt tijdens het lachen. Omdat je overweegt hier iets aan te gaan doen, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

Wat is een gummy smile?

Een gummy smile is een term die wordt gebruikt om een glimlach te beschrijven waarbij veel van het tandvlees zichtbaar is. Bij een gummy smile wordt meestal meer dan 2 millimeter van het tandvlees blootgesteld wanneer iemand lacht. Het kan zijn dat je dit zelf niet prettig vindt of dat je tanden in verhouding erg kort lijken, terwijl dat niet zo is.

Er zijn verschillende oorzaken van een gummy smile, waaronder te veel tandvleesweefsel, een kort bovenlipje, een hoge liplijn of overactieve spieren in het gezicht. Een gummy smile is vaak aangeboren en kan daardoor al op jonge leeftijd zichtbaar zijn.

Wanneer je tandvleeslach laten behandelen?

Wanneer jij je stoort aan jouw lach of zelfs schaamt voor je lach, dan is het goed om te weten dat het heel makkelijk behandeld kan worden. De meeste mensen die hun gummy smile laten behandelen, vinden het vooral zelf niet mooi en merken dat ze minder lachen of lachen met hun hand voor hun mond.

Gummy Smile verminderen met Botox

In de meeste gevallen kan je gummy smile behandeld worden met een spierontspanner zoals Botox. De spiertjes die je bovenlip omhoogtrekken tijdens het lachen zijn bij jou overactief. Door de spierontspanner trekken de zogenaamde lachspiertjes je bovenlip minder ver omhoog waardoor je tandvlees voortaan netjes achter je bovenlip blijft. Na de Botox-behandeling kun je weer voluit lachen en behoud je jouw natuurlijke uitstraling.

Botox® of Bocouture®

Bij MOOI kliniek werken we met twee verschillende merken spierverslappers: Botox® en Bocouture®. Botox® is het bekende merk van Allergan. Bocouture® is een nieuwe, gezuiverde vorm van Botuline toxine. Tijdens een consult lichten wij je voor over beide merken en helpen we bij het maken van de juiste keuze.

Consult en de behandeling

Tijdens het intakegesprek zal de arts samen met jou kijken naar je gezicht, je lach en tandvlees en adviseren wat voor jou een geschikte behandeling is om de gummy smile te verminderen of verwijderen. Vaak kan er direct na het consult behandeld worden.

Bij de Botox behandeling wordt de stof middels twee injecties in de spieren gespoten die jouw bovenlip ver omhoogtrekken. Lachen zorgt voor de mimiek in je gezicht, dus is het heel belangrijk dat er een natuurlijk resultaat wordt behaald en jouw uitstraling niet verloren gaat. Kies daarom altijd voor een Botox behandeling bij een specialist zoals een cosmetisch arts of plastisch chirurg. De behandeling duurt ongeveer een kwartier; een verdoving is niet nodig.

Na de behandeling

Er is zelden sprake van bijwerkingen na een Botox behandeling. Bij zwelling of napijn kan je de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres maar dit is meestal niet nodig. Na de behandeling mag je vrijwel alles weer doen. Wij adviseren alleen om de eerste 3 tot 4 uur je hoofd rechtop de houden, en 24 uur niet e gaan sporten (ook geen yoga), zonnebank of sauna te gaan.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

Je kan zeker nog lachen, echter zal wel je lach iets veranderen. Dit is natuurlijk de bedoeling van de behandeling. Je zult je bovenlip minder sterk optrekken waardoor minder van je tandvlees zichtbaar is.

Dit verschilt per persoon. Hoe vaker je reeds een toxine behandeling uitgevoerd hebt hoe langer het effect ook vaak aanwezig blijft. Zo zal het effect in het begin vaak rond de 3 maanden aanhouden en later kan dit rekken tot 4-6 maanden.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant