Kraaienpootjes verwijderen

Kraaienpootjes verwijderen

Kraaienpootjes: rimpels rondom de ogen2024-01-15T12:33:59+00:00

Kraaienpootjes: rimpels rondom de ogen verwijderen

Lachen is gezond en doe je het liefst de hele dag. Naarmate je ouder wordt, valt je misschien op dat je rimpels rondom je ogen krijgt tijdens het lachen. Misschien blijven deze rimpels ook bestaan wanneer je gewoon ontspannen kijkt. De rimpels naast je ogen noemen we kraaienpootjes of lachrimpels. Omdat je overweegt iets aan de kraaienpootjes te gaan doen, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

Wat zijn kraaienpootjes en hoe krijg je ze?

Kraaienpootjes zijn de lachrimpels naast je ogen. Deze rimpels lijken op een pootafdruk van een kraai, vandaar de benaming. Je ziet de kraaienpootjes het meest zodra je lacht of knijpt met je ogen. Dit is ook hoe kraaienpootjes ontstaan. De huid rondom je ogen trekt samen tijdens het lachen, waardoor plooien ontstaan. Door de mimiek in het gezicht wordt je huid steeds op dezelfde plaats gevouwen en op die plaatsen ontstaan de rimpels. Wanneer je jong bent zie je deze rimpeltjes niet meer zodra je lachbui voorbij is, maar wanneer je ouder wordt, wordt je huid dunner en minder elastisch. Dat komt doordat de productie van collageen en elastine in de huid verandert. Dit begint meestal tussen de 30 – 40 jaar. Hierdoor blijven de rimpeltjes zichtbaar en ontstaan er dus blijvende kraaienpoten. Andere factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van kraaienpootjes zijn blootstelling aan de zon, roken, uitdroging en genetische aanleg.

Wanneer je kraaienpootjes laten behandelen?

Wanneer jij je stoort aan de kraaienpootjes, dan kun je overwegen om ze te laten verwijderen. Voor de meeste mensen worden de kraaienpootjes storend zodra de lijntjes ook blijven staan bij een ontspannen gezicht. Daarnaast zijn er ook genoeg jonge mensen die vooral de kraaienpootjes willen voorkomen.

Kraaienpootjes verminderen met Botox

Merk je dat je kraaienpootjes krijgt tijdens het lachen? Dan kun je dit behandelen met een spierontspanner zoals Botox. Door de spierontspanner trekken de zogenaamde lachspiertjes rondom je ogen niet meer samen en wordt de huid hier niet meer gevouwen waardoor rimpels ontstaan. Bestaande rimpels zullen ook langzaam wegtrekken, maar wanneer deze rimpels te diep zijn dan is een behandeling met Botox alleen niet voldoende. Dan is het mooier om de kraaienpootjes te verzachten met behulp van tijdelijke fillers. De rimpels worden dan opgevuld. Bij voorkeur gebruiken wij hiervoor de hyaluronzuurfillers van Belotero.

Botox® of Bocouture®

Bij MOOI kliniek werken we met twee verschillende merken spierverslappers: Botox® en Bocouture®. Botox® is het bekende merk van Allergan. Bocouture® is een nieuwe, gezuiverde vorm van Botuline toxine. Tijdens een consult lichten wij je voor over beide merken en helpen we bij het maken van de juiste keuze.

Consult en de behandeling

Tijdens het intakegesprek zal de arts samen met jou kijken naar je gezicht, rimpels en huid en adviseren wat voor jou een geschikte behandeling is om de kraaienpootjes te verminderen of verwijderen. Vaak kan er direct na het consult behandeld worden.

Bij de Botox behandeling wordt de stof met  een heel dun naaldje in de spieren gespoten die de rimpels veroorzaken. Het is heel belangrijk dat er een natuurlijk resultaat wordt behaald en jouw uitstraling niet verloren gaat. Kies daarom altijd voor een Botox behandeling bij een specialist zoals een cosmetisch arts of plastisch chirurg. De behandeling duurt ongeveer een kwartier; een verdoving is niet nodig. Daarna is de huid wat rood en gezwollen, dit trekt binnen ongeveer een kwartier ook weer weg. Je bent wel gewoon toonbaar en kunt dus ook direct weer aan het werk na de behandeling. Na een paar dagen begint het te werken en na twee weken is het spierontspannende effect optimaal.

Na de behandeling

Er is zelden sprake van bijwerkingen na een Botox behandeling. Bij zwelling of napijn kan je de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres maar dit is meestal niet nodig. Na de behandeling mag je vrijwel alles weer doen. Wij adviseren alleen om de eerste 3 tot 4 uur je hoofd rechtop de houden, en 24 uur niet te gaan sporten (ook geen yoga), zonnebank of sauna te gaan.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

Als de huid goed gehydrateerd is zullen fijne lijntjes minder opvallen. Echter diepere kraaienpootjes zijn helaas niet meer te verhelpen met enkel crème. Immers als de mimiek aanwezig blijft zul je door blijven gaan het met ontwikkelen van lijntjes. Dan is een toxine behandeling toch de aangewezen keuze.

Dit verschilt per persoon. Hoe vaker je reeds een toxine behandeling uitgevoerd hebt hoe langer het effect ook vaak aanwezig blijft. Zo zal het effect in het begin vaak rond de 3 maanden aanhouden en later kan dit rekken tot 4-6 maanden.
Je kan zeker nog lachen. Wel zullen de lijntjes naast je ogen minder aanwezig zijn bij het lachen. Vaak geeft dit een rustigere uitstraling in het gezicht.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant