Fronsrimpels

Fronsrimpels

Fronsrimpels behandelen2024-01-15T12:29:39+00:00

Fronsrimpels behandelen

Heb je verticale lijntjes tussen je wenkbrauwen? Of één diepere rimpel net boven je neus die niet meer weggaat? Dat is een fronsrimpel. Fronsrimpels kun je voorkomen, behandelen en verwijderen met Botox en eventueel aangevuld met een fillerbehandeling. Omdat je een overweegt iets aan de fronsrimpels te gaan doen, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

Wat zijn fronsrimpels en hoe krijg je ze?

Fronsrimpels worden vaak verward met de rimpels op je voorhoofd. Wat de rimpels met elkaar gemeen hebben is dat ze beide ontstaan door herhaalde spierbewegingen en expressies. Fronsrimpels vormen zich tussen je wenkbrauwen. Je krijgt ze wanneer je wenkbrauwen veelvuldig gebruikt door bijvoorbeeld te fronsen, boos te kijken of je ogen dicht te knijpen voor de zon. Wanneer je huid nog jong is, trekken de lijntjes gewoon weer weg wanneer je de spieren ontspant. Maar wanneer je ouder wordt, wordt je huid dunner en minder elastisch. Dat komt doordat de productie van collageen en elastine in de huid verandert. Dit begint meestal tussen de 30 – 40 jaar. Hierdoor blijven de rimpeltjes zichtbaar en ontstaan er dus blijvende fronsrimpels. Soms is er zelfs sprake van een diepe groef tussen je wenkbrauwen. Hoewel fronsrimpels een natuurlijk onderdeel zijn van het verouderingsproces, is het ook erfelijk. Als een van je ouders er last van heeft, dan heb jij ook een grotere kans dat je ze krijgt. Overmatige blootstelling aan de zon, roken of stress kan het verouderingsproces versnellen.

Wanneer je fronsrimpels laten behandelen?

Als je merkt dat je de spieren rondom je wenkbrauwen veelvuldig gebruikt en je huid zich ook snel vouwt op die plekken, dan kun je overwegen om dit vroegtijdig te behandelen. Zo voorkom je fronsrimpels. Ook wanneer jij je stoort aan je fronsrimpels, dan kun je overwegen om ze te laten verwijderen. Voor de meeste mensen worden de fronsrimpels storend zodra de lijntjes ook blijven staan bij een ontspannen gezicht. Fronsrimpels kunnen je ook een bozere uitstraling geven en wij kunnen ons voorstellen dat dit vervelend is.

Fronsrimpels verminderen met Botox

Fronsrimpels kun je goed behandelen met een tijdelijke spierontspanner zoals Botox. Door de spierontspanner trekken je wenkbrauwen niet meer samen en wordt de huid hier niet meer gevouwen waardoor de rimpels ontstaan. Bestaande rimpels zullen ook langzaam wegtrekken, maar wanneer deze rimpels te diep zijn dan is een behandeling met Botox alleen niet voldoende.

Dan is het mooier om de fronsrimpel te verzachten met behulp van tijdelijke fillers. De rimpels worden dan opgevuld. Bij voorkeur gebruiken wij hiervoor de hyaluronzuurfillers van Belotero.

Tip: Probeer eens een fronsbehandeling in combinatie met een wenkbrauwlift. Je zult zien dat door het ontspannen van de spiertjes rondom de ogen je een mooie open blik zult krijgen!

Botox® of Bocouture®

Bij MOOI kliniek werken we met twee verschillende merken spierverslappers: Botox® en Bocouture®. Botox® is het bekende merk van Allergan. Bocouture® is een nieuwe, gezuiverde vorm van Botuline toxine. Tijdens een consult lichten wij je voor over beide merken en helpen we bij het maken van de juiste keuze.

Consult en de behandeling

Tijdens het intakegesprek zal de arts samen met jou kijken naar je gezicht, rimpels en huid en adviseren wat voor jou een geschikte behandeling is om de rimpels te verminderen of verwijderen. Vaak kan er direct na het consult behandeld worden.

Bij de Botox behandeling wordt de stof met een heel dun naaldje in de spieren gespoten die de rimpels veroorzaken. Fronsspieren zorgen voor de mimiek in je gezicht, dus is het heel belangrijk dat er een natuurlijk resultaat wordt behaald en jouw uitstraling niet verloren gaat. Kies daarom altijd voor een Botox behandeling bij een specialist zoals een cosmetisch arts of plastisch chirurg.

De behandeling duurt ongeveer een kwartier; een verdoving is niet nodig. Daarna is de huid wat rood en gezwollen, dit trekt binnen ongeveer een kwartier ook weer weg. Je bent wel gewoon toonbaar en kunt dus ook direct weer aan het werk na de behandeling. Na een paar dagen begint het te werken en na twee weken is het spierontspannende effect optimaal.

Na de behandeling

Er is zelden sprake van bijwerkingen na een Botox behandeling. Bij zwelling of napijn kan je de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres maar dit is meestal niet nodig. Na de behandeling mag je vrijwel alles weer doen. Wij adviseren alleen om de eerste 3 tot 4 uur je hoofd rechtop de houden, en 24 uur niet e gaan sporten (ook geen yoga), zonnebank of sauna te gaan.

fronsrimpels voor en nabotox fronsrimpel

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

Als de huid goed gehydrateerd is zullen fijne lijntjes minder opvallen. Echter diepere fronsrimpels zijn helaas niet meer te verhelpen met enkel crème. Immers als de mimiek aanwezig blijft zul je door blijven gaan het met ontwikkelen van lijntjes. Dan is een toxine behandeling toch de aangewezen keuze

Door de huid rondom je ogen goed te hydrateren kan je de vorming van fronsrimpels langer uitstellen, maar niet voorkomen.

Dit verschilt per persoon. Hoe vaker je reeds een toxine behandeling uitgevoerd hebt hoe langer het effect ook vaak aanwezig blijven. Zo zal het effect in het begin vaak rond de 3 maanden aanhouden en later kan dit rekken tot 4-6 maanden.

Je kan na de behandeling niet meer boos kijken. Niet erg toch?!
Vaak is men bang dat dit er onnatuurlijk uit zal zien. Dit is echter niet het geval, vaak valt het niet eens op en ziet het er enkel wat zachter uit.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant