Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Voor €1.260,-

Wenkbrauwlift2024-01-15T10:51:23+00:00

Een MOOIe en open gezichtsuitdrukking

MOOI kliniek geeft je graag je open blik terug, zodat je je weer als je jongere zelf voelt. Na de wenkbrauwlift krijg je niet alleen een energiekere uitstraling, maar zal je je ook energieker voelen doordat je nu kan stoppen met het optillen van je wenkbrauwen. Het uitvoeren van een wenkbrauwlift is voor onze plastisch chirurgen een kleine ingreep, maar wij begrijpen dat het voor jou best een grote stap is. Omdat je overweegt je wenkbrauwen te laten liften, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de wenkbrauwlift

  • Voor €1.260,-

  • Lokale verdoving

  • Ingreep van 30-45 minuten

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift wordt verricht wanneer de wenkbrauw te laag zijn afgezakt door de zwaartekracht en het verlies van huidelasticiteit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat daardoor de ogen niet goed meer opengaan en dat je vaak je wenkbrauwen omhoogtilt. Door de afgezakte wenkbrauwen voel je je vermoeit en krijg je ook vaker de vraag of je moe bent, of misschien zelfs boos.

Soorten wenkbrauwlifts

Er zijn verschillende manieren om wenkbrauwen te liften. Afhankelijk van jouw gezicht en probleem, kijken wij naar de beste oplossing.

Directe- en laterale wenkbrauwlift

Bij een directe en laterale wenkbrauwlift wordt er een beetje huid boven de wenkbrauw weggehaald. Dit kan over de hele breedte van de wenkbrauw (directe ofwel klassieke wenkbrauwlift) of alleen aan de zijkant (laterale wenkbrauwlift). De keuze welke van deze twee behandelingen het best is, hangt af de exacte stand van de wenkbrauw en jouw wensen. Een nadeel van een directe of laterale wenkbrauwlift is dat het litteken iets meer zichtbaar is doordat het net boven de haargrens van de wenkbrauw komt. Daarom wordt deze techniek vaak gebruikt wanneer er rimpels op het voorhoofd zijn, zodat het litteken in een bestaande rimpel kan vallen.

Wenkbrauwlift volgens Fogli

Wanneer alleen de zijkant van de wenkbrauw laag staat en we het litteken direct boven de wenkbrauw willen vermijden, kan ook de Fogli techniek gebruikt worden. Ook hier wordt alleen de zijkant van de wenkbrauw gelift maar komt het litteken in de haarlijn te liggen waardoor het minder opvalt.

Wenkbrauwen liften met Botox® of fillers?

Een wenkbrauwlift kan in beperkte mate ook worden bereikt door het gebruik van Botox® en/of fillers. We bekijken graag of dit ook een mogelijke behandeling voor je kan zijn.

Wenkbrauwlift en / of ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie wordt de overtollige huid onder de wenkbrauw weggehaald. Bij een wenkbrauwlift gebeurt dit boven de wenkbrauw, waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan. Soms komen mensen met de vraag om een ooglidcorrectie te doen maar dit is niet altijd mogelijk als de wenkbrauwen te laag staan. Dan adviseren wij vaker om in plaats van of in combinatie met een ooglidcorrectie een wenkbrauwlift te doen. Wij bespreken samen met jou welke resultaten je mag verwachten en wat het beste bij jou past.

Wenkbrauwlift of voorhoofdlift?

De wenkbrauwlift is een kleine ingreep die onder lokale verdoving uitgevoerd wordt door de specialist. Een voorhoofdlift voeren wij uit onder algehele narcose in een operatiekamer. Bij de voorhoofdlift worden niet alleen de wenkbrauwen, maar ook de rest van de huid op je voorhoofd gelift.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot frisse blik

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw wenkbrauwlift te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in wenkbrauwlifts. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het sneetje komt. We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige wenkbrauwlift. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift vindt plaats onder lokale verdoving zodat je er niets van voelt. Het te opereren gebied wordt eerst afgetekend en daarna gedesinfecteerd en plaatselijk verdoofd. De plastisch chirurg neemt de overtollige huid weg; er komt een klein sneetje direct boven de wenkbrauw of in de haarlijn. De behandeling wordt afgestemd op elke cliënt individueel zodat we het best mogelijke resultaat behalen. Deze ingreep duurt zo’n 30 tot 45 minuten.

Gaat het goed en voel je je goed dan kun je direct na de behandeling en controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de ingreep ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie is het gebied rond je wenkbrauwen en oogleden gevoelig en mogelijk gezwollen of blauw. Dit is heel normaal. Je krijgt een coldpack of ijsbril om de zwelling te verminderen. Koel thuis ook regelmatig om de zwellingen tegen te gaan. Na ongeveer een week kom je op controle in de kliniek en verwijderen we de hechtingen.

De meeste mensen nemen een weekje vrij van werk. Na 6 weken ben je meestal volledig hersteld. De kleine littekens zijn pas na 1 jaar uitgerijpt. De kleur en dikte van het litteken die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon. Na 3 maanden kom je op eindcontrole bij MOOI kliniek.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Je voorhoofd kan soms wat gevoelloos zijn. Meestal is dit niet ernstig en goed te verhelpen. De oogleden en het voorhoofd kunnen daardoor wel wat langer gezwollen blijven.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om iets aan je uiterlijk te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een mini facelift laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een wenkbrauwlift?

voor €1.260,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw wenkbrauwlift gaat kosten (er zijn verschillende technieken mogelijk).

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Kan ik de wenkbrauwlift onder narcose laten uitvoeren?2023-10-11T10:09:00+00:00

Een wenkbrauwlift kan zowel onder plaatselijke als algehele narcose worden uitgevoerd. Bespreek jouw wens met de plastisch chirurg tijdens het consult. 

Hoe zie ik eruit na de wenkbrauwlift?2023-10-11T10:09:00+00:00

Na de wenkbrauwlift is het gebied rond je wenkbrauwen en mogelijk je oogleden gezwollen. Soms zijn er bloeduitstortingen zichtbaar. Daarnaast gebruiken we pleisters om de hechtingen af te plakken. Deze worden na ongeveer een week bij ons op locatie verwijderd. 

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?2023-10-11T10:08:59+00:00

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het 6 weken voordat het litteken goed genezen is. Het duurt een jaar om helemaal te laten uitrijpen. 

Hoelang moet ik vrijnemen van het werk?2023-10-11T10:08:59+00:00

Dit is afhankelijk van het soort werk dat je doet. Het is belangrijk dat je het tenminste 2 weken rustig aan doet. Bij een zitberoep kun je na een paar dagen alweer aan het werk. Doe je fysiek inspannend werk, dan kun je beter wat langer vrij nemen. Vraag de plastisch chirurg om advies tijdens het consult.  

Heb ik pijn na de ingreep?2023-10-11T10:08:59+00:00

Pijn valt over het algemeen erg mee en is met paracetamol goed te onderdrukken. 

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Ga naar de bovenkant