Strakkere kaaklijn en hamsterwangen verminderen

Strakkere kaaklijn en hamsterwangen verminderen

Strakkere kaaklijn en hamsterwangen2024-01-15T12:40:20+00:00

Kaaklijn filler-behandeling: een strakkere kaaklijn

Een kaaklijn filler-behandeling is een ingreep waarbij fillers worden geïnjecteerd in de kaaklijn om deze te verbeteren of te versterken. Het doel van een kaaklijn filler is om de kaaklijn meer definitie te geven en het gezicht een meer gestroomlijnde uitstraling te geven. Bij MOOI kliniek werken we met verschillende A-merk fillers om jouw kaaklijn te behandelen vanuit onze privékliniek in Maastricht. We adviseren je graag over de keuzes en opties. Plan een consult bij onze cosmetisch arts.

Waarom strakkere kaaklijn?

Een strakkere kaaklijn wordt vaak geassocieerd met jeugdigheid en aantrekkelijkheid. Door het natuurlijke verouderingsproces verliest de huid zijn elasticiteit en botmassa waardoor de kaaklijn minder gedefinieerd wordt. De huid gaat hangen en de kaaklijn wordt slapper, je gezicht ziet er daardoor vermoeid of uitgezakt uit. Of misschien ben je van nature geboren met een slappere kaaklijn. Een goed gedefinieerde kaaklijn wordt bij mannen vaak geassocieerd met kracht en dominantie en kan dus helpen bij het creëren van een meer zelfverzekerde uitstraling door een nog MOOIERE versie van jezelf.

Door veroudering verliezen we volume in het gezicht en verslapt de huid, waardoor de slappe kaaklijn ontstaat. Onder invloed van de zwaartekracht verschuiven de vetcompartimenten in je huid en zakken naar beneden. Het huidoverschot zorgt voor een zakje of plooi, deze verschijning noemen we hamsterwangen. Een strakkere kaaklijn draagt bij aan een jeugdige en verfijnde uitstraling.

Sommige mensen zijn van nature geboren met een minder gedefinieerde kaaklijn, waardoor ze zich onzeker voelen over hun gezichtsproporties. In deze gevallen kan een kaaklijn filler-behandeling ook een optie zijn om de kaaklijn te versterken en het gezicht meer symmetrisch te maken.

Welke opties zijn er om hamsterwangen te verwijderen?

Er zijn twee opties om hamsterwangen te verwijderen. De eerste optie zijn fillers, met een filler behandeling kunnen we (tijdelijk) meer volume toevoegen aan de gebieden van het gezicht waar het vetweefsel is afgenomen, waardoor de hamsterwangen grotendeels verdwijnen. Het toevoegen van volume aan de wangen kan helpen om een vollere en meer jeugdige uitstraling te creëren.

Een meer permanente behandeling is een facelift. Bijvoorbeeld een S-lift, MACS lift of een gehele facelift. Tijdens een facelift wordt overtollige huid verwijderd en wordt het onderliggende weefsel strakker gemaakt om de contouren van het gezicht te verjongen. Dit kan helpen om de volle uitstraling van de wangen te verminderen en de huid rond de wangen strakker te maken.

Kaaklijn filler om contouren te versterken

Een kaaklijn filler-behandeling is een effectieve manier om de contouren van het gezicht te versterken en de kaaklijn te definiëren. Tijdens de behandeling wordt een geschikte filler geïnjecteerd in de kaaklijn en/of de kin om volume toe te voegen en de contouren van het gezicht te verbeteren.

Kaaklijn filler bij hamsterwangen

Een kaaklijn filler-behandeling kan worden gebruikt bij hamsterwangen om de kaaklijn te versterken en de contouren van het gezicht te verbeteren. Hamsterwangen worden veroorzaakt door het verlies van volume in het gezicht. Door het toevoegen van volume aan de kaaklijn, kan de behandeling helpen om het gebied tussen de wangen en de kaaklijn op te vullen en de contouren van het gezicht te verbeteren.

Met welke merken werkt MOOI kliniek?

Bij MOOI kliniek werken we uitsluitend met verschillende A-merk fillers om jou een strakkere kaaklijn te geven. Onze fillers zijn van de hoogste kwaliteit. Bij MOOI werken we – zoals de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen én de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde adviseren – alleen met tijdelijke fillers. Het lichaam breekt deze zelf af binnen drie tot achttien maanden.

De meeste fillers bestaan uit de stof hyaluronzuur, dit is een natuurlijk voorkomend suikermolecuul dat in grote hoeveelheden aanwezig is in onze huid. Hyaluronzuurfillers zijn gemaakt van synthetisch hyaluronzuur, dat is ontworpen om de natuurlijke hyaluronzuur in het lichaam na te bootsen. Wanneer hyaluronzuurfillers worden geïnjecteerd in de huid, werkt het als een spons die water aantrekt en vasthoudt, waardoor het volume en de structuur van het behandelde gebied wordt verbeterd. Hyaluronzuurfillers zijn veilig doordat ons lichaam de stof afbreekt na verloop van de tijd. Bij MOOI kliniek werken we met de A-merken fillers: zoals Belotero.

De filler behandeling

Bij een kaaklijn filler-behandeling worden fillers geïnjecteerd om contouren te versterken of hamsterwangen te verminderen. Dit zorgt voor een jongere, krachtigere en MOOIERE uitstraling. De behandeling begint met een consult met één van onze specialisten om jouw gezichtscontouren te beoordelen en jouw gewenste resultaten te bespreken. Tijdens het consult bespreken wij de verschillende filler-opties, risico’s en voordelen van de behandeling.

De behandeling zelf duurt meestal niet langer dan 30 minuten. De arts zal eerst een verdovende crème aanbrengen, om het ongemak van de injecties te verminderen. Vervolgens zal de arts de filler met een dunne naald voorzichtig in de kaaklijn injecteren om het volume te verhogen en de huid strakker te maken. De kaaklijn filler-behandeling is een relatief snelle en eenvoudige procedure met een MOOI resultaat. Het effect van de behandeling met fillers is direct zichtbaar.

Na de behandeling

Na een kaaklijn filler-behandeling hoef je in principe niet te herstellen en er is geen sprake van napijn. In enkele gevallen ontstaat er een blauwe plek, enige roodheid of een kleine zwelling. Deze bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen tot een week. Het kan zijn dat je gedurende de eerste twee weken de filler voelt zitten. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zichtbaar en verdwijnt na twee weken.

Het is belangrijk om de eerste 24 uur na de na de behandeling je huid rust te geven. Probeer om zware inspanningen, zonlicht en het gebruik van make-up op de behandelde huid te vermijden.

Een behandeling voor een strakkere kaaklijn geeft een MOOI resultaat. Je zult een frisse en jeugdige uitstraling krijgen door een meer gestructureerd uiterlijk van het gezicht.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

De duur van het effect van de kaaklijn filler-behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het type filler dat wordt gebruikt, de hoeveelheid die wordt geïnjecteerd en de individuele reactie op basis van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl.

Over het algemeen kunnen de resultaten van de kaaklijn filler-behandeling tot wel 1,5 jaar aanhouden, voordat er een vervolgafspraak nodig is. Dit betekent dat je gedurende deze periode een krachtigere en jeugdigere uitstraling hebt. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de filler geleidelijk door het lichaam afgebroken en kan de oude kaaklijn weer terug komen.

De hoeveelheid filler die nodig is voor een kaaklijn filler-behandeling is variërend per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste mate van correctie en het type filler dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt voor de behandeling van de kaaklijn vaak tussen 2 en 3ml filler gebruikt. Vaak wordt dit ook gedaan met de Radiesse filler.

Net zoals bij iedere filler behandeling is er een kans op een blauwe plek. Een ander risico wat verbonden is aan een filler behandeling is dat per ongeluk een bloedvat verstopt raakt met een filler. Het risico is echter zéér klein. Als dit gebeurt dan is dit makkelijk te verhelpen met een oplosmiddel.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant