S-lift: een mini facelift

S-lift: een mini facelift

Voor €3.340,-

Mini Facelift: de S-lift2024-01-15T10:46:31+00:00

De finetuning van de contouren van een MOOI gezicht

Een glimlach op je gezicht als je naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na deze mini facelift, ook S-lift genoemd, zijn de contouren van je kaaklijn weer goed zichtbaar, zonder verslapt vel. Omdat je een S-lift overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de S-Lift

  • Voor €3.340,-

  • Onder lokale verdoving

  • Ingreep van 90 minuten

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wat is een S-lift voor soort facelift?

De S-lift is de minst ingrijpende lift die soms toegepast wordt in plaats van de meer uitgebreide behandeling zoals een facelift. We maken een S-vormig sneetje bij de oren waardoor we het huidweefsel kunnen liften. Er wordt geen bindweefsel gelift zoals bij de MACS-lift. De S-lift pakt voornamelijk rimpels op de wangen aan.

Wanneer een S-lift?

Rimpels mogen dan karakteristiek of charmant worden gevonden, veel mensen zijn ze liever kwijt dan rijk. Een mini facelift is met name geschikt voor mensen met wat rimpels op de wangen en die hun huid wat strakker willen hebben. Bij de S-lift worden geen rimpels rondom de neus en mond meegenomen, dan is een MACS-lift of klassieke facelift geschikter.

Bij MOOI bieden we een scala aan oplossingen voor een mooier, jonger gezicht. Daarbij willen we de trekken die elk mens uniek maken, graag behouden. Dat vereist kennis en kunde en daarvoor ben je bij MOOI aan het juiste adres.

Combinatie met ooglidcorrectie

Een S-lift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie om het gewenste resultaat te bereiken. Bespreek je wensen tijdens het consult. De S-lift en de ooglidcorrectie worden dan tijdens dezelfde behandeling uitgevoerd.

Combinatie met chemische peeling

Na een facelift zijn bepaalde rimpels sterk verminderd of verwijderd. Dit betekent echter nog niet dat jouw huid in een goede conditie is. Wanneer je bijvoorbeeld veel gerookt hebt of zonneschade hebt opgelopen, dan kun je met een chemische peeling je huid vernieuwen. Bij MOOI kliniek kun je terecht voor de diepe chemische peelings die doordringen tot in de onderste huidlagen (de lederhuid of de dermis genoemd). De chemische peelings van MOOI kliniek bevatten naast trichloorazijnzuur ook het stofje fenol waardoor de behandeling enkel door een arts uitgevoerd mag worden. Vraag naar deze behandelingen tijdens een consult.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot S-Lift

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw mini facelift te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in facelifts. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het sneetje komt (netjes in de haargrens langs het oor / bakkebaard). Er zijn veel verschillende soorten facelifts en technieken. De plastisch chirurg adviseert jou hierover op basis van jouw huid en probleem. We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige facelift. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De facelift

Een mini facelift vindt plaats onder lokale narcose zodat je er niets van voelt. Bij de S-lift wordt een incisie gemaakt vanuit de haargrens/bakkebaard langs het oor in de vorm van een S. Vanuit hier wordt de huid gelift en overtollige huid verwijderd. Het litteken valt keurig in de haargrens en is na volledige genezing nauwelijks zichtbaar. Deze ingreep duurt zo’n 1 tot 1,5 uur.

Gaat het goed en voel je je goed dan kun je direct na de behandeling en controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie is het behandelde gebied waarschijnlijk gezwollen en blauw. Dit is heel normaal. Elk uur even koelen met een coldpack helpt om de zwelling tegen te gaan. Na een week kom je op controle in de kliniek en verwijderen we de hechtingen.

Je mag de eerste dagen niet bukken, tillen of je fysiek inspannen. Ook mag je de eerste 2 weken geen lenzen dragen en de eerste 3 weken geen make-up. Vermijd hard voedsel waar je flink op moet kauwen. Na een week kun je de voedsel hardheid weer langzaam opbouwen.

De meeste mensen nemen minimaal één week, maar liever twee weken vrij van werk. Houd er rekening mee dat de littekens in het begin wel zichtbaar zijn. De littekens zijn pas na 1 jaar uitgerijpt. De kleur en dikte van het litteken die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon.

Lees hier alles over het herstel na een S-lift.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een S-lift kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. In veruit de meeste situaties is dit niet ernstig en goed te verhelpen. Er is een kleine kans op letsel van de aangezichtszenuw. Dit gebeurt zelden en is in deze zeldzame gevallen meestal van voorbijgaande aard. Lees hier meer over de mogelijke risico’s en complicaties bij plastische chirurgie.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een S-Lift?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om iets aan je uiterlijk te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een mini facelift laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Aanvullende informatie over facelifts

Wat kost een S-Lift?

voor €3.340,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw (mini) facelift gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:08:58+00:00

Dit is afhankelijk van je huidtype, maar ook levensstijl en gewichtstoename speelt hierin een belangrijke rol. Afhankelijk van de situatie vóór de operatie, zal het gezicht er gladder, strakker en jonger uitzien.  

Hoe zien de littekens er direct na de ingreep uit?2023-10-11T10:08:57+00:00

De littekens zijn op het eerste oog onopvallend. Ook tijdens herstel en genezing. Ze vallen precies in de haarlijn en in de natuurlijke plooien van de huid. 

Een litteken heeft twaalf maanden nodig voordat het helemaal uitgerijpt is. De kleur en dikte die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon. 

Wanneer mag ik weer douchen?2023-10-11T10:08:57+00:00

Douchen mag na twee dagen. Zorg ervoor dat het water niet te heet is en de straal niet op het operatiegebied richten. Voorkom warme dampen. De pleisters moeten wel blijven zitten totdat je op controle komt. De hechtingen worden na één week losgeknipt. Het is van belang om de wonden niet te laten weken, kort douchen geeft geen problemen.   

Hoe lang draag ik een facelift bandage en moet ik deze zelf kopen?2023-10-11T10:08:57+00:00

Je draagt de facelift bandage 1 week dag en nacht. Daarna nog een week ’s nachts. 

De bandage koop je zelf, MOOI geeft je advies waar je deze kunt bestellen. Neem de bandage mee naar het ziekenhuis. 

Moet ik nuchter zijn voor de operatie?2023-10-11T10:08:56+00:00

Ja, als je ’s ochtends geopereerd wordt is het belangrijk dat je nuchter naar het ziekenhuis gaat. Dit betekent dat je ’s avonds vanaf 24.00 uur niet meer mag eten, drinken en roken. Het nuchter beleid van het ziekenhuis is leidend. 

Wanneer kan ik weer aan het werk na een mini facelift?2023-10-11T10:08:51+00:00

Na een mini facelift kun je na één week weer lichte werkzaamheden doen. Mits anders benoemd door je behandeld arts. 

Mag ik make-up gebruiken?2023-10-11T10:09:35+00:00

Gebruik de eerste drie weken geen make-up op en rond het operatiegebied. Wij hebben wel speciale camouflage cremes verkrijgbaar bij MOOI kliniek. Vraag onze assistentes welke crème het best bij jouw huidtype past.

Mag ik roken?2023-10-11T10:09:29+00:00

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Bij een facelift is dit risico extra groot. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Ga naar de bovenkant