MACS Lift

MACS Lift

Voor €5.880,-

MACS Lift2024-01-15T10:45:29+00:00

De contouren van jouw gezicht weer MOOI zichtbaar

Een glimlach op je gezicht als je met vertrouwen naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na deze facelift ben je verlost van de rimpels en hamsterwangen die je een oudere uitstraling geven dan je zou willen. Omdat je een MACS lift overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de MACS Lift

  • Voor €5.880,-

  • Onder volledige narcose

  • Ingreep van 2,5 uur

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wat is een MACS lift voor soort facelift?

MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension lift. We verrichten deze lift heel vaak omdat hij veel minder ingrijpend is dan een volledige facelift. Bij de MACS lift wordt onderhuids bindweefsel samen met de huid gelift. Hiervoor maken we een minimale incisie op de rand van de haargrens en voor het oor; dan liften we de wangen, kaaklijn en een gedeelte van de hals.

Verschil met een klassieke facelift?

De MACS facelift en de klassieke facelift behandelen hetzelfde gebied: het middengezicht en de kaaklijn. De gebruikte techniek om tot het resultaat te komen is echter verschillend.

Wanneer een MACS lift?

Rimpels mogen dan karakteristiek of charmant worden gevonden, veel mensen zijn ze liever kwijt dan rijk. Een MACS lift is met name bedoeld om het gebied rondom je kaaklijn en wangen te herstellen, zodat de contouren van jouw gezicht weer MOOI zichtbaar zijn. Ook de rimpel of plooi tussen de neus en mondhoek valt binnen het gebied. Uiteraard zie je er na de operatie ook jonger uit door dat de huid en het onderhuids weefsel gelift worden.

Bij MOOI bieden we een scala aan oplossingen voor een mooier, jonger gezicht. Daarbij willen we de trekken die elk mens uniek maken, graag behouden. Dat vereist kennis en kunde en daarvoor ben je bij MOOI aan het juiste adres.

Combinatie met ooglidcorrectie

Een MACS lift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie om het gewenste resultaat te bereiken. Bespreek je wensen tijdens het consult. De MACS lift en de ooglidcorrectie worden dan tijdens dezelfde operatie en onder volledige narcose uitgevoerd.

Combinatie met chemische peeling

Na een facelift zijn bepaalde rimpels sterk verminderd of verwijderd. Dit betekent echter nog niet dat jouw huid in een goede conditie is. Wanneer je bijvoorbeeld veel gerookt hebt of zonneschade hebt opgelopen, dan kun je met een chemische peeling je huid vernieuwen. Bij MOOI kliniek kun je terecht voor de diepe chemische peelings die doordringen tot in de onderste huidlagen (de lederhuid of de dermis genoemd). De chemische peelings van MOOI kliniek bevatten naast trichloorazijnzuur ook het stofje fenol waardoor de behandeling enkel door een arts uitgevoerd mag worden. Vraag naar deze behandelingen tijdens een consult.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nazorg

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw MACS lift te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in facelifts. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het sneetje komt (netjes in de haargrens langs het oor / bakkebaard). In alle gevallen zorgen we voor een nauwelijks opvallend litteken. Facelifts zijn er in vele vormen en er zijn verschillende technieken die toegepast kunnen worden door onze plastisch chirurgen. Tijdens het consult vertelt de plastisch chirurg je hier meer over en adviseert je op basis van jouw huid en probleem.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige facelift: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. Op de dag van het consult maken we ook foto’s voor jouw dossier.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De MACS facelift

Een MACS facelift vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. Bij de MACS lift wordt een incisie gemaakt vanuit de haargrens/bakkebaard langs het oor tot een stukje achter je oor. De huid wordt van de onderlaag losgemaakt en het onderhuids weefsel wordt met chirurgische draden gelift en verstrakt. Bij de MACS lift haalt de plastisch chirurg ook de overtollige huid weg. Het litteken valt keurig in de haargrens en is na volledige genezing nauwelijks zichtbaar. Deze ingreep duurt zo’n 2,5 uur.

Gaat het goed en voel je je goed dan kun je direct na de behandeling en controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie is het behandelde gebied waarschijnlijk gezwollen en blauw. Dit is heel normaal. Je kunt koelen met een coldpack om de zwelling te verminderen. Na ongeveer een week kom je op controle in de kliniek en verwijderen we de hechtingen.

Je mag de eerste dagen niet bukken, tillen of je fysiek inspannen. Ook mag je de eerste 2 weken geen lenzen dragen en de eerste 3 weken geen make-up.

De meeste mensen nemen twee weken vrij van werk. Houd er rekening mee dat de littekens in het begin wel zichtbaar zijn. De littekens zijn pas na 1 jaar uitgerijpt. De kleur en dikte van het litteken die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon.

Lees hier meer over het herstel na een MACS lift.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een MACS-lift kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. In veruit de meeste situaties is dit niet ernstig en goed te verhelpen. Er is een kleine kans op letsel van de aangezichtszenuw. Dit gebeurt zelden en is in deze zeldzame gevallen meestal van voorbijgaande aard. Lees hier meer over de mogelijke risico’s en complicaties bij plastische chirurgie.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een MACS-Lift?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om iets aan je uiterlijk te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzesWij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een facelift laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Aanvullende informatie over facelifts

Wat kost een MACS-Lift?

voor €5.880,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw facelift gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Mag ik make-up gebruiken?2023-10-11T10:09:35+00:00

Gebruik de eerste drie weken geen make-up op en rond het operatiegebied. Wij hebben wel speciale camouflage cremes verkrijgbaar bij MOOI kliniek. Vraag onze assistentes welke crème het best bij jouw huidtype past.

Mag ik roken?2023-10-11T10:09:29+00:00

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Bij een facelift is dit risico extra groot. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Mag ik alcohol drinken?2023-10-11T10:09:28+00:00

Drink in de eerste week na de behandeling geen alcohol in verband met de kans op een nabloeding.

Heeft iedereen drains na facelift?2023-10-11T10:09:28+00:00

Niet iedereen, dit is afhankelijk van het type facelift en de keuze van de plastisch chirurg. Drains zorgen voor de afvoer van het wondvocht, dit is niet bij iedereen noodzakelijk.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:28+00:00

Dit is afhankelijk van je huidtype, maar ook levensstijl en gewichtstoename speelt hierin een belangrijke rol. Afhankelijk van de situatie vóór de operatie, zal het gezicht er gladder, strakker en jonger uitzien. Je ziet er jonger uit maar de verouderingsproces wordt niet gestopt. Bij roken kan het effect ook minder lang van duur zijn.

Ga naar de bovenkant