Klassieke facelift

Klassieke facelift

Vanaf €6.650,-

Klassieke facelift (compleet)2024-01-15T10:43:45+00:00

De contouren en kenmerken van jouw gezicht weer zoals jij het graag ziet

Een glimlach op je gezicht als je naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Bij een volledige facelift behandelen wij je hele gezicht en eventueel je hals. Na deze facelift ben je verlost van de rimpels en een slappe huid die je een oudere uitstraling geven dan je zou willen. Omdat je een facelift overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de klassieke facelift

  • Vanaf €6.650,-

  • Onder volledige narcose

  • Ingreep van 3 uur

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wat is een complete of klassieke facelift?

Er zijn veel verschillende soorten facelifts en daarbij komen ook nog diverse technieken om te liften. De verschillende benamingen “klassieke”, “complete”, of “volledige” facelift zorgen voor nog meer verwarring. Hoe de facelift ook heet, wanneer het gebied tussen de ogen en kin worden behandeld, spreken wij over een facelift. Bij rimpels en huidveroudering in de hals en het voorhoofd, spreken we van een andere behandeling.

Het verschil tussen een MACS-lift en de klassieke facelift is voornamelijk de operatietechniek. Beide ingrepen behandelen grotendeels hetzelfde gebied. Bij een klassieke facelift loopt het litteken vaak iets langer door achter het oor, waardoor ook de hals deels wordt meegenomen en onderste deel van het gelaat gecorrigeerd. Tijdens het consult bekijken we jouw situatie en huid en adviseren we eerlijk over de mogelijkheden.

De ’totale facelift’

Een totale facelift bestaat uit een combinatie van behandelingen. Hierbij wordt een type facelift, s-lift/ MACS-lift of de klassieke facelift, gecombineerd met een andere ingreep om de rest van het gelaat verder te verbeteren. Bijvoorbeeld een voorhoofdslift om je voorhoofdrimpels te verwijderen. Het doel van een totale facelift is om verjonging van het hele gelaat te bereiken.

Een facelift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie om het gewenste resultaat te bereiken. Bespreek je wensen tijdens het consult. De facelift en de ooglidcorrectie worden dan tijdens dezelfde operatie en onder volledige narcose uitgevoerd.

Wanneer een klassieke facelift?

Rimpels mogen dan karakteristiek of charmant worden gevonden, veel mensen zijn ze liever kwijt dan rijk. Een klassieke facelift is met name bedoeld om de contouren van jouw gezicht weer MOOI zichtbaar te maken en je een jongere uitstraling te geven. Bij een complete facelift worden de rimpels op je wangen, de plooi tussen je neus en mondhoek, je kaaklijn en een deel van de hals aangepakt. Afhankelijk van de veroudering rondom je ogen en voorhoofd kan een facelift gecombineerd worden met ooglidcorrectie en een voorhoofdlift. Soms is een aanvullende correctie van de hals nodig voor een beter resultaat van de facelift. Bij MOOI bieden we een scala aan oplossingen voor een mooier, jonger gezicht. Daarbij willen we de trekken die elk mens uniek maken, graag behouden. Het ook niet de bedoeling om jouw unieke gezicht er onherkenbaar uit te laten zien maar om een jongere versie van jezelf! Dat vereist kennis en kunde om dit op een verantwoorde manier te laten doen en daarvoor ben je bij MOOI aan het juiste adres.

Combinatie met chemische peeling

Na een facelift zijn bepaalde rimpels sterk verminderd of verwijderd. Dit betekent echter nog niet dat jouw huid in een goede conditie is. Wanneer je bijvoorbeeld veel gerookt hebt of zonneschade hebt opgelopen, dan kun je met een chemische peeling je huid vernieuwen. Bij MOOI kliniek kun je terecht voor de diepe chemische peelings die doordringen tot in de onderste huidlagen (de lederhuid of de dermis genoemd). De chemische peelings van MOOI kliniek bevatten naast trichloorazijnzuur ook het stofje fenol waardoor de behandeling enkel door een arts uitgevoerd mag worden. Vraag naar deze behandelingen tijdens een consult.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nazorg

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw facelift te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in facelifts. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het sneetje komt (netjes in de haargrens langs het oor / bakkebaard). In alle gevallen zorgen we voor een nauwelijks opvallend litteken. Facelifts zijn er in vele vormen en er zijn verschillende technieken die toegepast kunnen worden door onze plastisch chirurgen. Tijdens het consult vertelt de plastisch chirurg je hier meer over en adviseert je op basis van jouw huid en probleem.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige facelift: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. Op de dag van het consult maken we ook foto’s voor jouw dossier.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De facelift

Een klassieke facelift vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. Bij de klassieke facelift worden meerdere delen van je gezicht aangepakt. De incisie wordt gemaakt langs de haargrens (ter hoogte van de slaap) en loopt langs het oor en afhankelijk van de type lift ook achter het oor langs de haargrens bij de hals. De huid wordt losgemaakt van het bind- en spierweefsel: in medische termen heet dit de Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) laag. Afhankelijk van de gekozen techniek trekken we de aangezichtsspieren aan en zetten ze vast met hechtingen. Bij de MACS lift doen we dit door de SMAS-laag te reven met hechtingen. Bij de klassieke facelift gebeurt dit door een snee te maken in de SMAS-laag en deze apart los te maken en hoger op te hechten. De correctie vindt dus bij de klassieke lift plaats in de diepere SMAS-laag, waardoor na de correctie een huidoverschot ontstaat. Dit wordt verwijderd en tot slot hechten we het litteken. De facelift duurt afhankelijk van de ingreep 3 uur.

Gaat het goed en voel je je goed dan kun je direct na de behandeling en controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Hoe uitgebreider jouw facelift behandeling is geweest, hoe langer het herstel zal zijn. Na de operatie is het behandelde gebied waarschijnlijk gezwollen en blauw. Dit is heel normaal. Indien je samen met de facelift een andere ingreep rondom de ogen, wenkbrauwen of het voorhoofd hebt laten doen, kun je koelen met een coldpack om de zwelling te verminderen. Daarnaast draag je de eerste week dag en nacht een facelift bandage. Na 1 en 2 weken kom je op controle in de kliniek en verwijderen we de hechtingen.

Je mag de eerste dagen niet bukken, tillen of je fysiek inspannen. Ook mag je de eerste 2 weken geen lenzen dragen en de eerste 3 weken geen make-up. Houd ook rekening met een aangepaste voedingsbeleid.

De meeste mensen nemen drie weken vrij van werk en bij fysiek zwaar werk nog langer. Houd er rekening mee dat de littekens in het begin wel zichtbaar zijn. Dit is over het algemeen makkelijk te camoufleren door de haren wat losser te dragen. De littekens zijn pas na 6 maanden tot 1 jaar volledig uitgerijpt. De kleur en dikte van het litteken die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon.

Lees hier meer over het herstel na een klassieke facelift.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een facelift kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. In veruit de meeste situaties is dit niet ernstig en goed te verhelpen. Er is een kleine kans op letsel van de aangezichtszenuw. Dit gebeurt zelden en is in deze zeldzame gevallen meestal van voorbijgaande aard. Lees hier meer over de mogelijke risico’s en complicaties bij plastische chirurgie.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een facelift?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om iets aan je uiterlijk te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzesWij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een facelift laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een klassieke facelift?

voor €6.650,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw facelift gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Mag ik make-up gebruiken?2023-10-11T10:09:35+00:00

Gebruik de eerste drie weken geen make-up op en rond het operatiegebied. Wij hebben wel speciale camouflage cremes verkrijgbaar bij MOOI kliniek. Vraag onze assistentes welke crème het best bij jouw huidtype past.

Mag ik roken?2023-10-11T10:09:29+00:00

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Bij een facelift is dit risico extra groot. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Mag ik alcohol drinken?2023-10-11T10:09:28+00:00

Drink in de eerste week na de behandeling geen alcohol in verband met de kans op een nabloeding.

Heeft iedereen drains na facelift?2023-10-11T10:09:28+00:00

Niet iedereen, dit is afhankelijk van het type facelift en de keuze van de plastisch chirurg. Drains zorgen voor de afvoer van het wondvocht, dit is niet bij iedereen noodzakelijk.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:28+00:00

Dit is afhankelijk van je huidtype, maar ook levensstijl en gewichtstoename speelt hierin een belangrijke rol. Afhankelijk van de situatie vóór de operatie, zal het gezicht er gladder, strakker en jonger uitzien. Je ziet er jonger uit maar de verouderingsproces wordt niet gestopt. Bij roken kan het effect ook minder lang van duur zijn.

Ga naar de bovenkant