Neuslippenplooi

Neuslippenplooi

Neuslippenplooi2024-01-15T12:38:00+00:00

Neuslippenplooi fillers

Een neuslippenplooi is de lijn die van de zijkant van je neus naar je mondhoeken loopt en wordt soms ook wel de lachlijn genoemd. Naarmate je ouder wordt, kan deze lijn dieper worden en meer uitgesproken worden wat kan zorgen voor een vermoeid uiterlijk. Deze lijn kan minder diep worden gemaakt door in de huid een filler te injecteren, waardoor de huid er voller en gladder uit gaat zien. Bij MOOI kliniek werken we met verschillende A-merk fillers om jouw neuslippenplooi te behandelen vanuit onze privékliniek in Maastricht. Plan een consult bij onze cosmetisch arts.

Hoe ontstaat een neuslippenplooi?

Een neuslippenplooi ontstaat door het natuurlijke verouderingsproces van de huid en het onderliggende weefsel. Naarmate je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit en wordt het weefsels onder je huid dunner en verliest het zijn stevigheid. Dit kan ertoe leiden dat de huid langs de zijkant van de neus naar de mondhoeken begint te zakken, waardoor er een diepere plooi ontstaat.

Andere factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van neuslippenplooien zijn onder meer roken, blootstelling aan de zon, gezichtsuitdrukkingen en erfelijke aanleg. Roken kan bijvoorbeeld de huid beschadigen en de afbraak van collageen versnellen, waardoor de huid sneller veroudert. Blootstelling aan de zon kan ook de huid beschadigen en de afbraak van collageen en elastine stimuleren, wat kan bijdragen aan het ontstaan van neuslippenplooi.

Welke opties zijn er om de neuslippenplooi te verwijderen?

Er zijn verschillende opties om de neuslippenplooi te verminderen of te verwijderen, afhankelijk van de ernst van de plooi en jouw persoonlijke voorkeuren. Een populaire en niet-chirurgische optie om de neuslippenplooi te verminderen is het gebruik van fillers. Hiermee vul je de plooi op en verstevig je de huid. Het effect houdt meestal enkele maanden aan. Als de neuslippenplooi zeer diep en uitgesproken is, kan een facelift een optie zijn. Hierbij kan de plooi worden gecorrigeerd door overtollige huid en weefsel te verwijderen en de onderliggende spieren te verstevigen.

Wanneer gebruik je een filler behandeling?

Als je je stoort aan de plooien van de neus naar de lippen, dan kun je deze behandeling overwegen. Een chirurgische ingreep zoals een facelift is voor jou nog een stap te ver, maar je wilt wél direct zichtbaar resultaat zien. Fillers zijn dan de perfecte oplossing. De fillers verminderen de zichtbaarheid van de diepe plooien direct en geven je een jeugdigere uitstraling.

Met welke merken werkt MOOI kliniek?

Bij MOOI kliniek werken we uitsluitend met verschillende A-merk fillers om jouw neuslippenplooi te behandelen. Onze fillers zijn van de hoogste kwaliteit. Bij MOOI werken we – zoals de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen én de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde adviseren – alleen met tijdelijke fillers. Het lichaam breekt deze zelf af binnen drie tot achttien maanden.

De meeste fillers bestaan uit de stof hyaluronzuur, dit is een natuurlijk voorkomend suikermolecuul dat in grote hoeveelheden aanwezig is in onze huid. Hyaluronzuurfillers zijn gemaakt van synthetisch hyaluronzuur, dat is ontworpen om de natuurlijke hyaluronzuur in het lichaam na te bootsen. Wanneer hyaluronzuurfillers worden geïnjecteerd in de huid, werkt het als een spons die water aantrekt en vasthoudt, waardoor het volume en de structuur van het behandelde gebied wordt verbeterd. Hyaluronzuurfillers zijn veilig zijn doordat ons lichaam de stof afbreekt na verloop van tijd. Bij MOOI kliniek werken we met de A-merken fillers: zoals Belotero.

De filler behandeling

Bij een neuslippenplooi filler-behandeling worden fillers geïnjecteerd in de lijn die loopt van je neus naar je mondhoeken. De fillers helpen het volume te herstellen en de huid te verzachten, waardoor de rimpel minder diep wordt. Dit zorgt voor een jongere, gladdere en MOOIERE uitstraling. De behandeling begint met een consult met één van onze specialisten om jouw gezichtscontouren te beoordelen en jouw gewenste resultaten te bespreken. Tijdens het consult bespreken wij de verschillende filler-opties, risico’s en voordelen van de behandeling.

De behandeling zelf duurt meestal niet langer dan 20 minuten. De arts zal eerst een verdovende crème aanbrengen, om het ongemak van de injecties te verminderen. Vervolgens zal de arts de filler met een dunne naald voorzichtig in de neuslippenplooi injecteren om het volume te verhogen en de huid strakker te maken. De neuslippenplooi filler-behandeling is een relatief snelle en eenvoudige procedure met een MOOI resultaat en het verschil is enorm. Het effect van de behandeling met fillers is direct zichtbaar.

Na de behandeling

Na een neuslippenplooi filler-behandeling hoef je in principe niet te herstellen en er is geen sprake van napijn. In enkele gevallen ontstaat er een blauwe plek, enige roodheid of een kleine zwelling. Deze bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen tot een week. Het kan zijn dat je gedurende de eerste twee weken de filler voelt zitten. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zichtbaar en verdwijnt na twee weken.

Het is belangrijk om de eerste 24 uur na de na de behandeling je huid rust te geven. Probeer om zware inspanningen, zonlicht en het gebruik van make-up op de behandelde huid te vermijden.

Een behandeling van de neuslippenplooi geeft een MOOI resultaat en zal je vermoeide uitstraling wegnemen. Je zult een gladdere en vollere huid krijgen wat zorgt voor een jeugdige uitstraling doordat de plooi minder diep is.

neuslippenplooi fillersmarionetlijntjes fillers

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

FAQ

De duur van het effect van de neuslippenplooi filler-behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het type filler dat wordt gebruikt, de hoeveelheid die wordt geïnjecteerd en de individuele reactie op basis van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl.

Over het algemeen kunnen de resultaten van de neuslippenplooi filler-behandeling een jaar aanhouden, voordat er een vervolgafspraak nodig is. Dit betekent dat je gedurende deze periode een krachtigere en jeugdigere uitstraling hebt. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de filler geleidelijk door het lichaam afgebroken en kan de plooi weer meer zichtbaar worden.

De hoeveelheid filler die nodig is voor een behandeling van de neuslippenplooi met fillers is variërend per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste mate van correctie en het type filler dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt voor de behandeling van de rimpels 1 ml filler gebruikt.

Net zoals bij iedere filler behandeling is er een kans op een blauwe plek. Een ander risico wat verbonden is aan een filler behandeling is dat per ongeluk een bloedvat verstopt raakt met een filler. Het risico is echter zéér klein. Als dit gebeurt dan is dit makkelijk te verhelpen met een oplosmiddel.

Ook interessant voor jou

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.

Ga naar de bovenkant