Diepe fenol peeling: Lip & Eyelid

Diepe fenol peeling: Lip & Eyelid

Voor €2.207,-

Diepe fenol peeling: Lip & Eyelid2024-01-15T11:27:37+00:00

Intensieve huidverjonging zonder operatie. Een stralend gezicht!

De diepe fenolpeeling Lip & Eyelid is een intensieve huidverjonging rondom de ogen, lippen of eventueel het hele gezicht. Je huidstructuur verbetert door deze diepe peeling en wordt ook onderhuids gelift en verstrakt waardoor zelfs diepe rimpels verdwijnen. Zodra je huid hersteld is, ziet deze er gladder, zachter en strakker uit. Ook huidverkleuringen verminderen aanzienlijk. Of deze Lip & Eyelid fenol peeling ook geschikt is voor jouw huid en wat je wilt bereiken, bespreken wij tijdens een consult met de cosmetisch arts in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over deze Lip & Eyelid peeling

 • Voor €2.207,-

 • 1 behandeling

 • Behandeling duurt zo’n 45 minuten

 • Thuis behandeling voortzetten
 • Onze diepste peeling

 • Huidherstel 14 dagen

Diepste peeling in zijn soort

Deze diepe peeling is niet te vergelijken met de peelings van schoonheidsspecialisten of huidtherapeuten. Deze fenolpeeling bereikt namelijk de onderste huidlaag, de dermis. Deze diepe fenolpeeling Lip & Eyelid mag ook enkel door een ervaren arts worden uitgevoerd.

Voor wie is deze fenolpeeling geschikt?

De fenolpeeling is geschikt voor alle huidtypen en is ideaal om ernstige huidveroudering tegen te gaan. Meestal rondom je 40e levensjaar zijn de eerste (diepe) rimpels zichtbaar en merk je dat je huid echt slapper is geworden. Deze diepe peeling is geschikt voor het verminderen van:

 • Ernstige huidveroudering
 • Fijne lijntjes tot diepe rimpels (geheel of gedeeltelijk)
 • Slappe huid
 • Pigmentvlekken
 • Lentigines
 • Grote poriën
 • Zonneschade
 • Verharde huid (elastose)

chemische peeling maastricht huid

Wat is een diepe fenolpeeling Lip & Eyelid?

De fenolpeeling Lip & Eyelid is een chemische peeling die doordringt tot in diepste laag van de huid (tot in de reticulaire dermis). Doordat deze peeling het diepste in zijn soort is, worden meestal enkele delen van het gezicht behandeld (rondom ogen en lippen) met deze peeling en de rest van het gezicht met een lichtere TCA peeling of een lichtere TCA-Fenolpeeling voor een egaal effect.

De Lip & Eyelid diepe peeling bestaat uit 60% fenol ‘slow release’, 1% crotonolie en saponinen. Fenol zorgt voor een diepgaande structuurverbetering, waardoor de huid als het ware onderhuids gelift en verstrakt wordt.

Deze peeling stimuleert celvernieuwing, collageen aanmaak waardoor de huid gladder, dikker en soepeler wordt. Doordat de huid zich compleet vernieuwd zie je er zichtbaar jonger uit, verminderen of verdwijnen pigmentvlekken en worden poriën minder zichtbaar. Vaak kan het gewenste resultaat al met één behandeling behaald worden.

Voor en na foto van deze peeling.

voor en na diepe peeling rimpels
voor en na fenol peeling

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot vernieuwde huid

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de specialist kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Voor de behandeling zal een dermatoloog je huid beoordelen en je adviseren over de mogelijke behandelwijze. Ook bespreekt de dermatoloog het nodige behandelplan en de nazorg om het gewenste resultaat te bereiken. Als je een behandeling ondergaat dien je ook de productfolders van Skin Tech Pharma goed door te lezen en deze adviezen goed op te volgen! Deze brochures ontvang je tijdens het consult bij de specialist.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent de behandeling: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, de nazorg en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De diepe peeling

Deze kuur wordt in één sessie gegeven. Tijdens een behandeling wordt je huid eerst gereinigd en voorbereid. De zones die behandeld worden met de diepe fenol (Lip & Eyelid) wordt afgetekend, daarna wordt de peeling aangebracht in meerdere laagjes. Vervolgens wordt deze zone afgedekt met transparant occlusief verband. De rest van het gelaat wordt behandeld met de Easy TCA Pain Control peeling, zodat je een egale huid krijgt.

Je kunt een paar seconden een brandiger gevoel ervaren, maar de pijnstilling in de peeling zal snel zijn werk doen. Hierdoor is de behandeling goed te verdragen. Na de peeling wordt een speciale zalf op de huid aangebracht, het post-peel mask. Deze crème zorgt ervoor dat je huid weer rustig en pijnloos wordt. Ook wordt er een poeder aangebracht om het gezicht droog te houden.

Gaat het goed na de behandeling dan kun je direct na de ingreep naar huis. Ga niet zelf rijden maar laat je brengen en halen.

Nazorg en herstel

Na de behandeling kan de huid wat zwellen en ook roodheid is normaal. Dit trekt meestal na een aantal dagen weg. In uitzonderlijke gevallen houdt de roodheid na de peeling enkele weken aan. Op de plekken waar de diepe fenolpeeling is gebruikt, ontstaat een gele korst. Deze blijft zo’n 6 dagen zitten. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe huid tevoorschijn komt, gaat je huid vervellen. Dit gebeurt meestal tussen dag 3 en 6 na de behandeling en het vervellen kan tot 8 dagen duren. Na de behandeling kom je regelmatig op nacontrole (op dag 1, 3 of 4, 6, 15 en na 1 maand en 3 maanden).

Thuisbehandeling

Thuis zet je zelf de behandeling voort met de instructies en producten die je van ons hebt meegekregen. Hiermee kun je je huid reinigen, beschermen en verzorgen. Deze producten zijn onderdeel van de behandeling en om het gewenste eindresultaat te behalen is het erg belangrijk om onze nazorginstructies goed op te volgen. Het is belangrijk om je huid tot 3 maanden na de laatste sessie meestal tweemaal daags te verzorgen volgens onze instructies en met de producten uit de Skin Tech productlijn.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Goed om te weten

In zeer zeldzame gevallen is er een allergische reactie op één van de gebruikte crèmes die tijdens de voor- en nazorg worden gebruikt.

Na de behandeling mag je de huid 2 maanden lang niet blootstellen aan de zon. We adviseren dan ook om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Een chemische peeling heeft ook invloed op tatoeages (zoals de wenkbrauwen), deze worden iets lichter van kleur vanwege het vervellen.

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Drink geen alcohol en neem geen bloedverdunnende pijnstillers zoals Aspirine en Ibuprofen.

Wanneer je af en toe last hebt van een koortslip, zal de arts een recept uit ter preventie tijdens de behandeling.

Combineren met fillers of injectables

Chemische peelings zijn goed te combineren met fillers en injectables! Lees er hier meer over.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een behandeling?

voor €2.207,- (1 behandeling)

Na het consult met de plastisch chirurg of cosmetisch arts weet je precies wat jouw behandeling gaat kosten.

VRAAG

en antwoord

Wanneer mag ik weer make-up gebruiken?2023-10-11T10:09:27+00:00

Op de dag van de ingreep en 8 dagen erna geen reguliere make-up gebruiken.

Wanneer mag of kan ik weer werken?2023-10-11T10:09:26+00:00

Na deze peeling moet je je gezicht zoveel mogelijk in ruststand houden. De meeste mensen gaan echter na 1 – 2 weken weer aan het werk.

Hoe zie ik er direct na de fenol peeling uit?2023-10-11T10:09:26+00:00

Na deze peeling ben je niet toonbaar. Je huid kan rood en gezwollen zijn en daarnaast draag je de eerste dag een transparant verband. Na enkele dagen komt er een gele korst op de intensief behandelde huid. Houd er rekening mee dat je huid er pas na 8 tot 12 dagen beter uitziet. Het volledige herstel kan tot 6 maanden duren en is per persoon verschillend.

Krijg ik een fenolpeeling vergoed?2023-10-11T10:09:25+00:00

Bij MOOI kliniek worden alleen ingrepen uitgevoerd die niet vergoed worden door de zorgverzekering. Mocht je voor een vergoeding in aanmerking komen, dan helpen wij je verder in één van onze samenwerkende ziekenhuizen in de regio. De ingreep wordt dan gewoon door een van onze MOOI plastisch chirurgen uitgevoerd.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:30+00:00

Het effect is blijvend. Veroudering gaat wel verder en de snelheid hiervan is afhankelijk van je huidtype, maar ook je levensstijl speelt hierin een belangrijke rol.

Mag ik roken?2023-10-11T10:09:34+00:00

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Ga naar de bovenkant