TCA Peeling

TCA Peeling

Voor €1.000,- (4 behandelingen)

TCA peeling Maastricht2024-01-15T11:29:16+00:00

Een vernieuwde en egale huid. Een stralend gezicht!

Een TCA-peeling is een chemische peeling die wordt toegepast om oppervlakkige lijntjes in het gezicht te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Deze TCA peeling geeft een sterk verfrissend effect wanneer de huid oneffen oogt of onregelmatig van structuur is, door bijvoorbeeld acnelittekens of zonbeschadiging. Nadat de huid hersteld is, ziet deze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit. Of deze TCA-peeling ook geschikt is voor jouw huid en wat je wilt bereiken, bespreken wij tijdens een consult met de cosmetisch arts in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over deze TCA peeling

 • Voor €1.000,-

 • 4 behandelingen

 • Behandeling duurt zo’n 30 minuten

 • Thuis behandeling voortzetten
 • Onze medium peeling

 • Huidherstel 7 dagen

Medium peeling met TCA

Een TCA-peeling is veel intensiever dan een peeling met glycolzuur, die ook wel door schoonheidsspecialistes gedaan wordt. Met name bij mensen bij wie huidproblemen de belangrijkste oorzaak van veroudering is, kan een peeling een zeer geschikte behandeling zijn. Bij MOOI kliniek wordt de behandeling enkel uitgevoerd door een cosmetisch arts.

Voor wie is deze TCA Peeling geschikt?

Deze peeling is geschikt voor alle huidtypes en is ideaal om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Meestal wordt dit zichtbaar rond je 30e levensjaar. De TCA peeling is geschikt voor het verminderen van:

 • Pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes
 • Grote poriën
 • Huidveroudering
 • Zonneschade
 • Vale/grijze huid (rokershuid)
 • Acne (gevoelige) huid

Deze TCA peeling verbetert echt je huid, maar vult geen volumeverlies of diepe rimpels op. In dat geval kun je deze TCA peeling eventueel combineren met een filler of injectable. Een andere optie is te kiezen voor een diepere chemische peeling. Onze arts zal je hierover adviseren tijdens het consult.

chemische peeling maastricht huid

De Easy TCA Pain Control Peeling

De Easy TCA Pain Control peeling is met 15% TCA en een vleugje fenol onze medium peeling. Deze kuur wordt in vier sessies gegeven. Bij deze peeling laat de stof TCA – TriChloorAzijnzuur –  de bovenste cellen van de huid afsterven. Daarna gaat de huid zelf aan het werk om een nieuwe buitenste huidlaag te maken. De behandeling zelf duurt ongeveer 15-30 minuten en is vrijwel pijnloos doordat er pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd. De duur is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied.

Een paar voor en na foto’s van de TCA peeling.

tca peeling acne
tca peeling rimpels
tca peeling voor en na foto

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot vernieuwde huid

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de specialist kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Voor de behandeling zal een dermatoloog je huid beoordelen en je adviseren over de mogelijke behandelwijze. Ook bespreekt de dermatoloog het nodige behandelplan en de nazorg om het gewenste resultaat te bereiken. Als je een behandeling ondergaat dien je ook de productfolders van Skin Tech Pharma goed door te lezen en deze adviezen goed op te volgen! Deze brochures ontvang je tijdens het consult bij de specialist.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent de behandeling: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, de nazorg en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De TCA peeling

Deze TCA peeling bestaat uit vier behandelingen en die zien er als volgt uit:

Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit kan op je gezicht, in de hals, decolleté of handruggen zijn, of een combinatie. De diepte van de behandeling wordt op elke cliënt individueel afgestemd zodat we het best mogelijke resultaat behalen met zo min mogelijk risico. Na de peeling wordt een speciale zalf op de huid aangebracht. Deze crème zorgt ervoor dat je huid weer rustig en pijnloos wordt. Je laat deze crème de rest van de dag zitten. Gaat het goed na de behandeling dan kun je direct na de ingreep naar huis. Ga niet zelf rijden maar laat je brengen en halen.

Thuis zet je zelf de behandeling voort met de instructies en producten die je van ons hebt meegekregen. Hiermee kun je je huid reinigen, beschermen en verzorgen. Deze producten zijn onderdeel van de behandeling en om het gewenste eindresultaat te behalen is het erg belangrijk om onze nazorginstructies goed op te volgen.

Nazorg en herstel

Voor de behandeling ontvang je van ons uitgebreide post-peel-instructies.Na de behandeling kan de huid wat zwellen en ook roodheid is normaal. Dit trekt meestal na een aantal dagen weg. In uitzonderlijke gevallen houdt de roodheid na de peeling enkele weken aan. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe huid tevoorschijn komt, gaat je huid vervellen. Dit gebeurt meestal 3 dagen na de behandeling
en het vervellen duurt gemiddeld 2 tot 3 dagen.

Thuisbehandeling

Thuis zet je zelf de behandeling voort met de instructies en producten die je van ons hebt meegekregen. Hiermee kun je je huid reinigen, beschermen en verzorgen. Deze producten zijn onderdeel van de behandeling en om het gewenste eindresultaat te behalen is het erg belangrijk om onze nazorginstructies goed op te volgen. Het is belangrijk om je huid tot 6 weken na de laatste sessie meestal tweemaal daags te verzorgen volgens onze instructies en met de producten uit de Skin Tech productlijn.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Goed om te weten

Het kan zijn dat er na een TCA-peeling tijdelijk sprake is van het verkleuren of ontkleuren van de huid. In sommige gevallen kan dit zelfs permanent zijn. Ook kan er langdurige roodheid ontstaan. Om deze problemen te voorkomen kan ook gekozen worden voor een aantal lichtere peelings i.p.v. één diepe peeling. Ieder mens is uniek en wij kiezen in overleg met jou voor een behandeling op maat.

In zeer zeldzame gevallen is er een allergische reactie op één van de gebruikte crèmes die tijdens de voor- en nazorg worden gebruikt.

Na de behandeling mag je de huid 2 maanden lang niet blootstellen aan de zon. We adviseren dan ook om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Deze producten zijn ook verkrijgbaar bij MOOI kliniek.

Een chemische peeling heeft ook invloed op tatoeages (zoals de wenkbrauwen), deze worden iets lichter van kleur vanwege het vervellen.

Een TCA-peeling maakt de huid gladder en egaler, maar zal minder goed helpen tegen huidverslapping of diepe rimpels.

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Drink geen alcohol en neem geen bloedverdunnende pijnstillers zoals Aspirine en Ibuprofen.

Combineren met fillers of injectables

Chemische peelings zijn goed te combineren met fillers en injectables! Lees er hier meer over.

Onze specialisten

Onze specialisten

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een behandeling?

voor €1.000,- (4 behandelingen)

Na het consult met de plastisch chirurg of cosmetisch arts weet je precies wat jouw behandeling gaat kosten.

VRAAG

en antwoord

Mag ik make-up gebruiken?2023-10-11T10:09:25+00:00

Op de dag van de ingreep en 1 week erna geen reguliere make-up gebruiken.

Wanneer mag ik weer werken?2023-10-11T10:09:29+00:00

Je mag direct weer werken en veel mensen nemen geen vrij van het werk na een TCA-peeling. Bij de diepere peelings (Easy Phen Very Light en Lip & Eyelid) is dit anders. De meeste mensen gaan echter na 1 – 2 weken weer aan het werk.

Hoe zie ik er direct na de ingreep uit?2023-10-11T10:09:30+00:00

Je huid zal rood en wat gezwollen zijn. Enkele dagen na de behandeling wordt de huid meestal wat donker, voelt droog en strak aan, en zal gaan vervellen. Hierna zal er een nieuwe egalere huid ontstaan.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:30+00:00

Het effect is blijvend. Veroudering gaat wel verder en de snelheid hiervan is afhankelijk van je huidtype, maar ook je levensstijl speelt hierin een belangrijke rol.

Krijg ik een TCA-peeling vergoed?2023-10-11T10:09:34+00:00

Bij MOOI kliniek worden alleen ingrepen uitgevoerd die niet vergoed worden door de zorgverzekering. Mocht je voor een vergoeding in aanmerking komen, dan helpen wij je verder in één van onze samenwerkende ziekenhuizen in de regio. De ingreep wordt dan gewoon door een van onze MOOI plastisch chirurgen uitgevoerd.

Mag ik roken?2023-10-11T10:09:34+00:00

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Ga naar de bovenkant